Moët & Chandon geeft opdracht voor verlichte sculptuur in New York

Er gaat niets boven Kerstmis doorbrengen in New York. Van schaatsen in Central Park tot winkelen op Fifth Avenue, er is nauwelijks een betere setting te bedenken om in de vakantiestemming te komen. Om de start van het feestseizoen te markeren, heeft Moët & Chandon samengewerkt met de Britse hedendaagse kunstenaar Es Devlin om 'Your Voices' te onthullen, een verlicht ronddraaiend beeldhouwwerk op Josie Robertson Plaza in Lincoln Center.

Tijdens haar gewaardeerde carrière zijn de grootschalige openbare kunstwerken van Devlin tentoongesteld in de V&A, de Met, de Serpentine en het Louvre. Devlin is de eerste vrouw die het Britse paviljoen op de World Expo heeft ontworpen en heeft ook enkele van 's werelds beroemdste podiumsculpturen gemaakt voor een met sterren bezaaide klantenlijst, waaronder Beyonce en de Petshop Boys.

Haar nieuwste kunstwerk, dat op 6 december wordt onthuld, bestaat uit 700 gloeiende koorden, een knipoog naar de 700 talen die in New York City worden gesproken. Bezoekers kunnen door de glinsterende bogen lopen die geleidelijk naar het noorden, zuiden, oosten en westen draaien, een ander symbool van het levendige meertalige landschap van de stad.

"Terwijl het beeld ronddraait, fungeert het als een lens tussen de kijker en zijn omgeving", legt Devlin uit. “Het perspectief van de kijker wordt gesplitst en omkaderd door de verschuivende strengen van de sculptuur terwijl deze draait, wat doet denken aan de manier waarop onze perspectieven worden verrijkt en gevormd door de taalstructuur en identiteiten van anderen te ervaren, te midden van een soundscape van de hedendaagse componist Polyphonia, waarin de krachtige tekst van E M Forster's roman Howards End uit 1910 is vertaald in meerdere overlappende talen: 'Only connect, and live in fragments not longer.'

Ze vervolgt: "De lichtgevende harmonischen van dit werk zijn bedoeld om onze aandacht te vestigen op de complexe schoonheid van de taaldiversiteit van New York en om de vitale rol ervan in de veerkracht en maatschappelijke duurzaamheid van de stad en haar toekomst te vieren." Op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond om 18.00 uur tussen 6 en 18 december zullen in New York gevestigde koorgroepen die de diverse gemeenschappen van de stad weerspiegelen, optreden voor het publiek vanuit de sculptuur.

De feestdagen vertegenwoordigen zoveel voor ons merk zegt Berta de Pablos-Barbier, president en CEO van Moët & Chandon. Het zijn momenten van feesten, teruggeven en samenbrengen van degenen van wie we houden. Dit jaar zijn we vereerd om samen te werken met de Britse hedendaagse kunstenaar Es Devlin om haar kunst naar Lincoln Center te brengen en om de waarden van Moët & Chandon-champagne naar New York City te brengen. We willen graag dat ‘Your Voices’ dient als een baken van licht waar verschillende stemmen samen kunnen komen.

Naast de opdracht voor het adembenemende beeldhouwwerk van Devlin, zet Moët & Chandon zijn jaarlijkse filantropische initiatief 'Toast for a Cause' voort. Dit jaar zal de Franse wijnmakerij een donatie doen aan de Endangered Language Alliance – een non-profitorganisatie die zich inzet voor het behoud van minderheidstalen in New York City en daarbuiten.

Moët & Chandon heeft een rijke geschiedenis in de Big Apple. Het gevierde bruisen werd geserveerd op Concorde's eerste vlucht Parijs-New York in 1972 en vloeide rijkelijk op het openingsfeest van de legendarische nachtclub van de stad, Studio 54. In 2006 vierde de wijnmakerij de 120e verjaardag van het Vrijheidsbeeld door een speciale lichtshow te creëren. Buiten New York organiseert Moët & Chandon wereldwijde vieringen ter gelegenheid van de feestdagen in meer dan 20 steden over de hele wereld, waaronder Londen, Milaan, Sydney en Hong Kong.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...