Jack Daniels introduceert Amerikaanse single malt whisky met sherry-afwerking

Het wereldberoemde merk Jack Daniels staat bekend om zijn traditionele Tennessee whisky, maar verrast nu de liefhebbers van sterke drank met een nieuwe aanwinst in hun assortiment. Ze hebben het concept van Amerikaanse single malt whisky nieuw leven ingeblazen door deze te verrijken met een unieke sherry-afwerking.

Dit artikel gaat in op dit daadwerkelijk vernieuwende product, waarom het zo bijzonder is en hoe het tot stand is gekomen. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan de geschiedenis van Jack Daniels en de ontwikkelingen in de wereld van sterke dranken die hebben geleid tot deze nieuwe creatie.

De populariteit van single malt whisky's is onmiskenbaar. In tegenstelling tot blended whisky's, die bestaan uit een mix van granen, worden single malts uitsluitend geproduceerd uit gemoute gerst. Deze manier van produceren zorgt voor een rijker en complexer smaakprofiel. Jack Daniels besloot om deze rijke traditie naar de Verenigde Staten te brengen en te combineren met een andere geliefde smaak: sherry.

De introductie van deze nieuwe whisky komt na jarenlang experimenteren door het team van Jack Daniels. Het productieproces van deze bijzondere whisky is intensief en tijdrovend. De whisky wordt eerst gerijpt in nieuwe Amerikaanse eikenhouten vaten, net als andere Jack Daniels whisky's. Vervolgens wordt de drank verplaatst naar oloroso-sherryvaten voor een tweede rijping en afwerking.

De keuze voor oloroso sherryvaten is geen toeval. Oloroso sherry wordt gemaakt in het zuiden van Spanje en staat bekend om zijn rijke, nootachtige smaak. Door de whisky in deze vaten te laten rijpen, wordt de drank doordrenkt met subtiele hints van gedroogd fruit, honing en karamel, en krijgt hij een diepe, amberkleurige gloed.

Hoewel Jack Daniels al eerder met verschillende houtsoorten geëxperimenteerd heeft, markeert dit de eerste keer dat ze gebruikmaken van sherryvaten. De reacties op deze innovatie zijn tot nu toe enorm positief. Deze nieuwe Jack Daniels Amerikaanse single malt whisky met sherry-afwerking belooft een ware traktatie te worden voor zowel liefhebbers van whisky als fans van het merk.

Met de introductie van deze bijzondere whisky, blijft Jack Daniels zich profileren als een pionier in sterke dranken. Hun bereidheid om traditionele methoden te combineren met innovatieve technieken is een belangrijke factor geweest in hun blijvende succes.

De wereld van de whisky blijft zich vraag naar diversiteit en variëteit ontwikkelen. Producenten zoals Jack Daniels hebben dit begrepen en spelen hierop in door nieuwe producten te introduceren die voldoen aan deze groeiende vraag zonder hun roots te vergeten.

 

- Wat maakt deze nieuwe whisky van Jack Daniels zo uniek? De nieuwe whisky is uniek vanwege de combinatie van Amerikaanse single malt whisky met een sherry-afwerking.
- Welke smaken kan men verwachten van deze whisky? Men kan smaken van gedroogd fruit, honing en karamel verwachten. 
- Waarom wordt de whisky gerijpt in oloroso-sherryvaten? De whisky krijgt door de rijping in deze vaten subtiele hints van sherry en een diepe, amberkleurige gloed.
- Wat is het verschil tussen blended whisky's en single malts? Blended whisky's bestaan uit een mix van granen, terwijl single malts uitsluitend worden geproduceerd uit gemoute gerst.
- Heeft Jack Daniels al eerder geëxperimenteerd met verschillende houtsoorten? Ja, Jack Daniels heeft eerder geëxperimenteerd met verschillende houtsoorten, maar dit is de eerste keer dat ze gebruikmaken van sherryvaten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...