Luxe & Gastronomie bij restaurant Louis Vuitton Saint-Tropez

Het Louis Vuitton Saint-Tropez Restaurant, gelegen in het hart van het iconische Franse kustdorp, is een nieuwe culinaire bestemming die de grenzen van luxe en gastronomie verlegt. Onder leiding van de met een Michelin-ster bekroonde chef-kok Arnaud Donckele en patissier Maxime Frédéric, biedt het restaurant een unieke culinaire ervaring die de rijke smaken van de Middellandse Zee viert en tegelijkertijd de kenmerkende elegantie en verfijning van het Louis Vuitton merk weerspiegelt.

Arnaud Donckele, al bekend als chef-kok van het restaurant La Vague d'Or in Cheval Blanc St-Tropez, en Maxime Frédéric, hoofd van het Louis Vuitton café en chocoladewinkel voor de LV DREAM tentoonstelling, zijn niet alleen culinaire collega'sbij Cheval Blanc Paris, maar ook goede vrienden. Beiden delen een gemeenschappelijke Normandische achtergrond en hebben een lange geschiedenis van het delen van een visie op gastronomie die zich richt op smaak, eenvoud en authenticiteit.

Het duo is toegewijd aan het gebruik van hoogwaardige, seizoensgebonden ingrediënten van lokale producenten, en ze respecteren onfeilbaar de ambachtelijke uitmuntendheid met uitzonderlijke grondstoffen die de essentie vormen van de Louis Vuitton-traditie. Net als de ambachtslieden die hun vaardigheden uitoefenen in de ateliers van de Maison, zijn Donckele en Frédéric even toegewijd aan het vieren van vakmanschap, zowel in de keuken als in de eetzaal.

Deze zomer trekken de twee chefs naar het zuiden, met het legendarische Franse kustdorp Saint-Tropez als bestemming. Tussen de Vieux Port en de Place des Lices hebben ze hun krachten gebundeld om een gastronomische reis te creëren, geboren uit de lokale terroir. Het resultaat is een menu van mediterrane smaken, gepresenteerd in een ontspannen, gastvrije en elegante sfeer, een weerspiegeling van hun hechte vriendschap en de zomerse levensstijl die Louis Vuitton zo enthousiast omarmt.

Vanaf 15.00 uur kunnen gasten genieten van zoete lekkernijen, variërend van desserts en chocoladerepen tot een Tarte Tropézienne, versierd met het beroemde Monogram-motief van Louis Vuitton. Het avondmaal biedt een verfijnd menu met de beste regionale ingrediënten, waaronder makreel, sardines, Genuese garnalen, artisjokken, aubergines, hazelnoten en coeur de boeuf tomaten.

Het interieur van het restaurant is ook geïnspireerd door de wereld van Louis Vuitton, met het blauw-witte motief uit de nieuwe 'By The Pool' resortcollectie die overal verschijnt, van het servies tot de comfortabele kussens aan de bar in de tuin. Het gebruik van natuurlijke materialen zoals steen, hout en keramiek is in lijn met de waardering voor natuurlijkheid die Louis Vuitton koestert, hier en daar verlevendigd door stukken uit de Objets Nomades collectie, waaronder de lantaarns van Zanellato/Bortotto en de Origami Flowers van atelier oï.

Het Louis Vuitton Saint-Tropez Restaurant is meer dan alleen een eetgelegenheid; het is een viering van de zomerse levensstijl, een eerbetoon aan de rijke culinaire tradities van de Middellandse Zee en een manifestatie van de ongeëvenaarde elegantie en verfijning van Louis Vuitton. Het is een plek waar gasten kunnen genieten van een onvergetelijke culinaire ervaring, omringd door de natuurlijke schoonheid van Saint-Tropez en doordrenkt van de luxe en stijl die synoniem zijn met het Louis Vuitton merk.

De opening van het Louis Vuitton Saint-Tropez Restaurant markeert een spannende nieuwe fase in de evolutie van het merk, dat zijn aanwezigheid in de wereld van luxe en lifestyle blijft uitbreiden. Met de aanstelling van Arnaud Donckele en Maxime Frédéric aan het roer van het restaurant, heeft Louis Vuitton een unieke culinaire bestemming gecreëerd die zowel de lokale cultuur van Saint-Tropez als de wereldwijde reputatie van Louis Vuitton voor kwaliteit en stijl weerspiegelt.

Het restaurant is geopend van maandag tot zondag, van 15.00 tot 23.00 uur, en is gelegen op 29 rue François Sibilli, White 1921 Hôtel Saint-Tropez, 83990 Saint-Tropez, Frankrijk. Het belooft een onvergetelijke culinaire ervaring te bieden, waarbij de passie voor vakmanschap en de liefde voor authentieke, hoogwaardige ingrediënten samenkomen in een setting die de kenmerkende elegantie van het merk weerspiegelt.

Dit is een spannende ontwikkeling voor zowel Louis Vuitton als de culinaire wereld, en het is zeker iets om in de gaten te houden voor iedereen die geïnteresseerd is in luxe reizen, gastronomie en de voortdurende evolutie van een van 'swerelds meest iconische merken. Het Louis Vuitton Saint-Tropez Restaurant is niet alleen een plek om te eten, maar ook een bestemming op zich, een plek waar gasten kunnen genieten van de ongeëvenaarde combinatie van culinaire uitmuntendheid en luxueuze elegantie die het merk Louis Vuitton belichaamt.

Over chef-kok Arnaud Donckele

Arnaud Donckele is een van de meest gevierde chef-koks in de wereld van de haute cuisine. Hij is bekend om zijn innovatieve benadering van de Franse keuken en zijn toewijding aan het gebruik van de beste, meest verse ingrediënten. Donckele is de chef-kok van het restaurant La Vague d'Or in Cheval Blanc St-Tropez, dat bekroond is met drie Michelin-sterren.

Donckele werd geboren in Normandië, een regio in het noordwesten van Frankrijk die bekend staat om zijn rijke culinaire traditie. Hij ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor koken en begon zijn carrière in de gastronomie als leerling in verschillende prestigieuze restaurants in Frankrijk.

In 2005 werd Donckele aangesteld als chef-kok van La Vague d'Or, waar hij al snel erkenning kreeg voor zijn creatieve en verfijnde gerechten. Onder zijn leiding ontving het restaurant zijn eerste Michelin-ster in 2007, gevolgd door een tweede ster in 2010 en uiteindelijk een derde ster in 2013. Donckele werd daarmee de jongste chef-kok in Frankrijk met drie Michelin-sterren.

Donckele staat bekend om zijn diepgaande kennis van de Provençaalse keuken en zijn vermogen om traditionele gerechten te transformeren met moderne technieken en presentaties. Zijn gerechten zijn vaak geïnspireerd op de zee en het landschap van de Côte d'Azur, met een focus op seizoensgebonden en lokaal geproduceerde ingrediënten.

Arnaud Donckele is zonder twijfel een van de meest getalenteerde en gerespecteerde chef-koks van zijn generatie. Zijn passie voor koken, zijn toewijding aan kwaliteit en zijn vermogen om traditionele gerechten op nieuwe en spannende manieren te interpreteren, hebben hem tot een icoon in de wereld van de gastronomie gemaakt.

Over patissier Maxime Frédéric

Maxime Frédéric is een gerenommeerde Franse patissier die bekend staat om zijn innovatieve en artistieke benadering van de patisserie. Hij heeft gewerkt in enkele van de meest prestigieuze restaurants en hotels in Frankrijk en heeft een reputatie opgebouwd als een van de meest getalenteerde patissiers van zijn generatie.

Frédéric begon zijn carrière in de patisserie op jonge leeftijd en heeft sindsdien een indrukwekkend cv opgebouwd. Hij heeft gewerkt in gerenommeerde instellingen zoals het Four Seasons Hotel George V in Parijs, waar hij de functie van Chef Patisserie bekleedde. Zijn werk in deze rol leverde hem veel lof en erkenning op in de culinaire wereld.

In 2023 werd Frédéric aangesteld als hoofd van het Louis Vuitton café en de chocoladewinkel voor de LV DREAM tentoonstelling. Deze rol gaf hem de mogelijkheid om zijn creatieve talenten te tonen en een reeks innovatieve en heerlijke creaties te ontwikkelen die de grenzen van de traditionele patisserie verleggen.

Frédéric'sbenadering van patisserie is er een van innovatie en creativiteit. Hij is bekend om zijn vermogen om traditionele technieken te combineren met moderne ideeën om unieke en onvergetelijke desserts te creëren. Zijn werk is niet alleen heerlijk, maar ook visueel verbluffend, vaak gepresenteerd als eetbare kunstwerken.

Maxime Frédéric is een ware meester in zijn vakgebied, en zijn bijdragen aan de wereld van de patisserie hebben hem een plaats verzekerd als een van de meest gerespecteerde en bewonderde patissiers van zijn generatie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...