Trui van Diego Maradona verkoopt voor 9.28 miljoen dollar

In de 51ste minuut van de kwartfinales van de FIFA World Cup 1986 begon het Argentijnse nationale voetbalteam een offensief op te zetten tegen team Engeland. Omdat een pass niet volledig verbinding maakte rond de strafschopbox, lobbyde de Engelse speler Steve Hodge de bal terug naar zijn doelman, maar niet voordat de Argentijnse voetballegende Diego Maradona de pass onderschepte en de bal naar de achterkant van het net leidde in wat door scheidsrechters als kopbal werd geregistreerd. Het was „een beetje met het hoofd van Maradona en een beetje met de hand van God”, gaf Maradona toe na de wedstrijd.

Slechts vier minuten na het doel dribbelde „The Golden Boy” langs vier verdedigers en de doelman om de voorsprong te versterken in wat door de FIFA werd erkend als het WK „Goal of the Century”. ” Na het verslaan van Engeland overwon Argentinië België in de halve finale en West-Duitsland in de finale om wereldbekerkampioenen 1986 te worden. Maradona ontving de Golden Ball-prijs als de meest waardevolle speler en aanvoerder van het team.

De trui gedragen door Maradona in zijn iconische wedstrijd „Hand of God” en „Goal of the Century” werd geveild door Steve Hodge, de Engelse voetballer die na de wedstrijd shirts ruilde met Maradona. Hodge kondigde de veiling aan en zei: „Ik ben al meer dan 35 jaar de trotse eigenaar van dit item, sinds Diego en ik shirts in de tunnel ruilden na de beroemde wedstrijd. Het was een absoluut voorrecht om tegen een van de grootste en mooiste voetballers aller tijden te hebben gespeeld. Het was ook een genoegen om het de afgelopen 20 jaar met het publiek te delen in het National Football Museum, waar het te zien is geweest. Het Hand of God-shirt heeft een diepe culturele betekenis voor de voetbalwereld, de mensen van Argentinië, en de bevolking van Engeland en ik ben er zeker van dat de nieuwe eigenaar enorm trots zal zijn op's werelds meest iconische voetbalshirt te bezitten. ”

„Ik ben al meer dan 35 jaar de trotse eigenaar van dit item, sinds Diego en ik shirts ruilden in de tunnel na de beroemde wedstrijd. Het was een absoluut voorrecht om tegen een van de grootste en mooiste voetballers aller tijden te hebben gespeeld. Het was ook een genoegen om het de afgelopen 20 jaar met het publiek te delen in het National Football Museum, waar het te zien is geweest. Het Hand of God-shirt heeft een diepe culturele betekenis voor de voetbalwereld, de mensen van Argentinië, en de bevolking van Engeland en ik ben er zeker van dat de nieuwe eigenaar enorm trots zal zijn op's werelds meest iconische voetbalshirt te bezitten.

De uiteindelijke verkoopprijs van €9,28 miljoen € op een online veiling van Sotheby, die de geschatte prijs van €5 miljoen € bijna verdubbelt, breekt twee Guinness World Records voor het „duurste voetbalshirt dat op een veiling wordt verkocht” en de „duurste sportmemorabilia verkocht op veiling. ”


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...