Ontdek de Mooiste Dakterrassen van Bordeaux!

Bordeaux, een stad die bekend staat om zijn rijke geschiedenis, ongerepte architectuur en wereldberoemde wijnen, heeft nog een andere attractie die u misschien hebt gemist: de prachtige dakterrassen. Deze chique locaties, verspreid over de stad, bieden een uniek perspectief op Bordeaux en zijn omringende landschap. Hier is een overzicht van de mooiste dakterrassen in Bordeaux.

Beginnend met Le Night Beach, gelegen op het dak van het luxueuze Grand Hotel de Bordeaux. Vanaf hier heeft u een indrukwekkend uitzicht op de Opera en de stad. Het terras is zowel overdag als 'snachts open, waardoor bezoekers kunnen genieten van zowel de zonsondergang als de prachtig verlichte stad na donker.

Vervolgens hebben we Mama Shelter, een trendy plek die bekend staat om zijn levendige sfeer en creatieve cocktails. Vanaf het dak van dit boetiekhotel heb je een panoramisch uitzicht over de hele stad. Bovendien biedt de kleurrijke buitenbar een brede selectie van drankjes en snacks om te genieten terwijl u het uitzicht bewondert.

Deze selectie zou niet compleet zijn zonder een vermelding van Les Chantiers de la Garonne. Gevestigd op een voormalige scheepswerf aan de rivier de Garonne, biedt deze plek niet alleen een adembenemend uitzicht op de rivier, maar ook een unieke kijk op de industriële geschiedenis van Bordeaux.

Ten slotte hebben we Le Panorama. Als onderdeel van het luxueuze Intercontinental Hotel Le Grand Hôtel, biedt dit restaurant op het dak een spectaculair 360-graden uitzicht over Bordeaux. Het hoogwaardige eten en de uitgebreide wijnkaart maken de ervaring nog meer memorabel.

Deze dakterrassen zijn slechts enkele van de vele juweeltjes die Bordeaux te bieden heeft. Dus de volgende keer dat je in de stad bent, vergeet dan niet om een van deze plekken te bezoeken en te genieten van het uitzicht, de sfeer, en natuurlijk, een glas lokale wijn.

Hoewel we veel van de bekende dakterrassen van Bordeaux hebben besproken, zijn er nog zoveel anderen die op ons wachten om ontdekt te worden. Deze omvatten zowel nieuwere locaties als oude favorieten met nieuwe functies of herinrichtingen. In een stad als Bordeaux, waar de wijn- en eetcultuur zo levendig is, kan je er zeker van zijn dat er altijd iets nieuws en spannends is om te ontdekken.

Het ontdekken van deze dakterrassen is ook een geweldige manier om meer te weten te komen over Bordeaux zelf. Veel van deze plaatsen bieden niet alleen uitzicht op de stad en haar iconische monumenten, maar ook de kans om de lokale keuken en wijnen te proeven. Of je nu op zoek bent naar een romantisch diner bij kaarslicht of gewoon een drankje na het werk, er is een dakterras in Bordeaux dat perfect is voor je.

 

- Waar is Le Night Beach gevestigd? Le Night Beach is gevestigd op het dak van het luxueuze Grand Hotel de Bordeaux.
- Wat is er uniek aan Les Chantiers de la Garonne? Les Chantiers de la Garonne is gevestigd op een voormalige scheepswerf aan de rivier de Garonne, wat een unieke kijk op de industriële geschiedenis van Bordeaux biedt.
- Wat biedt Le Panorama, naast het uitzicht? Le Panoramas biedt hoogwaardig eten en een uitgebreide wijnkaart.
- Hoe kunnen lokale dakterrassen bijdragen aan het leren kennen van Bordeaux? Veel van deze terrassen bieden niet alleen uitzicht op de stad en haar iconische monumenten, maar ook de kans om de lokale keuken en wijnen te proeven.
- Is er altijd iets nieuws te ontdekken in Bordeaux? In een stad als Bordeaux, waar de wijn- en eetcultuur zo levendig is, kan je er zeker van zijn dat er altijd iets nieuws en spannends is om te ontdekken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...