Zacapa Rum onthult Lips to Soul campagne vol luxe

Zacapa Rum, het beroemde luxueuze rummerk uit Guatemala, heeft een nieuwe wereldwijde campagne gelanceerd met de intrigerende naam 'Lips to Soul'. Deze campagne is ontworpen om consumenten mee te nemen op een zintuiglijke reis, van de eerste slok tot het diepste gevoel van genot en voldoening. De kernboodschap van 'Lips to Soul' is dat het genieten van Zacapa Rum een intens persoonlijke ervaring is die alle zintuigen stimuleert en een diepe connectie met het product tot stand brengt.

Deze uitgesproken campagne onderstreept de toewijding van Zacapa aan vakmanschap, kwaliteit en de unieke methode van het produceren van hun onderscheidende rum. De rum van Zacapa wordt met zorg gemaakt door de Master Blender Lorena Vásquez, die bekend staat om haar uitzonderlijke vaardigheden en aandacht voor detail. Vásquez en haar team gebruiken het Sistema Solera-proces, een traditionele manier van rijpen in aflopende leeftijd waarbij jongere rums worden gemengd met oudere, om de rum zijn complexe smaken en aroma'ste geven.

De campagne omvat een reeks verfijnde beelden en verhalende elementen die de consument meenemen naar de wereld van Zacapa Rum. De visuals tonen decadente scenes en benadrukken de sensuele aard van het rum drinken, waarmee het merk de nadruk legt op de rijke ervaring van het consumeren van hun premiumproduct. Met deze beelden wil Zacapa Rum aantonen dat het drinken van hun rum meer is dan alleen het proeven van een drank; het is een ervaring die de drinker raakt tot in de ziel.

Het merk heeft een traditie van het creëren van hoogwaardige rum, met elementen zoals de handgeselecteerde suikerriet en het natuurlijke fermentatieproces. De rijping gebeurt op grote hoogte boven zeeniveau, wat bijdraagt aan de unieke kwaliteit van de rum. Deze aspecten samen verzekeren liefhebbers van een exquise smaakbeleving, en dat is precies waar 'Lips to Soul' zich op richt.

In aanvulling op de visuals en verhalen heeft Zacapa Rum ook initiatieven zoals masterclasses en evenementen, waar consumenten kunnen leren over de kunst van het rum maken en hoe ze optimaal kunnen genieten van Zacapa-producten. Door deze interactieve ervaringen worden klanten niet alleen geëngageerd, maar krijgen ze ook de mogelijkheid om zich te verdiepen in de cultuur en geschiedenis achter de rum.

De 'Lips to Soul' campagne komt op een moment dat de vraag naar premium spirits stijgt en consumenten steeds meer op zoek zijn naar authentieke en luxe ervaringen. Met deze nieuwste stap beoogt Zacapa Rum niet alleen om herkenning te krijgen voor hun superieure producten, maar ook om de emotionele band tussen het merk en de consument te versterken. Hiermee bevestigt Zacapa haar status als premium rummerk dat zowel de geest als het gehemelte aanspreekt.

De luxe en zorg die Zacapa besteedt aan het produceren van hun rum weerspiegelt de essentie van de 'Lips to Soul' campagne - het gaat niet alleen over het drinken van rum, maar over het beleven van een moment dat alle zintuigelijke grenzen overstijgt.

Ron Zacapa'sreis begon in het oostelijke deel van Guatemala, in de stad Zacapa. Dit gebied staat bekend om zijn uitstekende condities voor suikerriet teelt, wat de basis vormt voor de rum. Het bedrijf is opgericht in 1976 en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd voor het produceren van enkele van de fijnste rums ter wereld.

Een van de sleutelfactoren die bijdragen aan de bijzondere smaak van Zacapa Rum is het Sistema Solera-rijpingsproces. Dit systeem, oorspronkelijk ontwikkeld voor het rijpen van sherry, vereist dat jonge en oudere rums in een reeks vaten worden geblend om geleidelijk een uniform en complex product te creëren. De vaten die bij dit proces worden gebruikt, hebben eerder andere dranken zoals whisky, sherry en wijn bevat, waardoor de rum extra smaakdimensies krijgt.

De rum wordt gerijpt in de zogeheten 'House Above the Clouds', gelegen op meer dan 2300 meter boven zeeniveau, wat een van de hoogste rijperijen ter wereld is. De koele temperatuur en de verminderde luchtdruk op deze grote hoogte vertragen het rijpingsproces, waardoor de rum tijd krijgt om subtiel te ontwikkelen en een zachtaardig karakter aan te nemen.

De betrokkenheid van de Master Blender is cruciaal voor het handhaven van de kenmerkende smaak van Zacapa Rum. Lorena Vásquez, met meer dan twee decennia ervaring, bewaakt nauwgezet elk aspect van de productie, van het selecteren van het suikerriet tot het bepalen van de optimale rijpingstijd voor elke batch rum. Haar expertise en vrouwelijke aanraking in een traditioneel door mannen gedomineerde industrie hebben bijgedragen aan de onderscheidende positie van Zacapa op de wereldmarkt.

De 'Lips to Soul' campagne is slechts één van de manieren waarop Zacapa Rum zijn rijke erfenis en toewijding aan kwaliteit promoot. Met een assortiment aan producten, van de Zacapa 23 met zijn harmonieuze blend van 6 tot 23 jaar oude rums tot de uitzonderlijke Zacapa XO, biedt het merk verschillende niveaus van complexiteit en smaakervaringen aan.

Het merk heeft ook aandacht voor duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid. Zacapa Rum werkt samen met lokale gemeenschappen om duurzame landbouwpraktijken te promoten en steunt ook diverse sociale projecten in Guatemala, waaronder onderwijs- en gezondheidsinitiatieven.

De presentatie van de rum speelt ook een belangrijke rol in de beleving. Elke fles Zacapa Rum is omwonden met een petate, een traditioneel geweven band die door lokale ambachtslieden van palmbladeren wordt gemaakt, wat elke fles een uniek en authentiek karakter geeft.

Met de 'Lips to Soul' campagne streeft Zacapa Rum ernaar de emotionele diepgang en de complexiteit van hun producten te weerspiegelen en om de consumenten uit te nodigen deel te nemen aan het verhaal dat elk glas vertelt. Terwijl de campagne voortduurt, blijft het merk investeren in het leveren van een ervaring die de perceptie van rum als een eenvoudige spirit overstijgt en het positioneert als een symbool van luxe en verfijning.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...