Exclusief recept voor Pharmaceutical cocktail

In de bruisende wijk Soho in Londen is het Ham Yard Hotel een ware trekpleister voor zowel lokale fijnproevers als internationale bezoekers. Een bijzonder hoogtepunt van dit hotel is de bar, waar mixologie wordt verheven tot een kunstvorm. Onder de creatieve drankjes die er worden geserveerd, is de 'Pharmaceutical Cocktail' een ware sensatie. Dit innovatieve drankje combineert traditionele cocktailtechnieken met hedendaagse flair, wat resulteert in een ervaring die zowel de smaakpapillen als het oog prikkelt.

De basis van de Pharmaceutical Cocktail is Bulleit Bourbon, een Amerikaanse whiskey die bekendstaat om zijn rijke, kruidige karakter. Deze wordt aangevuld met frisse citroensap en een huissiroop gemaakt van honing en gember, die een zoete en pittige toets geeft aan het geheel. Campari, een Italiaanse likeur, voegt een bitterzoet element toe dat mooi contrasteert met de zoetheid van de siroop en de pit van de bourbon.

De werkelijke magie van deze cocktail ligt echter in de bijzondere toetsen die eraan worden toegevoegd. Eén daarvan is de 'Electric Daisy', die zorgt voor een tintelend en verkoelend effect op de tong. Dit intrigerende ingrediënt wordt ook wel zichuan button genoemd en voegt een extra dimensie toe aan de cocktailervaring. De Electric Daisy wordt gecombineerd met gentiaanlikeur, die bekendstaat om zijn aardse en bloemige tonen, waardoor de cocktail een complex en gelaagd karakter krijgt.

De presentatie van de Pharmaceutical Cocktail is al even doordacht als de samenstelling. Geserveerd in een elegant Martini-glas met een sigaret van chocolade als garnituur, balanceert de creatie tussen speelsheid en verfijning. De chocoladesigaret doet niet enkel dienst als een visueel verrassende afwerking, maar biedt ook een interessante smaakcombinatie met de vloeibare inhoud van het glas.

Het creëren van de Pharmaceutical Cocktail vereist precisie en aandacht, waarbij elke stap zorgvuldig moet worden uitgevoerd om de ultieme smaakbeleving te garanderen:

Recept Pharmaceutical Cocktail:

- 50ml Bulleit Bourbon

- 20ml vers citroensap

- 10ml honing-gember siroop

- 10ml Campari

- 2 scheutjes gentiaanlikeur

- 1 Electric Daisy (Sichuan Button)

Bereidingswijze:

1. Begin met het koelen van een Martini-glas door het te vullen met ijs of door het vooraf in de vriezer te plaatsen.

2. Maak vervolgens de honing-gembersiroop door gelijke delen water en honing te verwarmen en verse gember toe te voegen voor de smaak. Laat het mengsel afkoelen.

3. Voeg de Bulleit Bourbon, citroensap, honing-gingersiroop, Campari en gentiaanlikeur samen in een cocktailshaker gevuld met ijs.

4. Schud krachtig tot de buitenkant van de shaker koud aanvoelt.

5. Verwijder het ijs uit het Martini-glas en zeef de geschudde cocktail in het glas.

6. Werk de cocktail af door de Electric Daisy voorzichtig bovenop het drankje te plaatsen.

7. Serveer de cocktail met de chocoladesigaret voor een optimaal effect en smaaksensatie.

Naast het basisrecept kunnen cocktailenthousiastelingen experimenteren met variaties op de Pharmaceutical Cocktail. Het gebruik van andere types van bourbon of whiskey kan bijvoorbeeld leiden tot nieuwe smaakprofielen, terwijl het spelen met de verhoudingen van de ingrediënten ruimte biedt voor persoonlijke voorkeur en creativiteit.

Het innovatieve karakter van cocktails zoals de Pharmaceutical Cocktail laat zien hoe bars en hotels zich onderscheiden in de competitieve markt van gastvrijheid. Door originele, memorabele ervaringen te bieden, worden klanten aangetrokken die op zoek zijn naar iets meer dan alleen een standaarddrankje. Het is deze vorm van culinaire kunst die ervoor zorgt dat plekken zoals het Ham Yard Hotel iconen worden in de wereld van high-end eten en drinken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...