Beste veiligheidsfuncties om op te letten bij het kopen van een nieuwe auto

Er is veel om over na te denken bij het kopen van een nieuwe auto, zoals het merk, model, jaar, maat en kleurenschema. Nog een ding dat het overwegen waard kan zijn, zijn de veiligheidsvoorzieningen. Jaarlijks zijn er meer dan zes miljoen auto-ongelukken in de Verenigde Staten. Studies tonen aan dat veiligheidsvoorzieningen in de eerste plaats uw risico op letsel of zelfs een ongeval kunnen verminderen. Hier zijn slechts enkele van de vele die het overwegen waard zijn.

Inhoud Rolls Royce winterrijden in St. Moritz

Vraag het aan een ongevallenadvocaat en zij zullen u vertellen dat geen enkele hoeveelheid veiligheidsvoorzieningen elk ongeval kan voorkomen. Tractiecontrole kan echter nuttig zijn in uitdagende rijomstandigheden. Dit elektronisch gestuurde systeem is ontworpen om het draaien van het wiel te beperken terwijl u accelereert om maximale tractie te krijgen. Het kan ook nuttig zijn om grip te krijgen in natte en ijzige omstandigheden. In de meeste auto's werkt het tractiecontrolesysteem door het antiblokkeerremsysteem te gebruiken om een draaiend wiel te remmen.

Bugatti Chiron Sport Les Legendes du Ciel

Veel chauffeurs zijn bekend met het angstaanjagende moment waarop zwaar remmen om een botsing te voorkomen ertoe leidde dat alle vier de wielen op slot gingen en het vermogen om te draaien verloren. De meeste moderne auto's en zelfs fietsen hebben nu ABS, waardoor dit geen probleem wordt. Met sensoren op elk wiel praat een computer tegen de wielen om de hoeveelheid remmen die ze kunnen uitvoeren te maximaliseren. Dit proces voorkomt dat alle vier de wielen vastlopen en geeft u volledige controle over de besturing.

Ferrari 488 Pista Interieur

Het maakt niet uit hoe luxueus of eenvoudig uw voertuig is; veiligheidsgordels zijn een must-have functie die sinds het einde van de jaren zestig in elke auto is geïnstalleerd. In de afgelopen jaren is de veiligheidsgordeltechnologie echter exponentieel verbeterd. U kunt nu voertuigen kopen met veiligheidsgordels met gordels om speling op te vangen en verstelbare bovenankers om nekletsel te voorkomen.

Sommige voertuigen hebben zelfs opblaasbare veiligheidsgordels op de achterbank om de kracht te verdelen. Tesla stuurautomaat Zelfs als je eerder succes hebt gehad met het werken met ongevallenadvocaten om compensatie te ontvangen voor verwondingen aan auto-ongelukken, heb je waarschijnlijk geen haast om jezelf weer in die positie te plaatsen. Door veilige voertuigen te kopen met systemen om ongevallen te vermijden, kunt u mogelijk uw risico op een ongeval verminderen. Deze systemen zijn ontworpen om u op verschillende manieren te waarschuwen voor mogelijke ongevallenrisico's.

Ze kunnen voetgangers en achterverkeer detecteren, u waarschuwen voor blinde vlekken en zelfs waarschuwingen geven voor voorwaartse botsingen en automatisch noodremmen. U kunt misschien niet elk ongeval voorkomen, maar veiligheidssystemen zoals deze kunnen het risico aanzienlijk verminderen. Porsche 911 GT3 op de Nürburgring Hoewel tractiecontrole bestuurders de broodnodige gemoedsrust kan bieden, brengt elektronische stabiliteitscontrole dat vertrouwen nog een stap verder.

Dit systeem helpt uw voertuig op de weg te houden tijdens draaimanoeuvres om te voorkomen dat het slipt of glijdt. Computers en sensoren kunnen uw rotatie, zijwaartse beweging, stuurhoek en wielsnelheid detecteren om dit mogelijk te maken.

Het is een bijzonder populaire veiligheidsfunctie in pick-uptrucks en andere zware voertuigen. Niemand wil ooit betrokken raken bij een ernstig ongeval waarbij rechtsbijstand nodig is. Hoewel veiligheidsvoorzieningen van voertuigen ongevallen niet kunnen voorkomen, kunnen ze een lange weg helpen in de richting van preventie en verminderd letselrisico.