Met Gala 2023 New York is een eerbetoon aan Karl Lagerfeld

Vandaag, op maandag 1 mei vindt het Met Gala 2023 plaats. Dit jaar staat de Costume Institute-tentoonstelling in het teken van "Karl Lagerfeld: A Line of Beauty" en wordt het volledige werk en leven van Karl Lagerfeld gevierd. De dresscode is toepasselijk "ter ere van Karl". Aangezien Lagerfeld voor veel modehuizen heeft ontworpen - waaronder zijn eigen merk, Patou, Balmain, Chloé, Fendi en Chanel - zullen de gasten genoeg inspiratie hebben. Vorig jaar droegen de gasten "gouden glamour" en eerden ze een transformatief tijdperk voor Amerika. Dit jaar belooft ook een schat aan onvergetelijke momenten te bieden.

Het Met Gala 2023 wordt gehouden op maandag 1 mei in New York City. De opening van de tentoonstelling "Karl Lagerfeld: A Line of Beauty" van het Costume Institute wordt gevierd. Volg alle actie gedurende de avond met live updates vanuit het Met Gala.

De dresscode van het Met Gala 2023 is "ter ere van Karl". In de tentoonstelling onderzoekt Andrew Bolton, de Wendy Yu Curator in Charge van het Costume Institute, het werk van Karl Lagerfeld (1933-2019). Lagerfeld werkte gedurende zijn leven bij prominente modehuizen zoals Balmain, Chloé, Fendi, Chanel en richtte ook zijn eigen merk op. Meer dan 150 stukken worden tentoongesteld, vergezeld van Lagerfeld's schetsen.

Het Met Gala is een jaarlijkse viering van mode, georganiseerd en voorgezeten door Anna Wintour sinds 1995. Het is een liefdadigheidsevenement dat geld inzamelt voor het Costume Institute van het Metropolitan Museum of Art en samenvalt met de opening van de jaarlijkse modetentoonstelling. Het evenement haalt jaarlijks acht cijfers op.

Bij het Met Gala zijn mobiele telefoons en sociale media verboden. Toch zijn er exclusieve foto's beschikbaar en gaf Kendall Jenner in 2021 een kijkje achter de schermen. Er is meestal een optreden van een bekende artiest en gasten verkennen de tentoonstelling voordat ze samen dineren.

Het Met Gala wordt gehouden in het Metropolitan Museum of Art in New York City op de eerste maandag van mei. Gasten verblijven doorgaans in nabijgelegen hotels.

De gastenlijst van het Met Gala is geheim tot de avond voor het evenement. Grote namen uit de industrie, zoals Beyoncé, Lady Gaga, Madonna en Rihanna, wonen regelmatig bij. Ontwerpers komen vaak met hun muzen, zoals Marc Jacobs en Kate Moss of Nicolas Ghesquière en Emma Stone. Bekijk alles wat er bij de Met Gala tafelschikking komt kijken.

Ongeveer 600 gasten wonen het Met Gala bij, waaronder sterren, jonge creatievelingen en mode-iconen. Bekijk enkele van de beste outfits van vaste Met Gala-gasten zoals Blake Lively, Sarah Jessica Parker, Rihanna en meer van de beste looks aller tijden.

Met Gala 2023: Beroemdheden, Rode Loper, Thema en Meer

Het Met Gala 2023, ook wel "de grootste mode-avond" genoemd, is een inzamelingsactie voor het Metropolitan Museum of Art in New York City. Het evenement verwelkomt sterren, jonge creatievelingen en mode-iconen. Het thema van het Met Gala 2023 zal 'Karl Lagerfeld: A Line of Beauty' zijn om Karl Lagerfeld te eren, die een vaste bezoeker was van het Costume Institute van het Metropolitan Museum of Art. Het evenement vindt plaats op 1 mei 2023, de eerste maandag van mei. In 2021 en 2022 organiseerde het Costume Institute een tweedelige tentoonstelling over Amerikaanse mode. Deel één, "In America: A Lexicon of Fashion," opende op 18 september 2021 in het Anna Wintour Costume Center en "In America: An Anthology of Fashion," opende op 5 mei 2022 in de historische kamers van de Amerikaanse vleugel. Houd deze pagina bij voor tentoonstellings- en gala-nieuws en geniet van Vogue's verslaggeving van de grootste momenten van eerdere evenementen.

Ter voorbereiding op het Met Gala 2023, bereiden beroemdheden en modeprofessionals zich voor op het evenement van het jaar. De rode loper zal naar verwachting een breed scala aan opvallende ensembles tonen, geïnspireerd op het werk en de invloed van Karl Lagerfeld. Modefans over de hele wereld kijken uit naar de unieke interpretaties van Lagerfeld's esthetiek door de gasten.

In aanloop naar het evenement worden ontwerpers, stylisten en beroemdheden druk bezig met het creëren van de perfecte look om eer te bewijzen aan Karl Lagerfeld. Elk jaar worden er voorbereidingen getroffen om ervoor te zorgen dat de outfits van de gasten trouw blijven aan het thema van het Met Gala en tegelijkertijd hun persoonlijke stijl weerspiegelen.

In het verleden zijn er op het Met Gala tal van iconische momenten geweest die de mode-industrie hebben gevormd en geïnspireerd. Het Met Gala 2023 zal ongetwijfeld voor nog meer onvergetelijke momenten zorgen. Blijf op de hoogte van alle aankomende trends, looks en hoogtepunten van het evenement via social media en modepublicaties.

Naast het bewonderen van de rode loper-ensembles, kunnen bezoekers van het Met Gala ook genieten van de tentoonstelling zelf. De expositie "Karl Lagerfeld: A Line of Beauty" belooft een meeslepende ervaring te bieden die de bezoekers meeneemt op een reis door het leven en werk van de legendarische ontwerper. Van zijn vroege carrière bij Patou tot zijn baanbrekende werk bij modehuizen zoals Chanel en Fendi, zal de tentoonstelling het enorme talent en de invloed van Lagerfeld op de mode-industrie onder de aandacht brengen.

Of je nu van plan bent om het Met Gala 2023 bij te wonen of gewoon thuis van de hoogtepunten te genieten, het evenement belooft een spectaculair eerbetoon aan Karl Lagerfeld te zijn, met een scala aan oogverblindende outfits, memorabele momenten en unieke mode-ervaringen.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...