LVMH neemt juwelenfabrikant Pedemonte Group over

LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) is een toonaangevende Franse multinational in de luxegoederenindustrie. Het bedrijf is in 1987 opgericht door de samenvoeging van het modehuis Louis Vuitton met Moët Hennessy, een bedrijf dat wijnen en sterke drank produceert. LVMH staat bekend om haar brede scala aan luxe merken, waaronder mode- en lederwarenmerken zoals Louis Vuitton, Dior, Fendi en Celine, evenals high-end alcoholmerken zoals Moët & Chandon, Veuve Clicquot en Hennessy.

Onlangs heeft LVMH haar sieradencapaciteit uitgebreid door de overname van de Pedemonte Group, een relatief jonge sieradengroep opgericht in 2020. Pedemonte Group is ontstaan uit een samenwerking tussen Villa Pedemonte Atelier, een grootschalige productiespecialist, en Vendorafa Lombardi, een bedrijf gespecialiseerd in goudsmeden. De overname van de Pedemonte Group versterkt de aanwezigheid van LVMH in Italië verder en ondersteunt het ecosysteem van bedrijven die bijdragen aan het succes van LVMH-huizen.

Met de overname van de Pedemonte Group zal LVMH haar productiecapaciteit voor fijne sieraden verder uitbreiden. De divisie horloges en sieraden blijft groeien in een groeiende markt en de overname zal de positie van LVMH in deze sector verder versterken. LVMH is trots op haar geschiedenis en groei, en de implementatie van een krachtig productieplatform heeft de interesse gewekt van internationale spelers, waaronder LVMH.

LVMH is verheugd om de teams van de Pedemonte Group en haar dochterondernemingen te verwelkomen waarmee ze al vele jaren samenwerken. De overname zal de positie van LVMH als toonaangevend bedrijf in de luxegoederenindustrie versterken. Het bedrijf heeft een sterke groei doorgemaakt na de pandemie, waarbij de totale inkomsten in het derde kwartaal met 19 procent zijn gestegen. LVMH meldde ook een stijging van 16 procent in de verkoop van horloges en sieraden naarmate de verkoop in Azië toenam.

LVMH is trots op haar prachtige sieradenhuizen, waaronder Bulgari, Chaumet, Fred en Tiffany & Co., terwijl Dior en Louis Vuitton elk hun eigen sieradenlijnen hebben. Door de overname van de Pedemonte Group kan LVMH haar productiecapaciteit voor sieraden verder uitbreiden en haar positie in de luxegoederenindustrie versterken.