Ceri Griffiths wint innovatieprijs financiële planning 2023

Het succesverhaal van Ceri Griffiths, die aan het roer staat van Willow Brook Lifestyle Financial Planning, is er een om te vertellen. Zijn betrokkenheid bij de financiële sector en zijn impact op het leven van zijn klanten heeft geresulteerd in een aanzienlijke erkenning. In 2023 werd hij de winnaar van de prestigieuze Private Client Innovation Award tijdens de Spear'sWealth Management Awards (SWMA). Deze jaarlijkse ceremonie, die plaatsvindt in Londen, beloont uitmuntendheid en innovatie binnen de private banking en wealth management industrieën.

Griffiths' pad naar succes ging niet over rozen. Vanaf jonge leeftijd toonde hij al een interesse in financiën en koos ervoor om een carrière in deze sector na te jagen. Door de jaren heen werkte hij zich op door verschillende rollen, waaronder die bij grote instituten waar hij een breed scala aan ervaring opdeed. Zijn werkethiek en passie voor financieel advies stelden hem in staat om zijn vaardigheden te verfijnen en te groeien in zijn vakgebied.

In 2011 lanceerde hij Willow Brook Lifestyle Financial Planning, met een unieke visie op financiële planning. Griffiths' benadering onderscheidt zich door een meer persoonlijke relatie met klanten, waarbij hij zich richt op hun levensstijl en aspiraties. Hij gelooft sterk in het creëren van op maat gemaakte financiële plannen die niet alleen voldoen aan de eisen van zijn cliënten op financieel gebied, maar die ook helpen bij het realiseren van hun levensdoelen en dromen.

De filosofie achter Willow Brook Lifestyle Financial Planning is gebaseerd op een holistische aanpak. Griffiths en zijn team werken nauw samen met cliënten om een duidelijk inzicht te krijgen in wat zij willen bereiken in het leven. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt om een persoonlijk financieel plan te ontwikkelen dat is afgestemd op het individu. Dit proces gaat verder dan louter investeringsadvies; het omvat ook pensioenplanning, erfbelastingstrategieën, en bescherming van vermogen.

Wat Griffiths' aanpak bijzonder maakt, is zijn nadruk op educatie en empowerment van klanten. Hij is van mening dat door het verstrekken van de nodige kennis en tools, mensen beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen omtrent hun financiën. Dit aspect van zijn dienstverlening heeft geholpen bij het scheppen van vertrouwen en de ontwikkeling van langdurige relaties met zijn cliënten.

De toekenning van de Private Client Innovation Award is een bevestiging van Griffiths' inspanningen en zijn vernieuwende benadering binnen de financiële planning industrie. De jury erkende de impact die zijn methodes hebben op het leven van zijn klanten en de manier waarop hij de standaard voor financiële dienstverlening heeft verhoogd. Dit is de kroon op het werk van Griffiths en zijn team bij Willow Brook Lifestyle Financial Planning.

De prestigieuze erkenning door Spear’s Magazine, een autoriteit op het gebied van wealth management, onderstreept de bijdrage van Willow Brook Lifestyle Financial Planning aan de sector. Het laat zien dat een klantgerichte aanpak, gericht op persoonlijke doelen en welzijn, loont en onderscheidend kan zijn in een markt vol concurrentie.

Naast de Private Client Innovation Award heeft Spear'sWealth Management Awards ook andere categorieën zoals de Young Turk of the Year, Wealth Manager of the Year, Family Office Services Award, en vele anderen. Deze awards dienen ter erkenning van talent, professionaliteit en innovatie binnen de sector en worden gezien als belangrijke onderscheidingen binnen de wereld van financieel advies en vermogensbeheer.

Griffiths' toekomstige ambities blijven gericht op het verder verbeteren van de financiële planning en het bieden van een service die het leven van zijn cliënten positief beïnvloedt. Met de erkenning van Spear'sWealth Management Awards op zak is het duidelijk dat hij en zijn team de juiste koers varen en blijven innoveren in een voortdurend veranderende financiële wereld.

Willow Brook Lifestyle Financial Planning, onder leiding van Ceri Griffiths, zet zich in om de financiële levensplanningsector te hervormen met een klantgerichte aanpak. Het bedrijf benadrukt dat het voor cliënten vaak niet alleen gaat om het vergroten van rijkdom, maar ook om het realiseren van persoonlijke doelen en het creëren van een zinvol leven. Hun dienstverlening is gebaseerd op een relatie die verder reikt dan cijfers en grafieken – het gaat om echt menselijk contact en begrip van wat klanten beweegt.

Griffiths' persoonlijke reis en filosofie vormen de kern van het bedrijfsmodel. Hij is van mening dat geld slechts een middel is om een doel te bereiken, geen doel op zich. Die instelling stelt hem in staat om verder te kijken dan het conventionele financiële advies en echt waarde toe te voegen aan het leven van zijn cliënten. Dit betekent dat hij hen helpt bij het maken van keuzes die niet alleen financieel verstandig zijn, maar ook in lijn zijn met hun persoonlijke waarden en ambities.

De strategie van Willow Brook bestaat uit meerdere facetten van financiële planning. Dit omvat het plannen en beschermen van inkomen, het veiligstellen van pensioenen, het investeren met een focus op duurzaamheid en ethische overwegingen, en het plannen van nalatenschappen waarmee klanten hun nalatenschap kunnen vormgeven zoals zij dat voor ogen hebben. Hierbij is de communicatie transparant, helder en regelmatig, om ervoor te zorgen dat de financiële strategie blijft passen bij de veranderende levens van cliënten.

Een ander bijzonder kenmerk van Griffiths' methode is de implementatie van financiële technologie. Door gebruik te maken van de nieuwste fintech-oplossingen kan Willow Brook processen efficiënter maken en een betere service bieden. Het stelt hen in staat om realtime financiële data te analyseren en prognoses te maken die klanten helpen bij het nemen van beslissingen. Daarnaast maakt deze technologie het mogelijk om complexe financiële concepten op een eenvoudigere manier te presenteren, wat de financiële geletterdheid van de klanten ten goede komt.

De erkenning van de innovaties door de SWMA geeft aan dat de branche behoefte heeft aan verandering en nieuwe denkwijzen verwelkomt. Het stimuleert anderen binnen de sector om ook te innoveren en zichzelf opnieuw uit te vinden. De prijs zet Willow Brook Lifestyle Financial Planning stevig op de kaart als een vooruitstrevend bedrijf dat de weg wijst naar een nieuw tijdperk van financiële planning.

Willow Brook wil de komende jaren blijven groeien en zijn invloed binnen de sector uitbreiden. Met een sterk fundament gebaseerd op echte relaties en persoonlijke aanpak, gecombineerd met het gebruik van de nieuwste technologieën, is het bedrijf goed gepositioneerd om een leidersrol te blijven spelen in financiële innovatie en klantenservice.

Door de erkenning die Ceri Griffiths en zijn team hebben ontvangen, wordt duidelijk dat financiële planning niet alleen gaat om het beheer van activa, maar veel meer om het begeleiden van mensen op hun levenspad. De Private Client Innovation Award fungeert als een herinnering dat in een industrie die soms als onpersoonlijk kan worden gezien, het centreer van menselijkheid en individualiteit een krachtig en succesvol businessmodel kan zijn.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.