Tesla verkoopt 75% van zijn Bitcoins

Tesla verkoopt 75% van zijn Bitcoins

Tesla heeft zojuist ongeveer 75 procent van zijn Bitcoin-bezit verkocht ter waarde van ongeveer €936 miljoen. Het bedrijf profiteerde van de laatste reliëfrally waarbij BTC in slechts 24 uur met acht procent steeg. Het bedrijf deelde het nieuws als onderdeel van zijn winstrapport over het tweede kwartaal, waarbij CEO Elon Musk zei dat Tesla het deed omdat het zijn kaspositie wilde maximaliseren.
Net zoals de aandelenmarkt, vooral de crypto-ruimte en BTC zwaar worden beïnvloed door het marktsentiment, wat de reden is waarom Bitcoin terugviel tot €22.000 nadat Tesla het grootste deel van zijn positie had verkocht. Ironisch genoeg heeft Tesla hier echt geld aan verloren.

Het bedrijf kocht in februari 2021 voor €1,5 miljoen aan Bitcoin, toen's werelds grootste cryptocurrency ongeveer €40.000 verhandelde. De Bitcoin-prijs steeg tot €44.000 na de aankondiging van Tesla vorig jaar, en het bleef stijgen, helemaal tot het hoogste punt ooit van bijna €70.000 in november 2021. Omdat Tesla een overheidsbedrijf is, wordt alles wat het doet onder de loep genomen en zijn de meningen van aandeelhouders altijd belangrijk. Dat gezegd hebbende, heeft Musk altijd openlijk crypto geprezen, vooral Dogecoin, die nog steeds kan worden gebruikt om merchandise en accessoires te kopen (maar niet de eigenlijke auto's).

Wat Bitcoin betreft, begon de autofabrikant Bitcoin-betalingen voor Tesla-auto's te accepteren direct nadat hij vorig jaar BTC had gekocht. Maar deze beslissing was van korte duur en Tesla kwam vrijwel onmiddellijk terug, onder vermelding van milieuproblemen. Het is eerlijk om te zeggen dat 2022 tot nu toe niet vriendelijk is geweest voor investeerders. In feite is dat een understatement. Zelfs Tesla-aandelen zijn dit jaar met bijna 40 procent gedaald. Tijdens de kwartaalupdate rapporteerde Tesla ook een hoger dan verwachte winst in het tweede kwartaal.

Dit komt vooral omdat prijsstijgingen van de best verkochte modellen hielpen om productieproblemen te compenseren, opnieuw vooral te maken met de fabriek in Shanghai, China.