Vier de Oude Mode Week met Elijah Craig Bourbon

De Oude Mode Week, een internationaal evenement dat geheel draait om de klassieke Amerikaanse cocktail, wordt gevierd met een van Amerika'smeest geliefde bourbons, Elijah Craig. Deze bourbon is een prachtige manier om de rijke cultuur en geschiedenis van Amerika'soudste gedistilleerde drank te vieren.

Elijah Craig Bourbon is vernoemd naar de gelijknamige beroemde prediker en ondernemer uit het 18e-eeuwse Virginia, die vaak wordt aangewezen als de 'vader van bourbon'. Volgens de verhalen was het de predikant Elijah Craig die voor het eerst het idee had om zijn whisky in gebrande eikenhouten vaten te rijpen, wat de drank zijn kenmerkende amberkleur en complexe smaak geeft die we tegenwoordig associëren met bourbon.

Deze bourbon is gemaakt door Heaven Hill Brands, een bedrijf in familiebezit en de op een na grootste producent van gedistilleerde drank in de Verenigde Staten. De bourbon heeft een diepe amberkleur en een complexe smaak, met tonen van vanille, hout, en kruiden, evenals een rijke, zoete afdronk.

Elijah Craig Bourbon kan op verschillende manieren worden genoten, waaronder puur, op de rotsen, of als het belangrijkste ingrediënt in een ouderwetse cocktail. Voor deze klassieke cocktail heb je een suikerklontje, een paar scheutjes Angostura-bitter, een stukje ijs en een schijfje sinaasappel nodig, evenals een goede maat bourbon.

Tijdens de Oude Mode Week worden bars, restaurants, en drankenwinkels over de hele wereld aangemoedigd om de ouderwetse cocktail te promoten en hun klanten de kans te geven om deze klassieke drank zelf te proberen. Deelnemende locaties zullen een selectie van ouderwetse cocktails aanbieden, waaronder die gemaakt met Elijah Craig Bourbon.

Elijah Craig Bourbon biedt niet alleen een rijke en diepe smaak, maar ook een kans om deel te nemen aan een stukje Amerikaanse geschiedenis. Deze bourbon is ontworpen met respect voor traditionele distillatietechnieken en draagt bij aan het behoud van de historische betekenis van bourbon in de Amerikaanse cultuur.

Hoewel Elijah Craig Bourbon perfect is voor het maken van een ouderwetse cocktail, kan het ook op zijn eigen worden genoten. De complexiteit van de smaken in deze bourbon maakt het een uitstekende keuze voor whiskey liefhebbers die op zoek zijn naar een nieuwe en unieke proefervaring.

Bovendien wordt de Oude Mode Week niet alleen gevierd met cocktails. Het is ook een gelegenheid voor mensen om meer te leren over de geschiedenis van gedistilleerde dranken, en in het bijzonder over bourbon. Deelnemers kunnen meer leren over het distillatieproces, de ingrediënten die worden gebruikt in bourbon, en de rol die deze drank heeft gespeeld in de Amerikaanse geschiedenis.

 

- Wie was Elijah Craig? Prediker en ondernemer Elijah Craig uit het 18e-eeuwse Virginia wordt vaak beschouwd als de 'vader van bourbon'.
- Wat maakt Elijah Craig Bourbon uniek? Deze bourbon heeft een diepe amberkleur en complexe smaken, met tonen van vanille, hout, en kruiden.
- Hoe kan Elijah Craig Bourbon worden genoten? Het kan puur worden gedronken, op de rotsen, of gebruikt als het belangrijkste ingrediënt in een ouderwetse cocktail.
- Wat is de Oude Mode Week? Dit is een internationaal evenement dat geheel draait om de klassieke Amerikaanse cocktail - de ouderwetse.
- Welk bedrijf produceert Elijah Craig Bourbon? Heaven Hill Brands, een in familiebezit zijnd bedrijf en de tweede grootste producent van gedistilleerde dranken in de Verenigde Staten, produceert Elijah Craig Bourbon.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...