Mantra Thai review - smaakvolle elegante ervaring

In de wereld van gastronomie is het een voortdurende zoektocht om nieuwe eetgelegenheden te ontdekken die niet alleen uitzonderlijk eten bieden maar ook een unieke ambiance. Het Mantra Thai Dining restaurant, gelegen aan Newcastle'sbruisende Quayside, belooft precies dat te leveren. Vanaf het allereerste moment dat men binnenstapt, wordt duidelijk dat dit etablissement zich onderscheidt door haar warme elegantie en toewijding aan authenticiteit.

De inrichting van Mantra Thai spreekt tot de verbeelding met zijn weelderige palet van donker hout, gouden accenten en traditionele Thaise elementen die naadloos aansluiten bij de moderne, stijlvolle uitstraling. Gasten worden verwelkomd door een vriendelijke glimlach en een sfeer die zowel verfijnd als ongedwongen is. Dit niveau van aandacht vindt men ook terug in het personeel, dat met grote kennis van zaken de gasten bedient en adviseert.

Het menu van Mantra Thai is een ode aan de rijke culinaire tradities van Thailand. Met een sterke focus op verse, hoogwaardige ingrediënten en authentieke bereidingswijzen, wordt ieder gerecht met zorg en precisie samengesteld. De chefs hebben een duidelijke visie: een echte Thaise ervaring bieden die verder gaat dan de typische gerechten die men wellicht al kent.

Een bezoek aan Mantra Thai is niet compleet zonder de kenmerkende voorgerechten te proberen, waarbij de Tod Mun Pla (Thaise viskoekjes) en de Satay Gai (kip saté) onvermijdelijke hoogtepunten zijn. Deze gerechten worden geserveerd met rijke sauzen die de complexiteit en diepte van de Thaise keuken benadrukken. De viskoekjes zijn perfect gekruid, terwijl de saté wordt begeleid door een romige pindasaus die de smaakpapillen prikkelt.

Hoofdgerechten zoals de Gaeng Kiew Wan (groene curry) of de Phad Thai (gebakken noedels op Thaise wijze) zijn voorbeelden van Mantra Thai’s inzet voor traditionele smaken. De groene curry biedt een harmonieuze balans tussen het pikante van de groene chilipepers en de zoetheid van de kokosmelk, terwijl de Phad Thai een symfonie van smaken en texturen is, met zijn mix van noedels, ei, verse groenten en optioneel toegevoegd vlees.

Desserts mogen niet overgeslagen worden, met creaties zoals de Mango Sticky Rice, die een exotische afsluiting van de maaltijd vormt. De combinatie van rijpe mango met kleverige rijst en kokosmelk is een klassieker die altijd weer verrast. Daarnaast biedt de drankkaart een selectie van cocktails, wijnen en andere dranken die speciaal zijn uitgekozen om de Thaise gerechten te complementeren.

Mantra Thai bewijst dat het aandacht heeft voor de kleine details. Het gaat niet alleen om het eten, maar om de totale ervaring. De presentatie van de gerechten is even belangrijk als hun smaak en samen vormen ze een geheel dat Mantra Thai onderscheidend maakt in het landschap van eetgelegenheden.

Ook voor speciale gelegenheden is Mantra Thai een uitgelezen bestemming. Het restaurant biedt uitstekende faciliteiten voor groepen en privé-evenementen, waarbij het personeel ervoor zorgt dat elke gast zich bijzonder en goed verzorgd voelt. Of het nu gaat om een romantisch diner, een zakelijke bijeenkomst of een familiefeest, de ambiance en service zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

In de huidige tijd, waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, maakt Mantra Thai ook indruk met zijn inzet voor het milieu. Zo nemen ze maatregelen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, wat bijdraagt aan de positieve impact die ze willen maken, niet alleen op het bord, maar ook daarbuiten.

Kortom, Mantra Thai is een juweel aan de Quayside van Newcastle dat kunstig de rijke Thaise cultuur en keuken verweeft met een elegante, moderne setting. Het is een plek waar de warmte van Thailand voelbaar is in alle aspecten; van het interieur en de service tot de sublieme gerechten die worden geserveerd. Een bezoek aan Mantra Thai is een culinaire reis die smaakpapillen doet ontwaken en zintuigen prikkelt, een ervaring die men niet snel zal vergeten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...