De duurste hond ter wereld is een Tibetaanse Mastiff

Er zijn tal van manieren waarop een rijke hondenbezitter een klein fortuin kan verspillen aan zijn of haar huisdier, zoals merkkleding kopen of het op een luxe vakantie sturen.
Maar hoe zit het met het uitgeven van een enorme som geld alleen aan het kopen van de hond?
Het lijkt erop dat een Chinese projectontwikkelaar precies dat heeft gedaan door een ongelooflijke 12 miljoen yuan (of €1,8 miljoen, als je niet gewend bent om onmiddellijk van de Chinese valuta te converteren) uit te geven aan een eenjarige Tibetaanse Mastiff.
Volgens het Qiajiang Evening News werd de goudharige Mastiff gekocht op een beurs in de oostelijke provincie Zheijang, en het lijkt erop dat dit niet de enige verkoop met veel geld is geweest die het evenement heeft gezien, waarbij een andere hond naar verluidt werd gekocht voor bijna €1 miljoen.
Mastiffs zijn een groot en krachtig ras, historisch gebruikt als beschermhonden, wat betekent dat ze zeer loyaal en beschermend zijn. Dit maakt ze tot een gewaardeerd statussymbool onder de Chinezen - iets dat de hoge prijzen zou kunnen verklaren waarvoor deze honden verkopen.