Celine opent nieuwe winkel in Parijs aan de Rue St Honore

Celine, het prestigieuze Franse modehuis dat bekend staat om zijn verfijnde en minimalistische ontwerpen, heeft onlangs een nieuwe mijlpaal bereikt door de opening van haar zesde boetiek in het hart van Parijs. De gloednieuwe winkel, gevestigd aan de beroemde rue Saint-Honoré 390 in het eerste arrondissement, heeft zijn deuren voor het publiek geopend op 2 december en markeert daarmee een belangrijke uitbreiding van het merk in de lichtstad.

Deze nieuwe toevoeging aan de Celine-familie is niet zomaar een winkel; het is een directe buur van de geurenwinkel die het bedrijf in 2019 al had geopend. Met deze strategische positionering creëert Celine een harmonieuze connectie tussen de twee winkels, hoewel ze elk hun unieke ingangen en sferen behouden. Klanten kunnen dus een naadloze ervaring verwachten tijdens het verkennen van wat elk te bieden heeft.

De nieuw ingerichte ruimte strekt zich uit over een oppervlakte van 137 vierkante meter in de voormalige locatie van Loewe, een ander lid van de LVMH-familie. Met de positionering van de winkel op de hoek van de Rue Duphot proberen de grote ramen het oog van de voorbijganger te vangen en hen uit te nodigen om de wereld van Celine binnen te stappen.

De Rue Duphot, die bijna recht tegenover deze nieuwkomer ligt op nummer 4, huisvest nog een andere Celine-boetiek die haar activiteiten zal voortzetten. Deze locatie bedient klanten met een assortiment aan confectiekleding, schoenen en accessoires voor zowel dames als heren. In contrast daarmee focust de nieuwste winkel zich exclusief op vrouwen en hun accessoires, waarbij kleding of producten van Celine Homme buiten beschouwing worden gelaten. Klanten kunnen er een divers en rijk aanbod vinden van lederwaren, zoals handtassen en portemonnees, fijne lederwaren, prachtige sieraden en een verscheidenheid aan andere accessoires.

Het interieur van de winkel, verdeeld over twee verdiepingen binnen een Haussmann-gebouw daterend uit het einde van de 19e eeuw, reflecteert een tijdloze uitstraling. Het is ontworpen als een tijdloze vitrine , met een speels gebruik van spiegels, grote marmeren platen en oxidestalen vitrines die knipogen naar de Franse moderne beweging. De benedenverdieping, met een oppervlakte van 93 vierkante meter, presenteert de lederwaren, juwelen en accessoires in een setting ontworpen rond het idee van Franse elegantie en vintage gevoelens. Een verguld messing halve spiraalvormige trap leidt bezoekers naar de eerste verdieping, die zich omvormt tot een intieme Parijse lounge compleet met open haard en houten boomstammen op ijzers—aanbod van uitzonderlijke modellen in exotisch leer uit de Celine haute lederwarenlijn.

Hedi Slimane, creatief directeur van Celine, heeft dit nieuwe heiligdom niet alleen ingericht met op maat ontworpen meubilair, maar heeft ook zijn kenmerkende Celine Art Project geïntegreerd—een selectie van hedendaagse kunstwerken om de boetieks van het merk te verfraaien. De Parijse vestiging valt op door kunstwerken zoals een schilderij van Will Boone, diverse sculpturen waaronder een totempaal van Ian L.C. Swordy en een minimalistisch houten werk van Augustas Serapinas. Een hangmobiel, samengesteld door Slimane in samenwerking met de Amerikaanse kunstenaar Virginia Overton, siert de ruimte, waardoor een bijzondere ambiance ontstaat.

Met de recente toevoeging aan Rue Saint-Honoré heeft Celine nu zes boetieks in Parijs, allemaal strategisch geplaatst in de meest prestigieuze straten die luxemerken begeren. Bovendien kent het merk speciale ruimtes in gerenommeerde warenhuizen en op de luchthaven Roissy Charles de Gaulle. Naast de Parijse locaties heeft Celine ook boetieks in Cannes en Saint-Tropez en telt in totaal 178 verkooppunten wereldwijd, waaronder hun eigen winkels, shop-in-shops en hoekjes.

Dit alles getuigt van de voortdurende groei en het succes van Celine, waarbij elke nieuwe vestiging niet alleen een winkel is, maar een curator van de luxe en esthetiek die het merk zo iconisch maken. Voor liefhebbers van de Franse mode en het merk zelf, biedt de nieuwe winkel aan de Rue Saint-Honoré een ongeëvenaarde shoppingervaring die een rijke traditie combineert met hedendaagse smaak en een weloverwogen keuze aan artistieke invloeden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...