Serax van bloempotten tot wereldwijd designsucces

Het Belgische designmerk Serax, opgericht door Axel Van Den Bossche en zijn broer Serge, heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een internationaal erkend merk dat bekend staat om zijn samenwerking met zowel gevestigde als opkomende designers. Het bedrijf, dat begon als een kleinschalige handel in bloempotten, is uitgegroeid tot een multinational met meer dan 100 werknemers en een hoofdkantoor in Antwerpen.

Serax staat bekend om zijn brede assortiment aan producten, waaronder servies, meubels, verlichting, en lederwaren. Het bedrijf werkt samen met bekende designers zoals Pascale Naessens, Sergio Herman, Ann Demeulemeester, Vincent Van Duysen, en Yotam Ottolenghi, om maar enkele namen te noemen. Deze samenwerkingen hebben geresulteerd in unieke collecties die het DNA van Serax weerspiegelen.

Een belangrijk moment in de geschiedenis van Serax was de samenwerking met keramiekkunstenares Roos van de Velde in 2009. Na de lancering van haar tafelcollectie stonden sterrenrestaurants van over de hele wereld in de rij om bij Serax te bestellen. Vandaag de dag is Serax een referentie voor Michelin-chefs die op zoek zijn naar creatief porselein of keramiek om de esthetiek van hun gerechten te versterken.

Ondanks de snelle groei en het internationale succes, blijft Serax trouw aan zijn basisprincipes. Alle collecties worden ambachtelijk vervaardigd en het bedrijf werkt samen met ambachtslui van over de hele wereld om de ontwerpen van designers op grotere schaal te produceren. Hierbij wordt altijd rekening gehouden met het ontwerp en de filosofie van de designer.

In de toekomst wil Serax zich verder focussen op het uitbreiden van zijn meubelcollectie en samenwerken met toonaangevende designers op wereldniveau. Het bedrijf blijft ook inzetten op zijn kernwaarden van toegankelijkheid, kwaliteit, en functionaliteit, en streeft ernaar om unieke leefomgevingen te creëren die de persoonlijkheid van de bewoners weerspiegelen.

Serax biedt een breed scala aan producten die variëren van servies, meubels, verlichting, tot lederwaren. Elk product is zorgvuldig ontworpen en vervaardigd om een unieke leefomgeving te creëren die de persoonlijkheid van de bewoners weerspiegelt.

Servies

Het servies van Serax is ontworpen in samenwerking met bekende chefs en designers, waaronder Pascale Naessens en Sergio Herman. De collecties variëren van eenvoudige, organische vormen tot strakke lijnen en minimalistische ontwerpen. De producten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals porselein en keramiek, en zijn ontworpen om de culinaire creaties van chefs te complementeren.

Meubels

De meubelcollectie van Serax omvat een breed scala aan producten, waaronder tafels, stoelen, krukken, sofa's, en outdoor meubelen. De meubels zijn ontworpen in samenwerking met bekende architecten en designers, waaronder Vincent Van Duysen en Bea Mombaers. De collecties kenmerken zich door tijdloze en minimalistische ontwerpen, gemaakt van hoogwaardige materialen zoals hout, metaal, en leer.

Verlichting

De verlichtingscollectie van Serax omvat een breed scala aan producten, waaronder tafel- en bureaulampen, wandlampen, vloerlampen, en hanglampen. De verlichting is ontworpen in samenwerking met bekende designers en architecten, en kenmerkt zich door unieke ontwerpen die passen bij de stijl van het interieur.

Lederwaren

De lederwarencollectie van Serax omvat een breed scala aan producten, waaronder handtassen, rugzakken, en laptophoezen. De producten zijn ontworpen in samenwerking met Bea Mombaers en zijn gemaakt van hoogwaardig leer. De collectie kenmerkt zich door eenvoudige, tijdloze ontwerpen die passen bij de stijl van de drager.

Collecties en Samenwerkingen

Serax heeft in de loop der jaren samengewerkt met een breed scala aan designers, waaronder Pascale Naessens, Sergio Herman, Ann Demeulemeester, Vincent Van Duysen, en Yotam Ottolenghi. Deze samenwerkingen hebben geresulteerd in unieke collecties die het DNA van Serax weerspiegelen.

Pascale Naessens

Pascale Naessens is een van de bekendste designers waarmee Serax heeft samengewerkt. Haar collectie voor Serax kenmerkt zich door eenvoudige, organische vormen en natuurlijke materialen. De collectie is geïnspireerd op Naessens' liefde voor koken en eten, en is ontworpen om een warme en gezellige sfeer te creëren aan tafel.

Sergio Herman

Sergio Herman, een Michelin-chef met een passie voor design, heeft ook een collectie ontworpen voor Serax. Zijn collectie is geïnspireerd op de natuur en de zee, en kenmerkt zich door strakke lijnen en een minimalistisch design. De collectie is ontworpen om de culinaire creaties van Herman te complementeren en een unieke eetervaring te creëren.

Vincent Van Duysen

Vincent Van Duysen is een Belgische architect en designer die bekend staat om zijn tijdloze en minimalistische ontwerpen. Zijn collectie voor Serax kenmerkt zich door strakke lijnen, eenvoudige vormen, en natuurlijke materialen. De collectie is ontworpen om een rustige en harmonieuze sfeer te creëren in het interieur.

Toekomstplannen

In de toekomst wil Serax zich verder focussen op het uitbreiden van zijn meubelcollectie en samenwerken met toonaangevende designers op wereldniveau. Het bedrijf blijft ook inzetten op zijn kernwaarden van toegankelijkheid, kwaliteit, en functionaliteit, en streeft ernaar om unieke leefomgevingen te creëren die de persoonlijkheid van de bewoners weerspiegelen.

Conclusie

Serax is een bedrijf dat passie voor design en vakmanschap hoog in het vaandel draagt. Het bedrijf heeft in de loop der jaren een unieke positie ingenomen in de wereld van interieurdesign, en heeft samengewerkt met enkele van de meest toonaangevende designers ter wereld. Deze samenwerkingen hebben geresulteerd in unieke collecties die het DNA van Serax weerspiegelen en hebben bijgedragen aan het succes van het bedrijf. In de toekomst blijft Serax zich inzetten voor het creëren van unieke leefomgevingen die de persoonlijkheid van de bewoners weerspiegelen, en streeft het bedrijf ernaar om zijn positie in de wereld van interieurdesign verder te versterken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...