Berners Tavern onthult nieuw Early Berners -menu

Berners Tavern, het gerenommeerde restaurant dat deel uitmaakt van The London EDITION en onder leiding staat van de gevierde chef-kok Jason Atherton, heeft onlangs een nieuw menu geïntroduceerd genaamd het 'Early Berners'-menu. Dit initiatief is bedoeld om gasten te verleiden met een reeks exclusieve gerechten tegen een gereduceerde prijs wanneer ze vroeg op de avond dineren. Berners Tavern staat bekend om zijn weelderige omgeving en biedt een verfijnde eetervaring midden in het hart van Londen.

Het 'Early Berners'-menu is ontworpen als antwoord op de toenemende vraag van gasten die eerder op de avond wensen te dineren, maar toch de kenmerkende ervaring van Berners Tavern willen genieten. Met dit nieuwe menu kunnen bezoekers kiezen uit een selectie van voorgerechten, hoofdgerechten en desserts die de creativiteit en de kwaliteit van Atherton'skeuken weerspiegelen.

Onder de voorgerechten biedt het menu een aantal vernieuwende gerechten zoals een terrine van ham hock, geserveerd met piccalilli en zuurdesembrood of een soep van de dag, bereid met de meest verse seizoensproducten. De hoofdgerechten variëren van heerlijk bereide vis- en vleesopties tot vegetarische creaties. Gasten kunnen zich bijvoorbeeld te goed doen aan een kabeljauwfilet met linzen en zeegroenten of een sappige bavette steak met café de Paris boter en handgesneden friet.

Zoals het een hoogwaardig restaurant betaamt, sluit het 'Early Berners'-menu af met een keuze uit smaakvolle desserts. Chocoladeliefhebbers zullen verheugd zijn over de rijke chocoladetaart met crème fraîche, terwijl degenen die op zoek zijn naar iets lichters misschien kiezen voor de verfrissende citroensorbet.

Afgezien van de mondelinge waterlekkernijen op het menu, is het decor van Berners Tavern ook een duidelijke trekpleister. Het restaurant is gehuisvest in een historisch gebouw dat dateert uit de 19e eeuw en wordt gekenmerkt door hoge plafonds, dramatische kroonluchters en een eclectische mix van kunstwerken die de muren sieren. Het is deze combinatie van culinaire excellentie en esthetische pracht die een diner in Berners Tavern tot een uitzonderlijke ervaring maakt.

Jason Atherton, de man achter het succes van Berners Tavern, is geen onbekende in de wereld van de haute cuisine. Zijn culinaire reis bracht hem naar verschillende delen van de wereld, waar hij inspiratie opdeed en vaardigheden leerde die nu terug te zien zijn in zijn gerechten. Als leerling van de beroemde chef-kok Gordon Ramsay heeft Atherton een reputatie opgebouwd voor innovatie in de keuken en uitzonderlijke service – twee pijlers die centraal staan in de ethos van Berners Tavern.

Dit nieuwe 'Early Berners'-menu weerspiegelt Atherton'stoewijding aan toegankelijkheid zonder in te boeten aan kwaliteit. Hij begrijpt dat moderne diners flexibiliteit waarderen en zoekt naar opties die passen binnen hun drukke schema s. Door een vervroegd diner aan te bieden met een meer betaalbare prijsstelling, geeft Atherton zijn gasten de gelegenheid om luxe te ervaren, zelfs als ze niet in de mogelijkheid zijn om laat in de avond te dineren.

Naast het nieuwe menu blijft Berners Tavern zijn reguliere cliënteel bedienen met het à la carte menu dat bekend staat om zijn Britse klassiekers met een hedendaagse twist. Het restaurant biedt ook een indrukwekkende wijnselectie, samengesteld om perfect te harmoniëren met de gerechten. De cocktails zijn een andere specialiteit van het huis, waarbij elke creatie zorgvuldig is ontworpen om een aanvulling te zijn op de algehele eetervaring.

Gasten die het 'Early Berners'-menu willen ervaren, kunnen dit doen door te reserveren voor diners tussen 17:30 en 18:30 uur. Dit zorgt voor een perfecte gelegenheid om na het werk te genieten van een voortreffelijke maaltijd of de avond te starten met een gastronomisch avontuur voordat men de Londense nacht induikt.

De lancering van dit nieuwe menu onderstreept de continue evolutie van de Londense eetcultuur, waar flexibiliteit en inclusiviteit centraal staan. Berners Tavern en Jason Atherton blijven hiermee vooroplopen in het bieden van een uitzonderlijke eetervaring die toegankelijk is voor een breder publiek. Of gasten nu op zoek zijn naar een snelle, vroege hap of een uitgebreid diner laat op de avond, Berners Tavern'snieuwe en diverse aanbod belooft iets voor iedereen.

Om de dynamische culinaire scène van Londen verder te verkennen, is het de moeite waard dieper in te gaan op wat Berners Tavern en andere soortgelijke etablissementen zo uniek en aantrekkelijk maakt voor zowel toeristen als lokale foodies. Het is een samensmelting van erfgoed, innovatie en een onberispelijke service die deze restaurants tot iconische bestemmingen maken.

De geschiedenis van Berners Tavern is diepgeworteld in de Victoriaanse tijd en het verhaal gaat hand in hand met de evolutie van de Engelse keuken. In de laatste decennia heeft de Britse culinaire scene een metamorfose ondergaan van een veelbekritiseerde naar een gevierde gastronomische bestemming, mede dankzij chefs als Jason Atherton. Hun benadering van traditionele gerechten met een eigentijdse draai en aandacht voor lokale, seizoensgebonden ingrediënten heeft een nieuwe generatie fijnproevers geïnspireerd.

Een ander aspect dat een belangrijke rol speelt in de beleving van een restaurant als Berners Tavern, is de ambacht en zorg die worden besteed aan het design en de sfeer. Het interieur is ontworpen door de beroemde designer Ian Schrager en combineert een klassieke grandeur met moderne verfijning. Elk detail, van de positie van de tafels tot de verlichting en de selectie van muziek, wordt zorgvuldig overwogen om een onvergetelijke atmosfeer te creëren.

Wat Berners Tavern ook onderscheidt, is de betrokkenheid bij duurzaamheid en ethisch verantwoorde praktijken. Dit komt tot uiting in het menu, dat vaak ingrediënten bevat die op verantwoorde wijze zijn verkregen en producten van leveranciers die dezelfde waarden delen. Met de toenemende zorg over milieu- en voedselkwesties, geeft dit klanten extra gemoedsrust en een gevoel dat hun culinaire genot niet ten koste gaat van de planeet of het welzijn van dieren.

De bar in Berners Tavern biedt eveneens een ervaring die niet over het hoofd gezien mag worden. Met een team van topmixologen die continu experimenteren en innoveren, is de cocktailkaart een spiegelbeeld van de seizoenen en geeft het een extra dimensie aan de gastronomische reis van de gasten. Klassiekers worden opnieuw uitgevonden, terwijl nieuwe combinaties worden gecreëerd met behulp van een scala aan ongewone en verrassende ingrediënten.

Buiten de gerechten en de dranken draagt de service in hoge mate bij aan de reputatie van een instelling als Berners Tavern. Het personeel wordt getraind om een delicate balans te vinden tussen professionaliteit en hartelijkheid, en ervoor te zorgen dat elke gast zich gewaardeerd en verzorgd voelt. Dit niveau van gastvrijheid speelt een cruciale rol in de algehele waardering en is vaak wat klanten terug laat keren.

Daarnaast zijn dit soort restaurants actieve deelnemers aan de gemeenschap, waarbij zij evenementen organiseren, liefdadigheidswerk steunen en lokale kunstenaars in de kijker zetten. Dit engagement versterkt hun positie als culturele hubs en verankert hen als een integraal onderdeel van de stedelijke textuur.

Tenslotte is er de constante drang naar vernieuwing die restaurants als Berners Tavern relevant en aan de top houdt. Van conceptuele diners tot samenwerkingen met andere chef-koks en de introductie van nieuwe menu'szoals het 'Early Berners'-menu, de wil om te evolueren en te verbeteren is een essentieel kenmerk.

Met al deze elementen samengevoegd, is het duidelijk dat een diner bij Berners Tavern of vergelijkbare etablissementen meer is dan alleen een maaltijd - het is een viering van cultuur, geschiedenis, ambacht en gemeenschap. Zo'n ervaring raakt niet alleen aan de smaakpapillen, maar ook aan de ziel, en laat een blijvende indruk achter die bijdraagt aan de rijke culinaire tapestry van een stad als Londen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...