Top Instagramwaardige restaurants in Londen die je moet bezoeken

Londen staat niet alleen bekend om zijn historische bezienswaardigheden en bruisende cultuur, maar ook om zijn dynamische culinaire scene. Sommige restaurants in de Engelse hoofdstad hebben zich ontpopt tot ware Instagram-sensaties, waarbij elk detail van hun interieur tot het eten zelf een lust voor het oog is. Deze eetgelegenheden bieden de ideale combinatie van heerlijke gerechten en een sfeervolle ambiance die perfect is voor die Instagram-waardige foto'swaarmee je volgers kunnen watertanden.

1. Sketch

De roze fluwelen zetels en de unieke kunst die overal in Sketch te vinden is, maken dit restaurant tot een van de meest herkenbare en gefotografeerde plekken in Londen. De Gallery, waar je kunt genieten van een afternoon tea of diner, is volledig in roze uitgedost en wordt verfraaid met meer dan 200 illustraties van David Shrigley. Zelfs de toiletten van Sketch zijn beroemd, bestaande uit futuristische, ei-vormige cabines die garant staan voor een bijzondere selfie.

2. Circolo Popolare

Bij Circolo Popolare word je verwelkomd door een extravagant decor dat doet denken aan een Siciliaanse trattoria. Met muren die zijn bedekt met duizenden flessen en ontelbare lichtjes aan het plafond, biedt dit restaurant een warme en levendige sfeer. De authentieke Italiaanse gerechten en indrukwekkende drankjespresentaties zorgen ervoor dat je Instagram-feed net zo smakelijk als visueel aantrekkelijk is.

3. Peggy Porschen Cakes

Een plek die vooral liefhebbers van zoetigheid zal bekoren is Peggy Porschen Cakes. Dit charmante café staat bekend om zijn opvallend roze gevel en seizoensgebonden bloemdecoraties die de ingang sieren. Binnenin vind je een assortiment van prachtig ontworpen cupcakes, taarten en andere lekkernijen die er bijna te mooi uitzien om op te eten.

4. Dalloway Terrace

Dalloway Terrace, vernoemd naar een personage uit Virginia Woolf'swerken, voegt een literaire flair toe aan je eetervaring. Het is een verborgen parel die vaak wordt getransformeerd naar het seizoen, met lente bloemen of winterse wonderlands decors die het frame van je foto'sopvullen. Of je nu komt voor een brunch of een avondmaal, de verfijnde charme van dit terras zal je niet teleurstellen.

5. Amazonico

Amazonico dompelt zijn gasten onder in een weelderige jungle-omgeving midden in Mayfair. De rijke vegetatie, gouden details en exotische dierenprints zorgen ervoor dat elke hoek van dit restaurant een tropisch toevluchtsoord lijkt. Naast visueel stimulerend zijn, biedt Amazonico een veelzijdig menu met smaken uit Latijns-Amerika.

6. Elan Café

Met meerdere vestigingen in Londen, heeft Elan Café snel naam gemaakt als hotspot voor Instagram-liefhebbers. De cafés vallen op door hun stijlvolle bloemenmuren en elegante inrichting. Terwijl je hier geniet van een gezonde brunch of patisserie, biedt de esthetiek van Elan Café de perfecte achtergrond voor een serene, chique foto.

7. Annabel’s

Exclusief en opwindend, Annabel'sis een privéclub die bekend staat om zijn buitengewoon ontworpen interieurs. Hoewel het niet voor iedereen toegankelijk is, vangen degenen die het geluk hebben om binnen te komen, beelden van luxueuze kamers die variëren van een weelderige jungle-sfeer tot een onderzeeër lounge. Elke kamer is een meesterwerk op zich en een droom voor elke Instagrammer.

8. The Ivy Chelsea Garden

The Ivy Chelsea Garden lokt klanten met zijn prachtige tuin en gezellige interieur. De buitenruimte is perfect voor zonnige dagen, terwijl het klassieke Britse menu genoeg opties biedt voor een smakelijke post. De gevarieerde inrichting, inclusief antiek en hangend groen, maakt het tot een uitzonderlijke keuze voor een sfeervolle foto.

9. Sexy Fish

Sexy Fish valt op door zijn gedurfde kunstcollectie en spectaculaire interieur dat een onderwaterparadijs voorstelt. Grote sculpturen en levendige aquaria gaan hand in hand met Aziatische invloeden in het menu. Het is niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen, maar ook voor de lens van elke smartphonecamera.

10. SUSHISAMBA

Gelegen op de 38e en 39e verdieping van de Heron Tower biedt SUSHISAMBA een adembenemend uitzicht op de skyline van Londen. De unieke mix van Japanse, Braziliaanse en Peruaanse keuken is even indrukwekkend als het interieur, dat elementen van alle drie de culturen mengt tot een harmonieus geheel. Of je nu komt voor de sushi of de panoramische vergezichten, dit restaurant laat een blijvende indruk achter.

Naast deze topkeuzes zijn er veel meer Instagramwaardige restaurants in Londen te ontdekken. Elk met hun eigen unieke stijl en flair, waardoor ze niet alleen een culinaire, maar ook een visuele belevenis worden.

Uitbreiding van het artikel:

Wanneer je Londen bezoekt en op zoek bent naar de perfecte combinatie van een maaltijd en een Instagrammoment, mogen deze restaurants niet op je lijstje ontbreken. Ze bieden niet alleen de mogelijkheid om heerlijk te eten, maar creëren ook herinneringen die je graag wilt delen met vrienden, familie en volgers.

Neem bijvoorbeeld Bob Bob Ricard, een restaurant dat bekend staat om zijn 'Press for Champagne' knop bij elke tafel, waardoor luxe en plezier samenkomen. Of de charme van The Palm Court in The Ritz Londen, waar je kunt genieten van een traditionele Engelse thee in een van de meest elegante settings.

Daarnaast kunnen foodies die op zoek zijn naar een gastronomisch avontuur terecht bij Core by Clare Smyth in Notting Hill, waar gerechten worden omgezet in ware kunstwerken. Voor degenen die liever buiten eten, biedt The River Café een idyllische setting langs de Theems, met een nadruk op verse, Italiaanse gerechten.

Laten we ook Chiltern Firehouse niet vergeten, waar de keuken net zo high-end en trendy is als het cliënteel. Het voormalige brandweerstation is omgetoverd tot een luxe hotel en restaurant met een binnentuin, waar je mooie foto'skan nemen tussen de klimop en baksteen.

In een stad als Londen, waar nieuwe eetgelegenheden voortdurend opduiken en de competitie hoog is, blijven deze Instagram-waardige restaurants innoveren om klanten iets nieuws en spannends te bieden. Het is een fenomeen dat niet alleen onze eetgewoonten transformeert, maar ook hoe we onze ervaringen delen via social media.

Vragen over de inhoud:

- Wat is het unieke kenmerk van de toiletten in restaurant Sketch in Londen?

Ze zijn futuristisch, ei-vormig en beroemd geworden als een plek voor bijzondere selfies.

- Waar staat Peggy Porschen Cakes bekend om?

Het staat bekend om de opvallend roze gevel, seizoensgebonden bloemdecoraties bij de ingang, en prachtig ontworpen cupcakes en taarten.

- Hoe wordt de sfeer bij Circolo Popolare beschreven?

De sfeer wordt beschreven als warm en levendig, met muren bedekt met duizenden flessen en ontelbare lichtjes aan het plafond.

- Welke drie culturen worden gecombineerd in het menu van SUSHISAMBA?

Het menu combineert Japanse, Braziliaanse en Peruaanse keuken.

- Wat is er bijzonder aan de locatie van SUSHISAMBA in de Heron Tower?

Het biedt een adembenemend uitzicht op de skyline van Londen vanaf de 38e en 39e verdieping.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...