Ontdek de Poltrona Frau Imagine Editie in samenwerking met Fornasetti

In een samenwerking die als een viering van Italiaans vakmanschap en design kan worden gezien, hebben het luxe meubelmerk Poltrona Frau en het Milanese kunsthuis Fornasetti hun creatieve krachten gebundeld om een speciale editie van de iconische 'Vanity Fair XC' fauteuil uit te brengen. Deze editie, genaamd 'Imagine', is een eerbetoon aan zowel de 90-jarige geschiedenis van het befaamde fauteuilontwerp als aan de rijke traditie van artistieke expressie waar Fornasetti om bekend staat.

De oorspronkelijke Vanity Fair fauteuil werd voor het eerst gelanceerd in 1930 en is sindsdien synoniem geworden met comfort en tijdloos design. Voor deze exclusieve editie hebben Poltrona Frau en Fornasetti gekozen voor een gedurfd nieuw uiterlijk dat nauw aansluit bij de esthetiek van Fornasetti. De kenmerkende print, die gekarakteriseerd wordt door illusoire elementen en architecturale motieven, vervangt de traditionele lederen bekleding van de stoel.

Dit nieuwe ontwerp toont een fantasierijk stadsgezicht dat zich over de gehele oppervlakte van de stoel uitstrekt. De afbeelding lijkt te spelen met de perceptie van de kijker, waarbij structuren en ruimten zo zijn gerangschikt dat ze een gevoel van diepte en wonder creëren. Het is een knipoog naar Fornasetti's kenmerkende stijl, waarin dromerige scenes en onmogelijke constructies vaak centraal staan.

De samenwerking markeert tevens de viering van Fornasetti's eigen 90-jarig bestaan. Als onderdeel van de viering is ervoor gekozen om de ICON-uitgave van de fauteuil te voorzien van een speciale handgemaakt porseleinen medaillon, wat de verbintenis tussen twee historisch verankerde Italiaanse designhuizen verder benadrukt. Het medaillon, dat aan de achterkant van de fauteuil is bevestigd, draagt de herkenbare Fornasetti opdruk en dient als zegel van authenticiteit voor deze speciale uitvoering.

De samenwerking gaat verder dan alleen een opvallende buitenkant. Zo zijn de fauteuils ook intern opnieuw bekeken, waarbij gebruik is gemaakt van Poltrona Frau's vakmanschap om ervoor te zorgen dat de fauteuil niet alleen visueel indrukwekkend is, maar ook hetzelfde comfort en kwaliteit biedt waar het merk om bekend staat. Dit betekent dat naast de esthetische update, ook de ergonomie en duurzaamheid van de stoel tot in de perfectie zijn uitgewerkt.

Exclusiviteit is een belangrijk aspect van deze uitgave; de 'Vanity Fair XC Imagine' editie zal beschikbaar zijn in een beperkte oplage, waardoor het een verzamelobject is voor zowel liefhebbers van design als voor degenen die op zoek zijn naar een statement stuk voor hun interieur. Elke stoel wordt geleverd met een certificaat van echtheid, wat de exclusiviteit en waarde van de investering verder verhoogt.

Liefhebbers van design zullen kunnen kijken naar de lancering van de 'Vanity Fair XC Imagine' editie om hun collectie te verrijken met een stuk dat zowel een eerbetoon is aan traditie als een blik naar de toekomst van Italiaans design.

In de wereld van design en meubilair is het samenkomen van twee gerenommeerde namen zoals Poltrona Frau en Fornasetti niet minder dan een cultureel evenement. Hun samenwerking brengt een object voort dat in essentie functioneel is, maar in zijn uitvoering de grenzen van de kunst nadert. Het getuigt van een synergie die de industrieën van interieurdesign en visuele kunsten moeiteloos verbindt en daarbij de ervaring van het dagelijks leven verrijkt met een dosis verbeelding en schoonheid.

Het project van de 'Vanity Fair XC Imagine' editie biedt een frisse kijk op het concept van woongenot. Wanneer men plaatsneemt in de fauteuil, wordt men niet alleen omhuld door het tactiele genot van het fijn bewerkte materiaal, men wordt ook mentaal meegevoerd naar de surrealistische stadslandschappen die Fornasetti zo meesterlijk heeft weten te creëren. Het is een uitnodiging aan de gebruiker om even te ontsnappen aan de alledaagse werkelijkheid en zich te verliezen in een wereld van fantasie en verwondering.

De beslissing om een gelimiteerde oplage te produceren, draagt bij aan de mystiek en de allure van het product. Het idee dat slechts een select aantal mensen een 'Vanity Fair XC Imagine' fauteuil in hun bezit zal hebben, voegt een laag van exclusiviteit en persoonlijke betrokkenheid toe die zelden gevoeld wordt in massaproducties. Het eigendom van zo'n stuk gaat verder dan alleen het esthetische of functionele; het wordt een persoonlijke ervaring, een verhaal dat wacht om verteld te worden.

De impact van dit soort initiatieven op de designindustrie is aanzienlijk. Zij stimuleren innovatie en moedigen andere merken aan om ook buiten de gebaande paden te treden. In een wereld die steeds meer wordt gedomineerd door uniformiteit en repliceerbare ervaringen, zorgen partnerschappen zoals die tussen Poltrona Frau en Fornasetti juist voor diversiteit en individualiteit in zowel productdesign als in consumentenkeuzes.

Aangezien beide merken een rijke geschiedenis hebben en bekend staan om hun inzet voor kwaliteit, is elk aspect van de 'Vanity Fair XC Imagine' editie zorgvuldig overwogen. Van de selectie van materialen tot de uiteindelijke afwerking, elke stap in het proces is doordrongen van een toewijding aan vakmanschap en artistieke integriteit. Het resultaat is een stuk dat niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een langetermijninvestering voor verzamelaars en liefhebbers van design.

De fascinatie voor het snijpunt tussen functioneel design en kunst blijft een drijfveer voor innovatie binnen de meubelindustrie. Wat de 'Vanity Fair XC Imagine' fauteuil zo bijzonder maakt, is dat het meer belooft dan alleen een plek om te zitten. Het belichaamt een filosofie, een levenswijze waarbij esthetiek en comfort samensmelten tot een unieke gebruikerservaring. Het is een tastbaar symbool van hoe design onze perceptie van de ruimtes waarin we leven, kan veranderen en verrijken.

Een fauteuil als deze nodigt niet alleen uit tot contemplatie en bewondering, maar zet ook aan tot conversatie over de waarde van samenwerkingen in de creatieve sector. Het illustreert hoe twee verschillende entiteiten met ieder hun eigen expertise en stijl, samen iets kunnen creëren dat hun afzonderlijke vermogens overstijgt. Door samen te werken, hebben Poltrona Frau en Fornasetti een dialoog geopend tussen verleden en heden, tussen traditie en vernieuwing.

Met de 'Vanity Fair XC Imagine' editie wordt een verhaal van erfgoed, innovatie en artistieke expressie verteld dat ongetwijfeld nog jarenlang relevant zal blijven in de annalen van het design. Het is een getuigenis van de mogelijkheden die ontstaan wanneer twee titanen van de Italiaanse designwereld hun handen ineen slaan en een erfstuk voor de toekomst vormgeven.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...