Celine opent nieuwe winkel in Parijs aan de Rue St Honore

Celine heeft op 2 december haar zesde boetiek geopend in Parijs aan de rue Saint-Honoré 390, in het eerste arrondissement, waar ze al in 2019 een vitrine heeft geopend die gewijd is aan hoogwaardige parfumerie.

In feite zullen de twee winkels met elkaar verbonden zijn, omdat ze naast elkaar liggen, met behoud van elk hun eigen ingang en ruimte. Deze nieuwe ruimte van 137 vierkante meter zal naast de boetiek gewijd aan geuren worden geplaatst, in de aangrenzende voormalige Loewe-winkel, een ander huis van LVMH, met een reeks grote ramen op de hoek van de Rue Duphot. In dezelfde Rue Duphot, bijna tegenover de nieuwe winkel aan de overkant, op nummer 4, heeft Celine nog een boetiek die in bedrijf blijft.

Het adres Rue Duphot biedt een ander assortiment confectiekleding, schoenen en accessoires voor dames en heren, terwijl de nieuwe winkel zich zal richten op dames en accessoires. Er komt geen kleding of producten van Celine Homme, maar een damesaanbod van lederwaren, fijne lederwaren, mooie sieraden en diverse accessoires, aldus het bedrijf. Binnen een paar meter is dus het hele Celine-universum beschikbaar in het hart van de hoofdstad, in de meest prestigieuze straat waar luxemerken naar op zoek zijn.

Gelegen op twee verdiepingen in een Haussmann-gebouw uit het einde van de 19e eeuw, is de nieuwe boetiek ontworpen als een „tijdloze vitrine” met een spiegelspel, grote antieke marmeren platen en aan de muur gemonteerde vitrines van geoxideerd staal, verwijzend naar de Franse moderne beweging. De eerste verdieping van 93 vierkante meter, waar lederwaren, mooie sieraden en damesaccessoires van het merk zijn gevestigd, is ontworpen „rond het idee van Franse elegantie en vintage gevoeligheden”, de zei het label in een verklaring. De eerste verdieping is toegankelijk via een halfspiraalvormige trap in verguld messing, die uitkomt op „een intieme Parijse lounge” met een open haard en houten boomstammen op anijzers.

Deze tussenverdieping biedt uitzonderlijke modellen in exotisch leer uit de Celine haute lederwarenlijn. De ruimte is ingericht met meubels die speciaal zijn ontworpen door creatief directeur Hedi Slimane als aanvulling op de kunstwerken die hij heeft gekozen als onderdeel van het „Celine Art Project” dat in 2018 werd gelanceerd, bestaande uit het decoreren van de boetieks van het merk met een selectie hedendaagse kunstwerken. In deze nieuwste winkel kunnen klanten een schilderij van Will Boone, verschillende sculpturen, waaronder een totempaal, van Ian L.C. Swordy en een mager houten stuk van Augustas Serapinas bewonderen.

Deze stukken worden aangevuld met een hangmobiel gemaakt van drie koperen en glazen ophangingen, samengesteld door Hedi Slimane en gemaakt door de Amerikaanse kunstenaar Virginia Overton. Met Avenue Montaigne, Rue François 1er, Rue de Grenelle, Rue Duphot en de twee units nu aan de Rue Saint-Honoré, heeft Celine nu zes verkooppunten in de Lichtstad en speciale ruimtes in La Samaritaine, Le Bon Marché, Galeries Lafayette, Printemps en de luchthaven Roissy Charles de Gaulle.

In Frankrijk heeft het label nog twee andere boetieks, in Cannes en Saint-Tropez. In totaal bedraagt het aantal verkooppunten wereldwijd 178, inclusief rechtstreeks beheerde winkels, shop-in-shops en hoekjes.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...