Louis Vuitton pakt uit met gigantische tijgerstaart in nieuwe winkel in Chengdu

Op 21 januari opende Louis Vuitton zijn derde Mainland Maison in Chengdu, China, wat een slimme zet was, gezien de stad steeds belangrijker wordt voor luxemerken die zich richten op opkomende markten. De winkel beslaat meer dan 2.000 vierkante meter en integreert winkel-, culturele en lifestyle-ruimtes over twee gebouwen en een open binnenplaats. Het merk toont ook zijn toewijding aan de lokale kunst en cultuur door originele kunstwerken en meubels gemaakt door Chinese kunstenaars en ontwerpers op te nemen in de winkel.

Om het Jaar van de Tijger te vieren, presenteerde Louis Vuitton een speciale kunstinstallatie met een gigantische, getextureerde tijgerstaart aan de etalage. Deze aanpak versterkt de band van het merk met de lokale cultuur en onderscheidt het Louis Vuitton Maison van reguliere winkelruimtes. In slechts vijf dagen heeft de winkel meer dan 4.000 UGC-berichten verzameld op Xiaohongshu, waar gebruikers foto's van hun bezoeken aan het Maison delen, vooral van de gigantische kunstinstallatie. Op Weibo kreeg een video van tien seconden met de tijgerstaart 73.000 views en veel felicitaties van netizens met de nieuwe Chengdu winkel.

De keuze van Louis Vuitton om het dierenriemsymbool voor 2022, de tijger, te gebruiken om te communiceren met het lokale publiek, in plaats van een grootse openingsceremonie te plannen, is ook opmerkelijk. Door op deze manier te communiceren met het publiek, versterkt het merk zijn band met de lokale cultuur en onderscheidt het zich van andere luxemerken die zich richten op het verkopen van producten zonder zich veel te richten op de lokale culturele context.

Chengdu wordt steeds belangrijker voor de luxemerken, aangezien de stad een snelgroeiende economie en een steeds welvarender consumentenmarkt heeft. Door deze nieuwe Mainland Maison in Chengdu te openen en zich te richten op lokale cultuur en gebruiken, kan Louis Vuitton zich onderscheiden van andere luxemerken en de loyaliteit en het vertrouwen van de lokale bevolking winnen.

Naast het integreren van lokale kunst en cultuur en het gebruik van het dierenriemsymbool van het jaar om te communiceren met het lokale publiek, heeft Louis Vuitton ook gebruik gemaakt van sociale media om zijn aanwezigheid en populariteit in Chengdu te vergroten.

Het merk heeft meer dan 4.000 UGC-berichten verzameld op Xiaohongshu in slechts vijf dagen na de opening van de winkel. Gebruikers deelden foto's van hun bezoeken aan het Maison, vooral van de gigantische kunstinstallatie met de tijgerstaart. Op Weibo kreeg een video van tien seconden met de tijgerstaart 73.000 views en veel felicitaties van netizens met de nieuwe Chengdu winkel.

Door actief te zijn op sociale media en de interactie met gebruikers aan te gaan, kan Louis Vuitton zijn aanwezigheid en populariteit vergroten en een sterke band opbouwen met het publiek in Chengdu. Dit kan op zijn beurt leiden tot meer verkoop en groei op de Chinese markt voor het merk.

Al met al lijkt de opening van de derde Mainland Maison van Louis Vuitton in Chengdu een slimme zet te zijn geweest, en het is duidelijk dat het merk veel aandacht en populariteit heeft gegenereerd met zijn speciale kunstinstallatie ter ere van het Jaar van de Tijger. Door zich te richten op lokale cultuur en gebruiken en op een unieke manier te communiceren met het publiek, kan Louis Vuitton zijn positie op de Chinese markt versterken en zijn groeiende aanwezigheid in China verder uitbreiden.

Het adres van de Louis Vuitton-winkel in Chengdu is: Louis Vuitton Chengdu Sino-Ocean Taikoo Li Store Sino-Ocean Taikoo Li Chengdu, No. 8 Middle Shamao Street, Jinjiang District, Chengdu, China
Het telefoonnummer van de winkel is: +86 28 6288 7878.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...