De Nixie Machine III van Frank Buchwald - futuristisch kunstwerk

Frank Buchwald's buitengewone Nixie Machine heeft zijn derde iteratie bereikt en is nog nooit zo verbazingwekkend geweest. Dit prachtige kunstwerk van tijdwaarneming zal voor het eerst tentoongesteld worden in de M.A.D. Gallery van MB&F en is verkrijgbaar in exclusieve boetieks van de Zwitserse horlogemaker in Genève, Hong Kong, Dubai en Taipei. Het was de oorspronkelijke Nixie Machine die MB&F-oprichter Maximilian Büsser zo inspireerde dat hij Frank Buchwald uitnodigde om zijn creaties permanent te tonen in de M.A.D. Galleries.

De Nixie Machine maakt gebruik van de nostalgische Nixie-buizen, die in de jaren vijftig werden geïntroduceerd en een gloeiontlading gebruikten om cijfers weer te geven. De glazen buisjes zijn gevuld met een gas op basis van neon onder lage druk, met gaas en lagen kathodes die eruitzien als cijfers. Elk cijfer van 0 tot 9 heeft een aparte kathode nodig. Wanneer er stroom doorheen gaat, ontstaat er een betoverende oranje gloed rond elke kathode. De Nixie-buizen, die ooit werden vervangen door efficiëntere maar minder esthetische LED's, worden door Frank Buchwald weer tot leven gebracht in zijn Nixie Machine, waarin hij een perfecte balans creëert tussen oud en nieuw, verleden en toekomst.

Het ontwerp van de Nixie Machine onthult een indrukwekkende structuur met dubbele steunbeugels, vastgezet met enorme stalen bouten en schijven van staal en messing, die samen een solide basis vormen. Een centrale cilindrische toren maakt ook deel uit van de basis. Aan de steunbeugels zijn armachtige buizen bevestigd die de tijd op unieke wijze weergeven. Met een gewicht van 17 kg en afmetingen van 630 mm x 430 mm is de Nixie Machine III een imposant kunstwerk dat zeker de aandacht zal trekken.

De Nixie Machine III is verkrijgbaar voor een prijskaartje van €32.450. Dit is een exclusieve investering voor liefhebbers van zeldzame en buitengewone kunstwerken. Met zijn unieke combinatie van mechanische perfectie en futuristisch design belichaamt de Nixie Machine III de tijdloze schoonheid van Frank Buchwald's meesterwerk.

Over Maximilian Büsser

Maximilian Büsser, vaak bekend als Max Büsser, is een vooraanstaande figuur in de horloge-industrie en een gepassioneerde horlogemaker. Hij is de oprichter en creatief brein achter het prestigieuze horlogemerk MB&F (Maximilian Büsser & Friends).

Na het behalen van zijn diploma aan de prestigieuze École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) in Zwitserland, begon Büsser zijn carrière in de horloge-industrie. Hij heeft gewerkt voor gerenommeerde merken zoals Jaeger-LeCoultre en Harry Winston, waar hij verschillende innovatieve en opvallende horloges heeft ontworpen.

In 2005 besloot Büsser zijn eigen horlogemerk op te richten en zo zag MB&F het levenslicht. Met MB&F wilde hij een nieuw soort horloges creëren, die niet alleen de tijd meten, maar ook kunstwerken zijn die de verbeelding prikkelen. Büsser bracht getalenteerde horlogemakers, ontwerpers en ambachtslieden samen om samen te werken aan unieke en grensverleggende horlogecreaties.

Onder leiding van Büsser heeft MB&F een reputatie opgebouwd voor het produceren van avant-gardistische horloges die de traditionele grenzen van de horloge-industrie doorbreken. Elk horloge van MB&F is een meesterwerk op zich, met aandacht voor detail, innovatieve complicaties en een ongeëvenaard design.

Büsser heeft met zijn visionaire aanpak de horloge-industrie opgeschud en heeft een ware revolutie teweeggebracht in de manier waarop horloges worden gezien en ervaren. Hij heeft talloze onderscheidingen ontvangen voor zijn werk en wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke en creatieve horlogemakers van deze tijd.

Maximilian Büsser blijft zich inzetten voor het creëren van unieke horloges die emotie, verbeelding en technische excellentie combineren. Zijn ongeëvenaarde visie en passie blijven de drijvende kracht achter de voortdurende successen van MB&F en inspireren horlogeliefhebbers over de hele wereld.

Over Frank Buchwald

Frank Buchwald is een befaamde Duitse kunstenaar en ontwerper die bekend staat om zijn unieke creaties op het gebied van verlichting en sculpturen. Zijn werk is een combinatie van kunst, design en techniek, en wordt wereldwijd erkend en gewaardeerd.

Geboren in Duitsland, ontwikkelde Buchwald al op jonge leeftijd een interesse in metaalbewerking en industriële vormgeving. Hij begon zijn carrière als ambachtelijk smid en leerde de fijne kneepjes van het vak. Naarmate zijn vaardigheden en creativiteit groeiden, begon hij zich te richten op het creëren van unieke verlichtingsobjecten die zowel functioneel als esthetisch waren.

Een van de meest iconische creaties van Frank Buchwald is de "Machine Lights" -serie, waarbij hij industriële materialen en vintage componenten combineert om futuristische lampen te creëren die lijken op machines uit een andere tijd. Deze verlichtingsobjecten zijn met de hand vervaardigd en elk stuk is een uniek kunstwerk op zich.

Het werk van Buchwald wordt gekenmerkt door zijn aandacht voor detail, vakmanschap en het gebruik van hoogwaardige materialen. Hij streeft ernaar om een perfecte balans te vinden tussen functionaliteit, vorm en concept. Zijn ontwerpen roepen een gevoel van verwondering en fascinatie op, en hebben een tijdloze aantrekkingskracht.

Naast zijn verlichtingsobjecten heeft Buchwald ook sculpturen en andere artistieke creaties gemaakt die dezelfde kenmerken van vakmanschap en originaliteit vertonen. Zijn werken zijn tentoongesteld in gerenommeerde galerieën en musea over de hele wereld en worden gewaardeerd door kunstverzamelaars en designliefhebbers.

Frank Buchwald blijft nieuwe grenzen verkennen en zijn creatieve visie verder ontwikkelen. Zijn werk is een ode aan de harmonie tussen kunst en techniek, en inspireert anderen om de mogelijkheden van design en creativiteit te verkennen. Hij blijft een invloedrijke figuur in de wereld van kunst en design, en zijn creaties blijven mensen over de hele wereld verrassen en inspireren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...