Ferrari Trento presenteert Tweede Editie Inverno Trentodoc

Ferrari Trento, een toonaangevende producent van hoogwaardige mousserende wijnen uit Italië, heeft onlangs de tweede editie van hun prestigieuze Inverno Trentodoc mousserende wijn onthuld. Dit luxueuze drankje is een perfect voorbeeld van de voortreffelijke vakmanschap en innovatie die dit historische wijnhuis kenmerken. De lancering van deze nieuwe editie markeert wederom een mijlpaal in de geschiedenis van Ferrari Trento, dat al meer dan een eeuw bekend staat om het creëren van verfijnde spumante-wijnen die wereldwijd gewaardeerd worden.

Het speciale aan de Inverno Trentodoc is dat het wordt gemaakt volgens de 'Metodo Classico', een traditionele methode die vergelijkbaar is met de manier waarop champagne wordt geproduceerd. Deze methode houdt in dat de tweede gisting van de wijn in de fles plaatsvindt, wat resulteert in een natuurlijke koolzuurvorming en een verfijnde mousse. Voor de productie van deze wijn selecteert Ferrari Trento alleen de allerbeste druiven, geoogst in de koude wintermaanden—vandaar de naam 'Inverno', wat Italiaans is voor winter.

Deze exclusieve editie krijgt extra complexiteit en elegantie door de rijping op de lie (het bezinksel van dode gistcellen) gedurende minimaal vijf jaar. Deze langdurige veroudering draagt bij aan de ontwikkeling van rijke aroma'sen een meer gestructureerde smaak. De smaakprofiel van de Inverno Trentodoc wordt gekenmerkt door een boeket van brioche, gedroogd fruit en subtiele hints van chocolade, wat zorgt voor een evenwichtig en harmonieus palate.

De presentatie van de Inverno Trentodoc vond plaats in een setting die de elegantie en het prestige van de wijn weerspiegelt. Het evenement was niet alleen een viering van de nieuwe release, maar ook een hommage aan het erfgoed en de traditie van Ferrari Trento. Genodigden hadden de gelegenheid om als eersten de verfijnde smaken van de Inverno Trentodoc te proeven en te genieten van de gastvrijheid van het wijnhuis.

Het design van de fles is al even indrukwekkend als de inhoud. De esthetiek straalt luxe en aandacht voor detail uit, passend bij een product van deze kaliber. Het label van de fles is minimalistisch en stijlvol, met een schone typografie die de klasse van het merk Ferrari Trento benadrukt. Elke fles Inverno Trentodoc wordt ook gepresenteerd in een elegante doos, wat het ideaal maakt als cadeau voor liefhebbers van fijne wijnen of als pronkstuk in elke wijnverzameling.

Zoals gebruikelijk bij Ferrari Trento, is de beschikbaarheid van de Inverno Trentodoc beperkt. Dit onderstreept de exclusiviteit van de wijn en maakt elke fles tot een gewild verzamelobject onder kenners en aficionado s. De vraag naar de eerste editie van Inverno Trentodoc was enorm, en het is te verwachten dat deze tweede editie snel uitverkocht zal zijn.

Ferrari Trento heeft zichzelf opnieuw bewezen door een mousserende wijn van uitzonderlijke kwaliteit te leveren, die niet alleen de rijke historie van het huis reflecteert, maar ook de toewijding aan innovatie en uitmuntendheid. De Inverno Trentodoc is een prachtige toevoeging aan hun al indrukwekkende assortiment en belichaamt de essentie van wat Ferrari Trento tot een symbool van Italiaanse luxe maakt.

De erfenis van Ferrari Trento dateert uit 1902 toen Giulio Ferrari begon met het creëren van mousserende wijnen in de regio Trentino, met het doel om wijnen te produceren die kunnen concurreren met de beste Franse champagnes. Zijn droom werd werkelijkheid dankzij zijn ongeëvenaarde vaardigheden en passie, en het bedrijf is altijd in familiebezit gebleven, tegenwoordig onder leiding van de Lunelli-familie. Door de jaren heen heeft Ferrari Trento voortdurend geïnvesteerd in technologische innovaties en duurzaamheid, en blijft het toonaangevend in de creatie van topkwaliteit Metodo Classico wijnen.

De Regio Trentino en Het Terroir

De wijngaarden van Ferrari Trento bevinden zich in het hart van de Dolomieten, een bergketen die bekend staat om zijn adembenemende schoonheid en unieke klimatologische omstandigheden. De combinatie van hoge hoogtes, overvloedige zonneschijn en scherpe temperatuurverschillen tussen dag en nacht zorgt voor een ideale omgeving voor de teelt van druiven zoals Chardonnay en Pinot Nero, de primaire druivensoorten gebruikt voor de Inverno Trentodoc. De kalkrijke en goed doorlatende bodems dragen bij aan de minerale rijkdom en de aromatische intensiteit van de druiven.

Klimatologische Invloeden

In Trentino spelen de elementen een cruciale rol in het leven van de wijngaard. De winters zijn streng, maar dit is essentieel voor het rustperiode van de druivenstokken en de natuurlijke bestrijding van plagen. De warme zomers, gecombineerd met de koelte die 'snachts invalt, zorgen ervoor dat de druiven langzaam en gelijkmatig rijpen. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van complexe smaken en behoud van zuurgraad, wat resulteert in wijnen met verfrissende levendigheid en potentieel voor lange veroudering.

Productieproces en Innovatie

Bij Ferrari Trento is innovatie de sleutel tot het behoud van traditie. Het wijnhuis gebruikt moderne technologieën om de kwaliteit van de druiven te waarborgen vanaf het moment van oogst tot aan de botteling. De Metodo Classico vereist een nauwgezet proces dat zorgvuldig wordt overzien door de wijnmakers. Elke stap, van de eerste gisting tot de dégorgement (het verwijderen van het bezinksel uit de fles), wordt uitgevoerd met grote precisie. Ook experimenteert Ferrari Trento met verschillende rijpingsperioden en dosages om unieke expressies van hun wijnen te creëren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...