Four Roses 135ste verjaardagsfeest Limited Edition Small Batch Bourbon klaar om te proeven

Four Roses viert op grootse wijze haar 135-jarig bestaan met de lancering van een uiterst exclusieve Limited Edition Small Batch Bourbon. Deze bijzondere bourbon is het resultaat van vakmanschap en een diepe waardering voor de traditie van whiskey maken. Voor de liefhebbers van klassieke bourbonsmaken breekt nu een moment aan om uit te kijken naar deze speciale editie, die slechts in beperkte oplage beschikbaar is.

Het aanstaande 135ste verjaardagsfeest markeert meer dan een eeuw aan ervaring en passie voor het creëren van bourbon van de hoogste kwaliteit. Four Roses staat bekend om hun unieke recepten en methodes die door de jaren heen zijn geperfectioneerd en gerespecteerd. De 135ste verjaardagsfeest Limited Edition Small Batch is hier een duidelijk bewijs van en belichaamt alle eigenschappen die men verwacht van een premium bourbon.

Deze specifieke limited edition heeft zijn rijke smaak te danken aan een slimme combinatie van twee verschillende soorten whisky die tussen de 11 en 15 jaar oud zijn. Door deze zorgvuldige combinatie ontstaat een complex palet van aroma’s en smaken die de kenmerkende Four Roses kwaliteit weerspiegelen. Elk glas neemt je mee op een reis door de tijd en geeft je een inkijk in de rijke geschiedenis van de distilleerderij.

Met trots wordt onthuld dat deze exclusieve bourbon is voortgekomen uit de laatste resterende voorraden van de distilleerderijen OESK, OESV en OBSK. Deze voorraad vormt de basis voor voor vier van de tien legendarische recepten waaruit de Four Roses bourbons zijn samengesteld. Deze recepten worden al meer dan 137 jaar met veel trots gebruikt en hebben bijgedragen aan de roem en reputatie die Four Roses vandaag de dag geniet.

Slechts 11.000 flessen van de 135ste verjaardagsfeest Limited Edition Small Batch Bourbon zijn er geproduceerd, wat deze uitgave zeer exclusief maakt. Elke fles draagt een uniek batchnummer dat de authenticiteit onderstreept. Het ontwerp van de fles eert het erfgoed van Four Roses, compleet met een zwarte kurk en herdersring – een directe verwijzing naar het allereerste flesontwerp dat bijna anderhalve eeuw geleden werd ingevoerd.

Hoewel de prijs van €250 per fles wellicht wat hoog lijkt, is het een investering die liefhebbers van goede bourbon zeker zullen waarderen. Het is de kans om deel te nemen aan een uniek stukje whiskeyhistorie. Het gaat immers niet alleen om de inhoud; de ervaring en de herinnering aan het proeven van deze zeldzame bourbon maken het voor veel liefhebbers meer dan waard.

Four Roses blijft zich inzetten voor hun missie: het produceren van voortreffelijke bourbon die consumenten zich nog lang zullen herinneren. Dit doen zij door niet alleen vast te houden aan tradities, maar ook door constante innovatie en perfectie in hun productieproces. Het beroemde Mellowing Process , waarbij de whiskey door koolstoffilters wordt gehaald voorafgaand aan het rijpen in eikenhouten vaten, is slechts een voorbeeld van hoe Four Roses blijft streven naar superieure kwaliteit.

Ter ere van het 135ste verjaardagsfeest presenteert Four Roses deze Limited Edition Small Batch Bourbon als een ultieme traktatie voor speciale gelegenheden of gewoon om vanavond van te genieten. Een bourbon die niet alleen een proeverij waard is, maar ook een ervaring biedt die je niet snel zal vergeten. Dus liefhebbers, aarzel niet te lang en zorg dat je een van de gelukkigen bent die kan zeggen: "Ik heb de Four Roses 135ste verjaardagsfeest Limited Edition Small Batch Bourbon mogen proeven!"


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...