Citymeals on Wheels haalt 1,5 miljoen op met benefietlunch

Citymeals on Wheels, een liefdadigheidsinstelling die maaltijden bezorgt aan ouderen in New York City, heeft tijdens haar 36e jaarlijkse Power Lunch weer een indrukwekkend bedrag opgehaald. Het evenement, dat bekend staat om het samenbrengen van een invloedrijk publiek uit de wereld van business, cultuur en mode, wist dit keer maar liefst 1,5 miljoen dollar te genereren voor het goede doel.

De Power Lunch voor Citymeals is een traditie die elk jaar, dicht bij Thanksgiving, wordt gehouden. Het doel van de bijeenkomst is niet alleen fondsenwerving, maar ook het eren van sterke vrouwen in verschillende sectoren. Dit jaar, dat plaatsvond in een elegant Manhattan etablissement, was geen uitzondering. Vooraanstaande vrouwen werden gevierd en de collectieve inzet van alle aanwezigen werd in het zonnetje gezet.

Tijdens de lunch werden twee bijzondere vrouwen in het zonnetje gezet voor hun buitengewone bijdragen aan de gemeenschap. De eerste, een gerenommeerde zakenvrouw, ontving de Citymeals' Power of the City Award. Deze prijs erkent individuen die hun invloed en middelen gebruiken om het welzijn van de New Yorkers te bevorderen. De tweede eer ging naar een vooraanstaande figuur uit de culinaire wereld. Zij ontving de Madeleine Talmage Force Astor Award for Philanthropy, vernoemd naar de vrouw van de Citymeals medeoprichter. Deze prijs wordt uitgereikt aan mensen die zich inzetten voor de strijd tegen honger onder ouderen.

Aan het hoofd van de organisatie staat de medeoprichter en bestuursvoorzitter, die het voortouw neemt in het streven naar een hongervrije gemeenschap van ouderen in New York City. Met de opbrengsten van deze Power Lunch kan Citymeals doorgaan met hun missie om voedzame maaltijden en gezelschap te bieden aan meer dan 18.000 ouderen in de stad.

Het succes van de lunch is grotendeels te danken aan de toewijding van de gastvrouwen, die elk jaar de krachten bundelen om een gedenkwaardige en effectieve fondsenwervingsactie te organiseren. Hun inspanningen hebben niet alleen bijgedragen aan de opbrengst van dit jaar, maar hebben ook gezorgd voor een blijvende impact op de gemeenschap.

De middag werd extra speciaal door de aanwezigheid van prominente figuren uit de modewereld, onder wie iconische ontwerpers en topmodellen. Hun steun benadrukte het belang van samenwerking tussen verschillende sectoren om het leven van de meest kwetsbaren te verbeteren.

De Power Lunch was meer dan een inzamelingsactie; het was een viering van gemeenschapszin en menselijke goedheid. Ondanks de uitdagingen waarmee de stad de afgelopen jaren is geconfronteerd, zoals de COVID-19-pandemie, blijven organisaties als Citymeals on Wheels de kracht van solidariteit en naastenliefde tonen.

Het werk van Citymeals on Wheels is cruciaal, omdat veel ouderen in de stad afhankelijk zijn van de maaltijden die zij leveren. Met de jaarlijkse Power Lunch verzekert Citymeals zich van de middelen om door te gaan met het vervullen van deze essentiële taak. De opgehaalde fondsen zullen gebruikt worden om warme, voedzame maaltijden en een glimlach te brengen aan degenen die het moeilijk hebben om zelfstandig te blijven.

Naast maaltijdbezorging omvat de dienstverlening van Citymeals ook het sturen van verjaardags-, feestdag- en noodpakketten, evenals regelmatige veiligheidscontroles. Hierdoor kunnen ouderen niet alleen rekenen op voedsel, maar ook op een gevoel van veiligheid en gemeenschap.

Deze jaarlijkse bijeenkomst toont aan hoe individuele bijdragen, groot en klein, samenkomen om een machtig verschil te maken in het leven van degenen die het meest nodig hebben. Citymeals on Wheels is een voorbeeld van hoe liefdadigheid, wanneer gesteund door vastberadenheid en compassie, tastbare en levensveranderende resultaten kan bewerkstelligen.

De impact van Citymeals on Wheels gaat verder dan de jaarlijkse Power Lunch. De organisatie functioneert het hele jaar door, zeven dagen per week, om te voorzien in de behoeften van ouderen die niet in staat zijn om zelf te winkelen of te koken. De diensten die ze aanbieden zijn divers en aangepast aan de eigen situatie van elke senior, wat bijdraagt aan de kwaliteit van leven van deze individuen.

Een van de kernwaarden van Citymeals on Wheels is respect voor de ouderen. Ze zien hun cliënten niet als nummers, maar als unieke individuen met hun eigen verhalen, wensen en behoeften. De vrijwilligers en medewerkers nemen de tijd om relaties op te bouwen met degenen aan wie ze voedsel leveren, vaak uitgroeiend tot vriendschappen die van onschatbare waarde zijn voor zowel de ouderen als degenen die hen helpen.

De organisatie heeft een breed netwerk van maaltijdencentra verspreid over de stad, waardoor ze dicht bij hun cliënten staan en snel kunnen reageren in geval van noodsituaties. Tijdens extreme weersomstandigheden of andere crisissen leveren ze niet alleen maaltijden, maar ook geruststelling en ondersteuning.

Het werk van Citymeals on Wheels wordt mogelijk gemaakt door de steun van duizenden vrijwilligers. Dit zijn mensen van alle leeftijden en achtergronden, die hun tijd en energie steken in de dienstverlening. Senioren ontvangen hierdoor niet alleen voeding, maar ook een mensenlijke connectie, wat een tegengif biedt voor de eenzaamheid die veel ouderen ervaren.

Bovendien werkt Citymeals on Wheels samen met lokale restaurants en voedselleveranciers om de kwaliteit en de variëteit van de maaltijden te garanderen. Deze samenwerking zorgt ervoor dat ouderen genieten van smakelijke en voedzame gerechten, bereid met verse en vaak lokaal verkregen ingrediënten.

De organisatie is ook actief betrokken bij belangenbehartiging en beleidsdiscussies die de ouderen in de stad aangaan. Door samen te werken met overheidsinstanties en andere non-profitorganisaties werken ze aan langetermijnoplossingen om voedselonzekerheid en isolement onder senioren aan te pakken.

De successen van Citymeals on Wheels zijn talrijk, maar de realiteit is dat de behoefte blijft toenemen. De vergrijzende bevolking van New York City betekent dat steeds meer ouderen afhankelijk worden van de ondersteuning die organisaties zoals Citymeals bieden. Daarom blijft de jaarlijkse Power Lunch en de voortdurende steun van donateurs en vrijwilligers essentieel voor het voortbestaan van hun diensten.

Als liefdadigheidsinstelling is Citymeals on Wheels afhankelijk van donaties van individuen, bedrijven en stichtingen. Deze financiële bijdragen gaan rechtstreeks naar de diensten die ze aanbieden, waardoor ze de capaciteit hebben om aan de groeiende vraag te voldoen en zelfs uit te breiden naar nieuwe initiatieven.

Een van de meest inspirerende aspecten van het werk van Citymeals on Wheels is de persoonlijke betrokkenheid die zoveel mensen tonen. Naast financiële giften doneren mensen hun tijd als vrijwilligers, delen ze hun expertise en verbinden ze zich persoonlijk met de missie van de organisatie. Dit alles dient om een sterke en veerkrachtige gemeenschap op te bouwen die klaarstaat om haar oudste burgers te ondersteunen.

Met de hulp van evenementen zoals de Power Lunch en de onvermoeibare inzet van haar team, blijft Citymeals on Wheels een baken van hoop en zorgzaamheid in het hart van New York City. Voor duizenden ouderen is hun werk niet zomaar een service - het is een levenslijn die hen verbindt met de rest van de stad, herinnerend aan de gemeenschappelijke verantwoordelijkheid om voor elkaar te zorgen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.