Dom Pérignon is een van de bekendste champagnemerken ter wereld

Het is geproduceerd door Moët & Chandon in het dorpje Epernay in de Franse Champagne-streek en is vernoemd naar een Franse kloosterling uit de 17e eeuw, Dom Pierre Pérignon. Het merk staat bekend om zijn hoge kwaliteit, vakmanschap, smaak en exclusiviteit. Bovendien heeft het een uitgelezen prestatie, de prestigieuze titel van 'Grand Vintage', die zelden wordt toegekend.

Het moet gezegd worden dat Dom Pérignon geen goedkoop merk is: het wordt alleen verkocht in exclusieve restaurants, enkel voor een select aantal klanten. De prijs van een fles Dom Pérignon kan variëren van €120 tot €800 en meer. Afhankelijk van de gekozen variant, kan er wel eens een topstuk worden aangeschaft waarvoor een bedrag betaald kan worden dat op 1.000 of meer euro lijkt.

Wat betreft service en garantie biedt Dom Pérignon een uitstekend onderhoud en verzorging. Maar als u van plan bent om erin te investeren, dan is het belangrijk om te weten dat Dom Pérignon slechts een zeer beperkte levensduur heeft, afhankelijk van hoe het is bereid en opgeslagen. Dus het loont om ervoor te zorgen dat uw fles champagne up-to-date wordt gehouden en wordt bewaard in een optimale omgeving.

Voor wie de neiging heeft om op zoek te gaan naar gepersonaliseerde opties, zal blij zijn dat Dom Pérignon een breed scala aan opties biedt. Er zijn speciale flessen met gegraveerde namen, nummers of symbolen - perfect voor een speciaal cadeau of een speciale occasion. Voor degenen die op zoek zijn naar een meer exclusieve versie, biedt Dom Pérignon ook hun 'Luminous' en 'Platinum' collecties. Deze worden gemaakt door de allerbeste vakmensen en bieden kopers een prachtige verpakking en een ervaring die ze nooit zullen vergeten.

Ten slotte is het de moeite waard om te vermelden dat er een grote geschiedenis is achter Dom Pérignon. Gecreëerd door de 'Vader van de Champagne' Pierre Pérignon, begon hij door te experimenteren met het maken van sparklin-wijn. Door dit proces wist hij het karakter van de champagnewijn te vormen tot wat we vandaag kennen en waarderen. Hij omschreef zijn werk als 'om het beste te halen uit de druiven'. Het resultaat was de klassieke smaak en elegante bubbels van Dom Pérignon - een grote prestatie voor de 17e eeuw.

Vandaag de dag is Dom Pérignon uitgegroeid tot een toonaangevend merk in de wereld van champagne. Miljoenen liefhebbers over de hele wereld genieten van hun producten en ervaren de perfecte champagneervaring. Dit is dankzij de kwaliteit, vakmanschap, exclusiviteit, prestaties en verpakkingsstijl van het merk.

Over Epernay

Epernay is een stad in het noordoosten van Frankrijk, in de regio Champagne-Ardenne. Het staat bekend om zijn productie van champagne, de beroemde mousserende wijn die alleen de naam 'champagne' mag dragen als hij in deze specifieke regio wordt gemaakt volgens strikte richtlijnen. Epernay is de thuisbasis van vele prestigieuze champagnehuizen, waaronder Moët & Chandon.

Moët & Chandon is een van de bekendste en meest gerespecteerde champagnehuizen ter wereld. Het werd opgericht in 1743 en is sindsdien een symbool van luxe en prestige. Het bedrijf produceert een breed scala aan champagnes, maar misschien wel de beroemdste is hun cuvée de prestige, Dom Pérignon.

Dom Pérignon is vernoemd naar een 17e-eeuwse benedictijner monnik die vaak (hoewel historisch onnauwkeurig) wordt gecrediteerd met het uitvinden van mousserende champagne. De champagne van Dom Pérignon is een vintage champagne, wat betekent dat alle druiven die worden gebruikt om hem te maken, uit hetzelfde jaar komen. Het wordt alleen geproduceerd in de beste jaren en wordt algemeen beschouwd als een van de beste champagnes ter wereld.

Dom Pérignon is gemaakt van een blend van pinot noir en chardonnay druiven. Het staat bekend om zijn complexiteit, diepte en verfijning, met aroma'sen smaken die kunnen variëren van rijp fruit tot geroosterd brood, afhankelijk van de leeftijd van de wijn. Het is ook bekend om zijn fijne bubbels en lange afdronk. Het wordt vaak geassocieerd met speciale gelegenheden en is een favoriet onder vele liefhebbers van mousserende wijn.

 

- Ontdek de Perfecte Champagne-ervaring Met Dom Pérignon
- Onthul de geheimen achter de Dom Pérignon champagne, gewaardeerd om zijn hoge kwaliteit, vakmanschap, smaak en exclusiviteit. Geniet van een ervaring zoals nooit tevoren met Dom Pérignon!


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...