Unelefante is innovatieve chocoladekunst geïnspireerd door Jackson Pollock

Bijna een decennium geleden begon Tatiana Sanchez haar carrière als sieradenontwerpster op maat. In 2012 waagde ze de sprong en startte haar eigen onderneming, gericht op het creëren van een breed scala aan prachtige, unieke geschenken. Het eerste product dat onder haar merknaam werd gelanceerd, was een collectie grote, ronde ballonnen, vergezeld van een gepersonaliseerde kaart voor klanten.

Tatiana wilde haar bedrijf echter naar een hoger niveau tillen en zocht contact met chef-kok Jorge Lladeral, een gerenommeerde Mexicaanse chocolatier. Uit deze samenwerking ontstond de Pollock-chocoladereep, vernoemd naar de beroemde Amerikaanse schilder Jackson Pollock, wiens abstracte stijl als inspiratie diende. De handbeschilderde reep bevat 54% cacao en is gedecoreerd met kleurrijke chocolade-cacaoboter.

Na de succesvolle introductie van de Pollock-reep, ontwikkelden Sanchez en Lladeral samen El Jardin Secreto (De Geheime Tuin), een opvallend vrouwelijke chocoladereep met 65% cacao. Deze reep bevat gekristalliseerde bloemblaadjes, kardemom, en stukjes gedroogde abrikozen en pistachenoten.

Het bedrijf gebruikt uitsluitend cacao van Luker, een wereldberoemd Colombiaans merk. Hoewel de cacao van Colombiaanse oorsprong is, blijft Unelefante trots op haar Mexicaanse roots en haalt het inspiratie uit de rijke cultuur van het land. Unelefante-chocolade is dan ook een uitstekend cadeau, ongeacht de locatie.

Na het succes van de Pollock- en El Jardin Secreto-repen, bleef Unelefante innoveren en breidde het assortiment uit met nieuwe, creatieve chocoladeproducten. Tatiana en Jorge werkten samen aan het ontwikkelen van limited edition chocoladerepen en -boxen die aansluiten bij verschillende feestdagen, seizoenen en speciale gelegenheden.

Een van de nieuwste creaties is de 'Galaxy'-chocoladereep, die een uniek ontwerp heeft geïnspireerd op het heelal. Deze reep bevat 60% cacao en is versierd met schitterende kleuren en sprankelende eetbare glitters, waardoor het lijkt alsof je een stukje van de sterrenhemel in handen hebt.

Naast hun creatieve chocoladeproducten, heeft Unelefante ook aandacht voor duurzaamheid en ethische productie. Het bedrijf streeft ernaar om eerlijke handelspraktijken te ondersteunen en werkt nauw samen met de cacaoproducenten om ervoor te zorgen dat hun werkomstandigheden en betalingen eerlijk zijn. Verder maakt Unelefante gebruik van milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen om de ecologische voetafdruk van hun producten te minimaliseren.

Inmiddels heeft Unelefante een sterke aanwezigheid opgebouwd, zowel online als in fysieke winkels. Het bedrijf heeft een eigen webshop en is ook verkrijgbaar in geselecteerde warenhuizen en speciaalzaken in verschillende landen. Met hun innovatieve, artistieke en smaakvolle chocoladecreaties blijft Unelefante een favoriet geschenk voor veel mensen wereldwijd.

Unelefante gevarieerde collectie van chocoladeproducten en creaties:

Pollock-chocoladereep:

 • 54% cacao
 • Handbeschilderd met kleurrijke chocolade-cacaoboter
 • Abstracte stijl geïnspireerd door Jackson Pollock
 • Afmetingen: ongeveer 15 cm x 8 cm


El Jardin Secreto (De Geheime Tuin) chocoladereep:

 • 65% cacao
 • Gekristalliseerde bloemblaadjes, kardemom, gedroogde abrikozen en pistachenoten
 • Vrouwelijke en verfijnde uitstraling
 • Afmetingen: ongeveer 15 cm x 8 cm


Galaxy-chocoladereep:

 • 60% cacao
 • Versierd met schitterende kleuren en sprankelende eetbare glitters
 • Geïnspireerd door het heelal
 • Afmetingen: ongeveer 15 cm x 8 cm


Limited edition chocoladerepen en -boxen:

 • Aangepast aan feestdagen, seizoenen en speciale gelegenheden
 • Variërende cacaopercentages, ingrediënten en versieringen
 • Unieke ontwerpen en verpakkingen


Duurzaamheid en ethische productie:

 • Gebruik van cacao van Luker, een wereldberoemd Colombiaans merk
 • Ondersteuning van eerlijke handelspraktijken
 • Milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen


De collectie van Unelefante wordt gekenmerkt door innovatieve ontwerpen, hoogwaardige ingrediënten en een sterke nadruk op artistieke expressie. Door de veelzijdigheid van hun producten en de aandacht voor duurzaamheid en ethische productie, biedt Unelefante een unieke ervaring voor zowel de ontvanger als de gever van hun prachtige chocoladecreaties.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...