De "UP Coffee Table" van Duffy London - een Salontafel Opgehangen aan Heliumballonnen

Het is niet elke dag dat je een meubelstuk ziet dat de wetten van de fysica lijkt te tarten. De magie van zwevende objecten boeit ons al eeuwen en nu heeft Duffy London een manier gevonden om deze fascinatie naar onze huiskamers te brengen. Met de UP Coffee Table til je letterlijk het concept van een salontafel naar een hoger niveau.

Stel je voor: een robuust tafelblad dat op het punt lijkt te staan weg te drijven, gehouden door veertien kleurrijke heliumballonnen. Dit is echter geen goocheltruc; er komt meer kijken bij dit kunstzinnige meubelstuk dan op het eerste gezicht lijkt. Ontworpen door Christopher Duffy, laat de UP Coffee Table mensen stilstaan en verwonderd kijken naar iets dat zowel surrealistisch als vertrouwd is.

Terwijl de ballonnen de illusie wekken dat ze vol helium zitten en klaar zijn om op te stijgen, zijn ze in werkelijkheid gemaakt van een zorgvuldig samengestelde metaalharscomposiet. Geharde stalen staven ondersteunen het glazen blad en zorgen voor stabiliteit en duurzaamheid. Deze tafel is dus niet alleen een visueel spectaculair item, maar ook sterk genoeg voor het dagelijks leven.

De UP Coffee Table wordt handgemaakt door Britse ambachtslieden die elk detail met precisie uitwerken. Met afmetingen die passen bij de gemiddelde woonruimte, kan dit opmerkelijke meubelstuk in verschillende settings worden geplaatst. Het unieke ontwerp maakt het tot een uitgesproken middelpunt, of het nu thuis is of op kantoor. Het nodigt mensen uit om een gesprek te starten of gewoonweg te genieten van de kunst van het onmogelijke.

Bij Duffy London begrijpen ze dat hun klanten wellicht iets unieks willen dat specifiek op hun persoonlijke voorkeur en ruimte is afgestemd. Daarom bieden zij opties voor maatwerk qua grootte en afwerking. Zo kun je een tafel krijgen die niet alleen past bij je interieur maar ook een weerspiegeling is van je persoonlijkheid.

Wat functionaliteit betreft, biedt het zwevende ontwerp een open ruimte onder de tafel, wat een gevoel van luchtigheid en ruimtelijkheid in de kamer brengt. Door zijn beperkte oplage - slechts 20 stuks worden er van gemaakt – is het duidelijk dat de UP Coffee Table zich richt op liefhebbers van exclusieve en bijzondere meubelstukken.

De commitment van Duffy London aan duurzaamheid is ook terug te zien in de UP Coffee Table . Zij gebruiken milieuvriendelijke materialen en hanteren productietechnieken die weinig impact hebben op het milieu, wat hun werk niet alleen innovatief maar ook verantwoord maakt. Het verrast dan ook niet dat het bedrijf al meerdere internationale designprijzen in ontvangst heeft mogen nemen.

De UP Coffee Table is een waar gespreksonderwerp. Het is een grensverleggend stukje design dat functionaliteit combineert met een artistieke flair. Een tafel die zowel een kunstwerk als een toonbeeld van technische vernuft is. Het representeert creativiteit en vakmanschap op een manier die we zelden zien in alledaagse voorwerpen.

En zoals het vaak gaat met het bijzondere en exclusieve, komt ook de UP Coffee Table met een forse prijs van €3.800. Maar voor diegenen die de waarde inzien van uniek design en bereid zijn te investeren in een statement stuk, biedt deze tafel een ongeëvenaarde kans om kunst en functioneel ontwerp naadloos samen te brengen in het hart van hun leefruimte. Het is een investering in schoonheid, een gespreksonderwerp, en een stukje van de droom om te vliegen – rechtstreeks in je eigen huis.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...