Tattu London Terrace - een exclusieve eetervaring beoordeeld

Tattu Restaurant and Bar is een etablissement dat een unieke benadering van moderne Chinese keuken biedt, gecombineerd met een uitzonderlijke dinerervaring. Sinds de opening in Manchester in 2015 heeft het merk zich uitgebreid met locaties in Leeds, Birmingham en nu ook in Londen. Het complex aan Denmark Street in Londen opende zijn deuren in juni 2022, waarmee de creativiteit en kwaliteit van Tattu naar de hoofdstad werd gebracht.

Het interieurdesign van het restaurant biedt een betoverende combinatie van moderne en traditionele elementen met een duidelijke Aziatische invloed. Dit resulteert in een sfeer die zowel ontspannend als inspirerend is. De prachtige tattoeage-kunstwerken die de muren sieren, weerspiegelen de naam 'Tattu', wat zelf een spel is met het Engelse woord 'tattoo'. Deze kunstzinnige inrichting zorgt voor een visueel aansprekende en intieme sfeer terwijl men dineert.

Tattu heeft ook rekening gehouden met de buiteneetervaring door een prachtig terras te introduceren. Met de lancering van de Tattu Terrace in de zomer van 2022 heeft het restaurant een nieuwe dimensie toegevoegd aan al fresco dineren in de stad. Het terras is niet alleen een plaats waar men van het buitenleven kan genieten, maar het is tevens ontworpen om gasten een glamoureuze ervaring te bieden, compleet met een eigen buitenbar.

De menukaart weerspiegelt een fusie van traditionele Aziatische gerechten met een moderne twist. Het keukenteam, onder leiding van ervaren chefs, heeft een scala aan gerechten samengesteld die niet alleen een genot zijn voor de smaakpapillen, maar ook visueel verbluffend zijn. Of het nu gaat om de signatuur dim sum, kleine hapjes of uitgebreide hoofdgerechten, elk item is nauwgezet bereid en mooi gepresenteerd.

Bijzonder populair zijn de sashimi van geelvinmakreel en de zwarte peper en honingribbetjes. Deze gerechten, evenals vele andere, demonstreren de creatieve benadering van het keukenteam. Gasten kunnen ook kiezen uit een breed scala aan cocktails en wijnen, zorgvuldig geselecteerd om de maaltijd aan te vullen.

Blijkbaar heeft de lancering van het terras bijgedragen aan de toch al indrukwekkende reputatie van Tattu. Ondanks dat het restaurant pas onlangs in Londen is geopend, zorgt de combinatie van zijn prachtige setting, innovatieve keuken en aandacht voor detail ervoor dat het snel een must-visit bestemming wordt voor culinaire liefhebbers.

Tattu London Terrace staat bekend om zijn vermogen om gasten te vervoeren naar een wereld van culinaire fantasie en luxe. Elk detail, van het menu tot de inrichting, is zorgvuldig overwogen om een meeslepende ervaring te bieden die alle zintuigen prikkelt.

Het interieurontwerp van Tattu is een van de meest direct opvallende aspecten van het restaurant. Het combineert traditionele Chinese invloeden met moderne designelementen, zoals de gedurfde tattoeage-kunstwerken die prominent aanwezig zijn op de muren. Dit thema draagt bij aan de mystieke en toch stijlvolle sfeer die gasten ervaren wanneer ze het restaurant binnenlopen. Verlichting speelt ook een sleutelrol in het creëren van een ambiance die zowel warm als uitnodigend is. De zachte gloed van de lampen en kaarsen draagt bij aan de intieme sfeer die Tattu wil uitstralen.

Op het gebied van service streeft Tattu ernaar om uitzonderlijk en attent te zijn. Van het moment van binnenkomst tot het vertrek streven de medewerkers naar een naadloze en persoonlijke service. De servers zijn deskundig, niet alleen over het menu, maar ook over de oorsprong en inspiratie achter elk gerecht. Deze aandacht voor detail maakt dat gasten zich gewaardeerd en verzorgd voelen.

De gerechten die Tattu aanbiedt, zijn het resultaat van een keukenteam dat een passie heeft voor innovatie binnen de Chinese keuken. Elk gerecht is met zorg bereid en bedacht om de traditionele smaken te vernieuwen met een moderne inslag. De presentatie is kunstzinnig, waarbij de esthetiek van het voedsel evenveel aandacht krijgt als de smaak. Het resultaat is een menu dat zowel een lust voor het oog als een traktatie voor de smaakpapillen is.

Een van de kenmerkende ervaringen bij Tattu is hun terras, dat een dynamische buitenomgeving biedt. Dit terras, dat een idyllische retraite biedt in het bruisende stadsleven, is niet alleen een plek om te dineren onder de sterren, maar ook een ruimte die ontworpen is met oog voor comfort en stijl. Hetzelfde niveau van detail en zorg dat te vinden is in het interieur van het restaurant, wordt ook weerspiegeld op het terras.

Ook op de drankenkaart toont Tattu zijn vernieuwingsdrang. De cocktailmenu'szijn even innovatief als het voedselaanbod, met een reeks opties die zowel klassiekers als meer avontuurlijke creaties bevatten. Deze drankjes zijn zorgvuldig samengesteld om de smaken van de gerechten te complementeren, wat de algehele eetervaring verhoogt.

De invloed van Tattu op de Londense culinaire scene kan niet worden onderschat. Sinds de opening heeft het restaurant een loyaal klantenbestand opgebouwd en blijft het positieve recensies ontvangen van zowel critici als diners. De toevoeging van de Tattu Terrace heeft het restaurant nog meer op de kaart gezet als een unieke eetgelegenheid die een onderscheidende en memorabele eetervaring levert. Zo is het een baken geworden voor mensen die op zoek zijn naar iets anders dan de standaard eetervaring, door een vleugje elegantie en exotisme aan de stad toe te voegen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...