Ontdek de top romantische restaurants in Spanje 2023!

In de romantische gloed van de Spaanse avonden, waar de zon zachtjes ondergaat tegen de achtergrond van majestueuze landschappen, vinden we enkele van de meest betoverende restaurants die de perfecte setting bieden voor een date night. De Travelers’ Choice Best of the Best 2023 heeft een selectie gemaakt van restaurants die niet alleen uitblinken in hun culinaire kunsten, maar ook een atmosfeer creëren die elke avond onvergetelijk maakt. Hieronder duiken we dieper in enkele van deze parels, verspreid over het prachtige Spanje.

Restaurante Que Bien, gelegen in Gran Canaria, biedt een romantische en ontspannen sfeer met een prachtig uitzicht over het strand van Puerto Rico. Het restaurant, dat internationale en mediterrane keukens serveert, staat bekend om zijn warme, gastvrije familiebedrijf en een menu dat een mix van verschillende smaak- en textuurcombinaties biedt. Bezoekers prijzen de attente en vriendelijke bediening, de uitmuntende gerechten en de adembenemende setting.

In Lanzarote vinden we La Carmencita del Puerto, een plek die de ultieme tapaservaring biedt en de echte Spaanse manier van eten introduceert. 'Going to tapas' is niet zozeer over de grootte van je gerecht, maar over wat erin zit en hoe je het eet. Het betekent delen, slow food, niet alles tegelijk eten en verschillende drankjes kiezen afhankelijk van je tapa. La Carmencita nodigt je uit om te lachen, luid te praten en veel plezier te hebben, allemaal terwijl je geniet van de rijke smaken van hun gerechten.

El Mercader in Granada, dat reserveringen uitsluitend via telefoontjes accepteert, is een andere opmerkelijke vermelding, hoewel de beschikbare informatie beperkt is.

In Albarracin vinden we Alizia Casa de Comidas, dat mediterrane, Spaanse en gezonde keukens serveert, en in Gran Canaria is er LoLa, dat bekend staat om zijn casual fine dining en een beleid heeft dat het niet geschikt is voor kinderen onder de 14 of gezinnen met kinderwagens en groepen van meer dan 6 personen.

The Ugly Duckling in Fuerteventura, een klein, intiem restaurant met Scandinavische inspiratie in Corralejo, heeft een liefde voor voedsel en hoogwaardige ingrediënten die doorschijnen in hun gerechten, terwijl Kamezí Deli & Bistro in Lanzarote meer is dan een restaurant, het is een tempel van gastronomie waar je kunt genieten van een verfijnde marktkeuken gebaseerd op producten van nul kilometer.

In Majorca is er Restaurant Cafe Med, gelegen in een 400 jaar oud stenen huis, dat een menu biedt gebaseerd op eenvoudige smaken en persoonlijke smaak, met een innovatieve twist in een ongedwongen en ontspannen sfeer. Marytierra in Ibiza, dat zeevruchten, mediterrane en Europese keukens serveert, en Restaurante La Tapa in Capileira, dat gespecialiseerd is in vegetarische maaltijden en wildvlees, zijn ook vermeldenswaard.

Deze restaurants, elk met hun eigen unieke charme en culinaire expertise, bieden een scala aan ervaringen voor diegenen die op zoek zijn naar een romantische avond uit in Spanje. Van de intieme en rustieke sfeer van Restaurant Cafe Med tot de levendige en gezellige sfeer van La Carmencita del Puerto, er is iets voor elke smaak en voorkeur.

Het is belangrijk om te vermelden dat deze restaurants niet alleen zijn gekozen vanwege hun uitstekende keuken, maar ook vanwege de ervaringen en beoordelingen van reizigers over een periode van 12 maanden. Elk van hen heeft voldaan aan de strenge vertrouwens- en veiligheidsnormen van Tripadvisor, en minder dan 1% van de 8 miljoen vermeldingen van Tripadvisor worden bekroond met Best of the Best, wat duidt op het hoogste niveau van uitmuntendheid in reizen.

In de context van dit artikel is het belangrijk om te benadrukken dat de ervaringen van de reizigers die deze restaurants hebben bezocht, een cruciale rol hebben gespeeld in het behalen van deze erkenning. Van de warme en gastvrije service tot de voortreffelijke en prachtig gepresenteerde gerechten, elk van deze etablissementen heeft een blijvende indruk achtergelaten op degenen die het genoegen hebben gehad er te dineren.

Deze verhalen en ervaringen, geweven door de tapestry van de Spaanse culinaire scene, bieden een rijke en gevarieerde blik op wat het betekent om te dineren in stijl in dit prachtige land. Of het nu gaat om het delen van tapas in een levendige omgeving, het genieten van een rustige en intieme maaltijd tegen een schilderachtige achtergrond, of het verkennen van de rijke en gevarieerde smaken van de mediterrane keuken, Spanje biedt een culinaire reis die even divers en boeiend is als het land zelf.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...