Ferrari investeert in zonne-energiesystemen met Enel X

Ferrari investeert in zonne-energiesystemen met Enel X

Ferrari kondigt een nieuw fotovoltaïsch systeem aan dat op de daken van zijn Maranello-fabrieksgebouwen zal worden gebouwd, waardoor zijn onafhankelijke energieproductie verder wordt uitgebreid en de CO2e-uitstoot wordt verminderd.

Ferrari zet nog een stap op weg naar koolstofneutraliteit naast Enel X. Ferrari's samenwerking met de Enel Group is de operationele fase ingegaan met de recente installatie van de eerste van de vier secties van het systeem. In totaal zullen ze 3.800 zonnepanelen omvatten, die een maximaal vermogen van 1.535 kWp kunnen leveren.

Eenmaal volledig operationeel, stelt de nieuwe zonne-installatie Ferrari in staat om zelf 1.626.802 kWh per jaar te produceren. Het systeem zal een besparing van meer dan 18.500 ton CO2e mogelijk maken gedurende 25 jaar, of 740 ton per jaar. Met het nieuwe fotovoltaïsche systeem zal Ferrari de energie-efficiëntie van zijn Maranello-fabriek verbeteren door het oppervlak van zijn zonne-energiesystemen met ongeveer 200% uit te breiden.

Deze leverden vorig jaar 3 TJ energie op. Enel X heeft ook een off-grid energieproductiesysteem ontwikkeld, een eenmalig voorbeeld dat speciaal is gebouwd om hybride Ferrari-modellen op te laden die intern door het bedrijf worden gebruikt.

Dit station produceert uitsluitend energie via een fotovoltaïsch systeem van 5,5 kWp, met dubbelzijdige panelen en 20 kWh batterijopslag. De prestaties worden bewaakt door het energiebeheersysteem, dat de gegevens in realtime communiceert met behulp van een LCD-scherm dat in de infrastructuur is ingebouwd.

Samen met Enel X en onze andere partners ontwikkelen we nieuwe oplossingen die aanzienlijk zullen bijdragen aan het verminderen van de CO2e-uitstoot - zei Benedetto Vigna, CEO van Ferrari - De uitdaging om tegen 2030 een koolstofneutraal bedrijf te worden, is een verdere stimulans voor Ferrari om te innoveren in elke met een wetenschappelijke, holistische benadering van de bronnen van emissies: van de auto's in gebruik, tot onze toeleveringsketen en onze productieactiviteiten.