Culinaire verfijning bij t Korennaer - modern & elegant

In de rustieke charme van Nieuwkerken-Waas, België, vindt men een culinair pareltje terug dat sinds 1997 gastronomieliefhebbers verleidt met zijn moderne en elegante keuken. Restaurant t Korennaer, opgericht door de talentvolle chef Edwin Van Goethem, is een ware tempel voor zij die houden van culinaire verfijning en gastvrijheid van de bovenste plank.

Binnen de muren van dit gerenommeerde etablissement wacht een onvergetelijke gastronomische reis. Het interieur straalt een ingetogen luxe uit, waarbij zachte verlichting en stijlvolle decoratie samensmelten tot een sfeervol geheel. Dit is de plaats waar ieder detail telt, van het strakke bestek tot het kristalheldere glaswerk, en dat alles om de meest exquise eetervaring te garanderen.

Chef Van Goethem, de bezielende kracht achter t Korennaer, is een meester in het creëren van gerechten die het beste van verschillende werelden samenbrengen. De keuken kenmerkt zich door de integratie van Japanse smaakmakers en Noord-Afrikaanse kruiden en specerijen, verweven met hoogstaande ingrediënten uit de lokale en internationale keuken. Elk bord dat de keuken verlaat, is dan ook een pronkstuk van creativiteit en vernuft.

Met een aanbod dat varieert van een veelzijdige promenade van smaken tot een sterrendiner, biedt t Korennaer voor elk wat wils. Het restaurant is trots op zijn voortreffelijk samengestelde menu s, die kunnen variëren van vijf tot zeven gangen, afhankelijk van de eetlust en het gewenste avontuur van de gasten. Voor professionals is er de business lunch op vrijdagmiddag, een uitgelezen kans om zakelijk genot te combineren met culinair plezier.

De à la carte opties tonen de veelzijdigheid van t Korennaer’s keukenbrigade. Hier komen liefhebbers van Yellowtail Hamachi en Schotse Langoustines aan hun trekken, maar ook fijnproevers die verrast willen worden met verse Noordzeevangst of een Wagyu steak van ongeëvenaarde kwaliteit. Elke keuze begeleidt de gast langs een parcours van verfijnde textures en harmonieuze smaakcombinaties.

Het streven naar perfectie stopt niet bij het eten alleen. Ook de wijnkaart van t Korennaer is een toonbeeld van excellentie, samengesteld met evenveel zorg en deskundigheid als de menukaart. Wijnen uit de beste wijnstreken ter wereld zijn vertegenwoordigd om een onberispelijk huwelijk met de gerechten te garanderen.

Het restaurant heeft ruime openingstijden om zo veel mogelijk mensen kans te bieden op deze unieke eetervaring. Naast het reguliere concept heeft t Korennaer ook een pop-up die de Italiaanse keuken viert: Ristorante Apulia by t Korennaer. Een hartverwarmende ode aan Puglia, met authentieke gerechten en Italiaanse wijnen die de zintuigen prikkelen.

Door de jaren heen heeft t Korennaer niet alleen een naam opgebouwd in de regio, het restaurant heeft zichzelf ook bewezen als een bastion van kwaliteit en verbeelding. Gepassioneerd door hun vak, zorgen chef Van Goethem en zijn team telkens weer voor spectaculaire en onvergetelijke momenten, waarbij elke gast zich gewaardeerd en bijzonder voelt.

Voor wie op zoek is naar een serene plek om zich culinair te laten verrassen, is t Korennaer een oase van rust en verwennerij. Of het nu gaat om een romantisch etentje, een zakelijke afspraak of een bijeenkomst met vrienden, dit is een adres dat men koestert en waar men graag naar terugkeert. Reserveren is een must, want velen hebben de weg al gevonden naar deze hemelse keuken waar de kunst van het koken tot in de perfectie wordt beheerst.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...