Louis Vuitton opent derde winkel in Madrid in Galeria Canalejas

Louis Vuitton, het bekende Franse modehuis, heeft recent zijn derde boetiek in Madrid geopend. De nieuwe winkel bevindt zich in Galeria Canalejas, een luxe winkelcentrum in het hart van Madrid, in de buurt van de iconische Puerta del Sol en de Gran Vía. De boetiek van Louis Vuitton strekt zich uit over 120 m² en biedt klanten een scala aan producten, waaronder kleding, accessoires, horloges en sieraden. Er is ook een selectie van de wooncollectie van het merk, Objets Nomades, beschikbaar.

Het interieur van de nieuwe boetiek is ontworpen door Peter Marino, een langdurige medewerker van het merk, en is een eerbetoon aan de stad Madrid. Het kleurenpalet van de boetiek omvat karmozijnrood, blauw en geel, als verwijzing naar de kleuren van de vlag van de stad. Binnenin benadrukt het interieur de volumes, hoge plafonds en weloverwogen lichtgebruik. De verschillende omgevingen worden gekenmerkt door het gebruik van nobele materialen die warmte brengen in de ruimtes, zoals gigantische monogrambloemen gemaakt van beige en bruin marmer.

De opening van deze nieuwe boetiek is een bewijs van de voortdurende inzet van Louis Vuitton voor de Spaanse markt. Het merk opende zijn eerste winkel in Madrid in 1992 en een tweede winkel in 2015, die zich bevindt in Calle José Ortega y Gasset. Galeria Canalejas, waar de nieuwe boetiek van Louis Vuitton zich bevindt, is een gerenoveerd historisch gebouw uit de 19e eeuw en biedt high-end winkels, restaurants en een vijfsterrenhotel. Naast Louis Vuitton bevinden zich ook andere toonaangevende modemerken in het winkelcentrum, zoals Dior, Saint Laurent, Gucci en Cartier.

Kortom, de nieuwe boetiek van Louis Vuitton in Madrid is een indrukwekkende toevoeging aan de reeds aanwezige boetieks in de stad en biedt klanten een ongeëvenaarde winkelervaring. Met zijn aandacht voor detail, prachtige interieur en uitgebreide selectie aan producten, zal de boetiek ongetwijfeld een populaire bestemming worden voor mode-liefhebbers in de Spaanse hoofdstad en daarbuiten.

Louis Vuitton-winkel in Galeria Canalejas:

  • De winkel beslaat een oppervlakte van ongeveer 900 vierkante meter en heeft twee verdiepingen.
  • De architectuur van de winkel is ontworpen door Peter Marino, een beroemde architect die eerder ook voor Louis Vuitton werkte. Het interieur van de winkel heeft een elegante en luxe uitstraling en combineert moderne en klassieke elementen.
  • Naast de verkoop van producten, zal de winkel ook een "Haute Maroquinerie"-service bieden, waar klanten hun eigen op maat gemaakte leren producten kunnen ontwerpen en laten maken.
  • De winkel is uitgerust met de nieuwste technologieën, zoals interactieve schermen en augmented reality-ervaringen, om de klantbeleving te verbeteren.
  • De opening van de winkel was oorspronkelijk gepland voor 2020, maar werd uitgesteld vanwege de COVID-19-pandemie. De winkel werd uiteindelijk geopend in september 2021.

 

Over Galeria Canalejas

Galeria Canalejas is een luxueuze winkelgalerij in het hart van Madrid. Het gebouw is een prachtig gerenoveerd historisch pand uit de 19e eeuw, dat zich uitstrekt over 50.000 m². Het biedt een mix van high-end winkels, restaurants en een vijfsterrenhotel, het Four Seasons Hotel Madrid. Het winkelcentrum ligt in de buurt van enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, waaronder de Puerta del Sol en de Gran Vía.

Het project voor de renovatie van Galeria Canalejas werd gelanceerd in 2017 en omvatte de restauratie van zeven historische gebouwen die ooit bekend stonden als de Gran Hotel, gebouwd tussen 1887 en 1904. Het doel was om het gebouw nieuw leven in te blazen en het een nieuwe bestemming te geven als een modern winkelcentrum.

In de galerij zijn enkele van de meest prestigieuze merken ter wereld gevestigd, waaronder Louis Vuitton, Dior, Saint Laurent, Gucci en Cartier, evenals een aantal bekende Spaanse merken. Het winkelcentrum biedt klanten een ongeëvenaarde winkelervaring in een prachtige omgeving, die rijk is aan geschiedenis en architectonische schoonheid.

Naast winkels en restaurants biedt Galeria Canalejas ook een aantal andere faciliteiten en diensten, waaronder vergaderzalen, een fitnessruimte en een spa in het Four Seasons Hotel. Het winkelcentrum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en biedt een parkeergarage met meer dan 400 parkeerplaatsen.

Kortom, Galeria Canalejas is een must-see bestemming voor iedereen die Madrid bezoekt en op zoek is naar een luxe winkelervaring in een prachtige omgeving. Het gebouw zelf is een prachtig voorbeeld van architectonische schoonheid en de aanwezigheid van enkele van de meest exclusieve merken ter wereld maakt het een unieke bestemming voor fashionista's en shoppers.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...