La Villa Lorraine - Gastronomisch genot met Chef Yves Mattagne

La Villa Lorraine, een gastronomisch restaurant gelegen aan de Avenue du Vivier d'Oie in Brussel. Het restaurant, dat bekend staat om zijn 'fine casual dining', combineert gastronomische gerechten met een vleugje moderniteit. Het is een plek waar je kunt genieten van à la carte keuzes, proeverijmenu'sen de kenmerkende gerechten van chef Yves Mattagne. De sfeer is ontspannen, vriendelijk en muzikaal, wat bijdraagt aan de algehele eetervaring.

Bij binnenkomst werden we begroet door Fabrice d'Hulste, de directeur van de zaal, die ons naar onze tafel begeleidde. Het restaurant straalde een warme en uitnodigende sfeer uit, met een subtiele muzikale achtergrond die de sfeer versterkte.

Onze culinaire reis begon met een driegangenmenu. Het eerste gerecht bestond uit een selectie van zeevruchten. We genoten van de 'Homard bleu breton petits pois', een delicate combinatie van Bretonse blauwe kreeft, groene erwten, passievrucht, groene shiso en tonkabonen. Daarnaast hadden we de 'Langoustine 'Gravlax' coco', een gerecht met langoustine, kokos, Italicus, venkel, lavas en yuzu. Tot slot proefden we de 'Moules de Bouchot', mosselen geserveerd met witte duinasperges, morieljes en peterseliechlorofyl. Elk gerecht was een kunstwerk op zich, zowel qua presentatie als qua smaak.

Voor ons tweede gerecht hadden we besloten om de 'Turbot rôti à l'arête' te proberen, een heerlijke geroosterde tarbot die werd geserveerd met een béarnaise saus gemaakt van morieljes of kreeft. Daarnaast kozen we voor de 'Ris de veau croustillant & homard à la presse', een gerecht dat bestond uit knapperige kalfszwezerik en kreeft, vergezeld van een béarnaise saus gemaakt van geperste kreeft. Beide gerechten waren een ware traktatie voor onze zintuigen, met een perfecte balans tussen smaak en textuur die onze smaakpapillen prikkelde en ons verlangen naar meer opwekte.

Voor het dessert kozen we voor de 'Fraises Gariguette', een gerecht met Gariguette aardbeien, meringue, zwarte sesampraliné, sudachi, tagetes en mascarpone, en 'La Belle de Fontenay', een dessert met diplomate, Ruinart, limoen, vanille en cacaosap. Beide desserts waren een perfecte afsluiting van een onvergetelijke maaltijd, met een harmonie van smaken die zowel verrassend als heerlijk was.

De ervaring bij La Villa Lorraine was niet alleen een culinaire reis, maar ook een kennismaking met de passie en toewijding van chef Yves Mattagne. Yves ontdekte zijn roeping tijdens vakanties bij zijn tante, die een hotel-restaurant aan de Belgische kust runde. Zijn passie voor zeevruchten ontstond in deze periode. Na zijn militaire dienst trad Yves toe tot de brigade van het Hilton International Hotel Brussels, waarna hij drie jaar later naar het Hilton International Gatwick in Londen verhuisde, waar hij twee jaar lang chef-kok was. Met deze internationale ervaring keerde Yves terug naar België om assistent te worden van chef Michel Beyls bij l'Orangerie. Hij volgde een stage van enkele maanden bij het restaurant Le Divellec in Parijs om zich voor te bereiden op de opening van het Sea Grill Restaurant in het Radisson SAS Royal Hotel Brussels. Slechts een jaar na het overnemen van het restaurant, verdiende Yves zijn eerste Michelinster in 1991, gevolgd door een tweede in 1997.

Yves Mattagne is een man van passie en empathie, talent en overtuiging. Van het leiden van zijn restaurants tot het verdedigen van de sector en zijn inzet voor verschillende liefdadigheidsorganisaties, Yves is genereus, toegewijd en charismatisch. Na 30 jaar in de keukens van Sea Grill, begon hij een nieuw avontuur bij La Villa Lorraine, waar zijn ervaring, talent en creativiteit onbetwistbaar zijn.

Het team van La Villa Lorraine bestaat uit chef-kok Charles Broutard en patissier Alix Raddas, die onder leiding van Yves Mattagne werken om de gasten een onvergetelijke culinaire ervaring te bieden.

Onze avond bij La Villa Lorraine was een ervaring om nooit te vergeten. Van de warme ontvangst bij aankomst tot de laatste hap van ons dessert, elk moment was doordrenkt met de passie en toewijding van het team. Het was een avond van culinaire ontdekkingen, versterkt door de ontspannen en vriendelijke sfeer van het restaurant. We kijken ernaar uit om terug te keren en opnieuw te genieten van de gastronomische creaties van chef Yves Mattagne en zijn team.

La Villa Lorraine is gelegen aan de Avenue du Vivier d'Oie 75 in Brussel, een prestigieus restaurant onder leiding van de bekroonde chef Yves Mattagne. Het restaurant is trots op zijn twee Michelinsterren, een erkenning van zijn uitmuntende gastronomische kwaliteit en service. Voor vragen of reserveringen kunnen gasten contact opnemen met het restaurant via het telefoonnummer 02/374.31.63. Wat betreft de openingstijden, La Villa Lorraine is gesloten op maandag en zondag. Van dinsdag tot en met zaterdag verwelkomt het restaurant zijn gasten tweemaal per dag. De eerste service is van 12:00 tot 16:30 uur, ideaal voor een uitgebreide lunch of een vroege namiddagtraktatie. De tweede service begint om 19:00 uur en eindigt om 23:30 uur, perfect voor een avondje uit vol culinaire verrassingen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...