DIM Dining Antwerpen - Aziatisch-Westerse fusion in luxe

De stad Antwerpen, met haar rijke geschiedenis en bruisende cultuur, heeft altijd een speciale plek in mijn hart gehad. Maar op die bewuste vrijdagavond was het niet de architectuur of de kunst die me naar deze stad trok, maar een culinaire belofte. Een belofte van een dinerervaring die zowel traditioneel als vernieuwend zou zijn.

Bij het naderen van Vrijdagmarkt 7, voelde ik een mengeling van opwinding en nieuwsgierigheid. De gevel van DIM Dining was ingetogen, maar het zachte licht dat door de ramen scheen, nodigde uit tot ontdekking. Bij binnenkomst werd ik overspoeld door een warme gloed, zowel letterlijk door de sfeervolle verlichting als figuurlijk door de hartelijke ontvangst van het personeel.

We namen plaats aan een tafel bij het raam, met uitzicht op de levendige straten van Antwerpen. De menukaart was een weerspiegeling van de filosofie van het restaurant: een samensmelting van Aziatische en westerse invloeden, met een nadruk op seizoensgebonden ingrediënten.

Terwijl we de menukaart bestudeerden, merkten we op hoe divers en innovatief de gerechten leken. Maar in plaats van zelf te kiezen, besloten we ons te laten leiden door de expertise van de ober.

Hij begon met het voorstellen van enkele voorgerechten. De Gambero Rosso sprong eruit, een artistieke presentatie van Ume kosho, vijgenblad en gefermenteerde biet, die de perfecte balans bood tussen zoet en hartig. De Seabass was een ander hoogtepunt, waarbij de shio koji tomaat en dry aged watermeloen een frisse toets gaven aan het gerecht, prachtig aangevuld met de pittige sansho peper. De Mackerel, geserveerd in een rijke zuurdesembouillon met nattō zout en mitsuba, was een smaakexplosie die ons deed verlangen naar meer.

Toen kwamen de hoofdgerechten. De Langoustine was een meesterwerk, zowel in presentatie als in smaak. De combinatie van yubeshi, ong choy en rausu kombu gaf het gerecht een diepte die zowel verrassend als bevredigend was. De 'Blackmore' Wagyu MSA 9+ was niets minder dan spectaculair. Het vlees was zo mals en sappig, perfect gegrild en geserveerd met een selectie van de kenmerkende groenten van het restaurant. De Kagoshima Wagyu A5+/BMS was een andere ster, met een rijke marmering die elke hap hemels maakte. En de Eel, met zijn unieke combinatie van Japanse berryseaweed, myoga en Iberico varkensvlees, was een perfecte afsluiter van onze maaltijd.

Toen het tijd was voor het dessert, waren we al behoorlijk verzadigd, maar de beschrijvingen op het menu konden we niet weerstaan. We kozen voor de Mikan, een combinatie van rijstmelk, Japanse zoete aardappel en yuzu kararin, en de Strawberry met Laos, lambic sushi gari en kombu redberry infusie. Beide desserts waren een perfecte afsluiting van een onvergetelijke maaltijd.

Terwijl we ons klaarmaakten om te vertrekken, nam de chef, Simon Van Dun, even de tijd om bij onze tafel te stoppen en te vragen naar onze ervaring. Zijn passie voor koken en zijn toewijding aan het creëren van unieke smaakcombinaties waren duidelijk zichtbaar in elk gerecht dat we hadden geproefd.

Met een gevoel van diepe tevredenheid en een verlangen om snel terug te keren, verlieten we DIM Dining. Het was niet alleen een diner, maar een reis door een wereld van smaken, texturen en culturen. Een reis die ik graag opnieuw zou maken.

Men kan contact opnemen met het restaurant via telefoonnummer 03/226.26.70 of e-mailen naar info@dimdining.be voor reserveringen of vragen. Wat betreft de openingsuren, voor het diner is DIM Dining geopend van dinsdag tot zaterdag, van 19u00 tot 20u00. Voor de lunch kunnen gasten terecht van woensdag tot zaterdag, van 12u00 tot 13u30.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...