Ontembaren de Cartier - waar luxe de wilde natuur ontmoet

De vier dieren die zijn gekozen om de sterren van de 'Ontembaren van de Cartier-collectie' (Indomptables de Cartier) te zijn, zijn niet zomaar willekeurige dieren uit het dierenrijk. Deze dieren zijn nauw verbonden met het erfgoed en de geschiedenis van Cartier, en ze vertegenwoordigen ook een unieke visie op de natuurlijke wereld. De panter, tijger, zebra en giraf symboliseren verschillende aspecten van de wilde natuur, terwijl de krokodil een fascinerend contrast biedt met zijn reptielenoorsprong.

Het thema 'dubbele hoofden' in de collectie is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Cartier. De sieraden met twee hoofden, die populair werden gemaakt door Jeanne Toussaint, de creatief directeur van Cartier in de jaren 1920, hebben altijd een sterke resonantie gehad met de esthetiek van het merk. Deze ontwerpen waren zeer succesvol in de jaren 1950 en zijn nu opnieuw geïnterpreteerd voor de moderne tijd.

Elk sieraad uit de Ontembaren van de Cartier-collectie is het resultaat van intensieve samenwerking tussen de ontwerpteams en de juweliers van Cartier. De vakkennis en aandacht voor detail die bij de vervaardiging van deze sieraden komen kijken, zijn van het allerhoogste niveau. De patronen en texturen van de dierlijke huiden worden nauwkeurig nagebootst met behulp van onyx, dat op maat wordt gesneden om de kenmerkende vlekken en strepen van elke diersoort te creëren.

De zebra en krokodil armband is een van de meest opvallende stukken uit de collectie. De combinatie van geel goud, zwarte lak en ingelegde edelstenen, zoals tsavoriet granaat, maansteen en onyx, geeft deze armband een onmiskenbare uitstraling van luxe en elegantie. Het ontwerp is gedurfd en levendig, met de zebra en krokodil als prominente figuren.

De giraf en tijger armband is een andere opvallende creatie uit de Ontembaren van de Cartier-collectie. Deze armband is ook gemaakt van geel goud en zwarte lak, en bevat ingelegde tsavoriet granaat en onyx. De speelse interactie tussen de giraf en de tijger, beide krachtige en majestueuze dieren, geeft deze armband een onderscheidende charme en charisma.

Daarnaast is er de panter en zebra armband, die de essentie van de collectie belichaamt. Ook gemaakt van geel goud en zwarte lak, deze armband is gezet met tsavoriet granaat, maansteen en onyx, en vertegenwoordigt een creatieve botsing tussen de koning van de Cartier-menagerie, de panter, en de exotische zebra.

Voor diegenen die op zoek zijn naar iets meer weelderigs, biedt de Ontembaren van de Cartier-collectie ook armbanden in wit goud, die rijk zijn versierd met honderden briljant geslepen diamanten. De tijger en giraf armband in wit goud bevat 1203 diamanten die in totaal 18.58 karaat wegen, evenals smaragd en onyx. De zebra en krokodil armband in wit goud bevat 1302 diamanten met een totaal gewicht van 14.77 karaat, naast smaragd en onyx. Deze armbanden zijn ware meesterwerken, die het hoogste niveau van vakmanschap en design van Cartier belichamen.

De 'Ontembaren de Cartier' is een collectie die niet alleen uitblinkt in het creëren van prachtige sieraden, maar ook in het vertellen van verhalen. De dieren die centraal staan in deze collectie zijn niet alleen afbeeldingen of symbolen, maar personages in een verhaal dat zich ontvouwt in elk sieraad. Van de trotse panter tot de slinkse krokodil, elk dier heeft zijn eigen persoonlijkheid en rol te spelen in het rijke en kleurrijke tableau dat door deze collectie wordt gecreëerd.

Met de 'Ontembaren van de Cartier-collectie' heeft Cartier een unieke en bijzondere wereld gecreëerd, waarin de grenzen tussen het dierlijke en het menselijke, tussen de natuur en de cultuur, vervagen en vermengen. Deze collectie nodigt ons uit om te kijken naar de natuurlijke wereld met een nieuwe blik, om de schoonheid, de kracht en de ongetemde geest van het wilde te vieren. Het is een viering van de kunst van het juweel, de kunst van het vertellen van verhalen, en de kunst van het kijken naar de wereld met een gevoel van verwondering en bewondering.

Collectie:

  • Indomptables de Cartier Zebra en Krokodil armband: Dit intrigerende stuk is het toonbeeld van vakmanschap en stijl. De armband, zorgvuldig vervaardigd in 750/1000 geel goud, vertoont een levendige dynamiek tussen een zebra en een krokodil, beiden nauwkeurig geëtst in zwart lak. De ogen van de dieren zijn zorgvuldig ingelegd met tsavoriet granaat, terwijl de huid van de zebra is afgebeeld met behulp van geslepen onyx en de krokodil is verrijkt met stukken maansteen. Elke aankoop wordt op maat gemaakt, dus het totale karaat gewicht, het aantal stenen en de afmetingen van het product kunnen variëren.

  • Indomptables de Cartier Tijger en Giraf armband: Dit gedurfde sieraad is een levendig eerbetoon aan de tijger en de giraf, twee iconische dieren van de wildernis. De armband, zorgvuldig gemaakt in 750/1000 geel goud, heeft een zwarte laklaag die de basis vormt voor de gedetailleerde texturen van de tijger en de giraf. Tsavoriet granaat en onyx voegen levendige accenten toe aan het stuk, met de granaat die de ogen van de dieren illustreert en de onyx die wordt gebruikt om de kenmerkende vacht van de tijger en de vlekken van de giraf na te bootsen.

  • Indomptables de Cartier Panter en Zebra armband: Deze opvallende armband toont een uniek samenspel tussen een panter en een zebra, gesmeed in 750/1000 geel goud en afgewerkt met zwarte lak. De ogen van de dieren zijn ingelegd met tsavoriet granaat, terwijl de textuur van hun huid is gerepliceerd met maansteen en onyx. De interactie tussen de koning van de Cartier-menagerie, de panter, en de exotische zebra, draagt bij aan de levendige charme van dit stuk.

  • Indomptables de Cartier Tijger en Giraf armband (Wit Goud): Deze luxueuze versie van de Tijger en Giraf armband wordt gekenmerkt door het gebruik van 750/1000 wit goud als basis, en is bezet met 1203 briljant geslepen diamanten die in totaal 18.58 karaat wegen. De ogen van de tijger en de giraf zijn geaccentueerd met een prachtige smaragd, terwijl hun vacht en vlekken opvallend worden weergegeven door het gebruik van onyx. Dit stuk is een ware weergave van luxe en vakmanschap.

  • Indomptables de Cartier Zebra en Krokodil armband (Wit Goud): Deze verbluffende armband, gemaakt van 750/1000 wit goud, is ingelegd met 1302 briljant geslepen diamanten die in totaal 14.77 karaat wegen. De ogen van de zebra en de krokodil worden geaccentueerd door smaragden, terwijl hun huid is gerepliceerd door het gebruik van onyx. Dit stuk is een uitstekend voorbeeld van de vaardigheid en aandacht voor detail die typerend zijn voor Cartier'svakmanschap.

Elk stuk uit de Indomptables de Cartier-collectie is een meesterwerk op zich, dat de schoonheid van de wilde natuur en de verfijning van hoogwaardig vakmanschap belichaamt. Deze sieraden zijn niet alleen sieraden, maar ook artistieke uitingen van het unieke erfgoed van Cartier en hun voortdurende toewijding aan innovatie en creativiteit.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...