LVMH werkt voor het tweede jaar op rij samen met Elle aan Prix des Artisanes

Na het succes van de eerste editie van de Prix des Artisanes in 2021, zijn de tijdschriften ELLE, ELLE à Table, ELLE Décoration en de LVMH-groep, in samenwerking met het Institut National des Métiers d'Art en het Artisans d'Avenir-netwerk, verheugd de lancering aan te kondigen van de tweede editie van de prijs.

Deze wedstrijd werd opgericht om de opmerkelijke savoir-faire van ambachtslieden in toegepaste kunst en andere uniek bekwame métiers op het gebied van mode, design en fijn serviesgoed, behoud van het Franse erfgoed en wijnmaken te promoten.

Veerbewerker, keramist, wijnmaker, glasblazer of kristalsnijder zijn enkele voorbeelden van uitzonderlijke maar vaak weinig bekende métiers. De steun van LVMH voor de Prix des Artisanes weerspiegelt de toezeggingen van de Groep en Maisons ten gunste van gendergelijkheid en bij het doorgeven van uitzonderlijke knowhow.

Als erfgenamen en bewaarders van het unieke culturele erfgoed belichaamd door ambachtelijke en creatieve métiers, verdedigen meer dan 80.000 LVMH-talenten elke dag de 280 verschillende Métiers d'Excellence die in de hele groep worden beoefend en actief de knowhow behouden en ontwikkelen die soms teruggaat eeuwen.

Om zich aan te melden voor de Prix des Artisanes, moeten kandidaten aan de volgende criteria voldoen: Hun bedrijf minstens drie jaar hebben geleid; Actief hun savoir-faire delen en doorgeven (inclusief tewerkstelling van leerlingen of stagiaires en betrokkenheid bij studenten, bijvoorbeeld); Hun achtergrond, prestaties presenteren, projecten en motivaties voor de redactieteams van Elle group magazines. Ambachtslieden worden uitgenodigd om hun aanvragen online in te dienen op de speciale ruimte op de website van elle.fr, tot 4 september 2022.

De finalisten worden geselecteerd in elk van de vier categorieën en presenteren hun werk aan een prestigieuze jury bestaande uit: kunstenaar Laure Prouvost, voorzitter van de jury Chantal Gaemperle, Executive Vice President Human Resources and Synergies, LVMH Antoine Arnault, Image & Environment, LVMH Victoire de Castellane, Creatief directeur, Dior Joaillerie Inès Mesmar, directeur, La Fabrique NOMADE (LVMH-partner) Anne-Sophie Duroyon Chavanne, algemeen directeur, Institut National des Métiers d'Art Aude Augais, mede-oprichter, Artisans d'Avenir Paz Levinson, uitvoerend hoofd sommelier, Pic Group Constance Guisset, Ontwerper Laura Gonzalez, Architecte Véronique Philipponnat, directeur, ELLE France Erin Doherty, hoofdredacteur, ELLE Florence Besson, hoofdredacteur Events, ELLE Danièle Gerkens, hoofdredacteur, ELLE à Table, ELLE Décoration en Art&Décoration Clémence Leboulanger, De winnaars van ELLE Décoration, hoofdredacteur, krijgen media-aandacht over hun carrière en werk in tijdschriften van Elle Group, evenals persoonlijke ondersteuning om de ontwikkeling van hun werkplaats en/of bedrijf te stimuleren.
Gekozen uit de 12 finalisten van de vorige editie - die bijna tweehonderd kandidaten trok - waren de vier winnaars Janaïna Milheiro, Artisan designer featherwork, Manon Bouvier, Artisan stro inlegwerk, Isabelle Roché, Artisan Pastel manufacturing en Elise Bougy, Wijnmaker gespecialiseerd in champagne.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...