De nieuwe boetiek van Fendi in Düsseldorf is een kunstwerk

Fendi is officieel uitgebreid en heeft een nieuwe boetiek gevestigd in de Königsallee in Düsseldorf, de beroemde modewijk van Duitsland. De ruimte van 460 vierkante meter verwelkomt het hele Fendi-universum, waar de volledige dames- en herencollecties op twee niveaus zorgvuldig worden tentoongesteld, waarbij de ontwerpesthetiek tot uiting komt in een bestemming van twee verdiepingen die wordt benadrukt door LED-bogen, een iconische Fendi-signatuur die doet denken aan de gevel van Palazzo della Civiltà Italiana, het hoofdkantoor van Fendi in Rome wat resulteert in een luchtige, moderne ruimte.

Bij binnenkomst ontdekken gasten meteen de begane grond, verdeeld in twee ruimtes door een lichtroze metalen trap en een bijpassende marmeren vloer, waar het elegante materiaalgebruik, afgewisseld met dameslederwaren en accessoires, tentoongesteld op metalen planken in champagne, terwijl de herencategorieën worden gekenmerkt door nissen met een groene zijden achtergrond en tapijt met geometrisch patroon, een verwijzing naar de archieven en het ontwerp van wijlen Karl Lagerfeld, die een mannelijke uitstraling uitstralen.

Als u de trap oploopt, komt u op de eerste verdieping uit op een open ruimte met ivoor- en roze tinten, geaccentueerd door warme goudtinten, die is gewijd aan confectiekleding, bont en schoenen voor dames.

Vanaf hier hebben gasten toegang tot de scenografische maar intieme VIP-ruimte. De speciale lounge biedt een selectie van op maat gemaakte Fendi Casa-meubels in parelkleur en omsluit een virtuele verkoopnis, verborgen door schuifwanden en een marmeren achtergrond, wat de ervaringen van de klanten in de boetieks verrijkt.

Om deze grootse opening te vieren, tikte Fendi Pepi Erdbories, een Duitse hedendaagse kunstenaar, aan om een wit canvas Peekaboo te personaliseren op basis van haar eigen visie op kunst. Door abstracte kunst en tekstkunst te combineren, nodigt ze kijkers uit om zich individueel met haar werk te identificeren en hun eigen verhalen eraan te verbinden. De tas is voorzien van twee krachtige boodschappen die met de hand zijn geschreven door de kunstenaar op elke kant van de tas, met de hand beschilderd in het iconische Fendi-geel.

Daarnaast toont Fendi een speciale selectie Peekaboo-tassen die in de loop der jaren zijn gerealiseerd door andere beroemde internationale kunstenaars, ontwerpers en beroemdheden, die door hun werk de iconische Fendi-tas gerealiseerd door Silvia Venturini Fendi in 2008 hebben omgevormd tot een kunstwerk tijdens speciale gebeurtenissen voor Fendi. Als eerbetoon aan vakmanschap, design en de kunstwereld en aan de Peekaboo zelf, omvat de selectie de Artist Peekaboo, op maat gemaakt door de Nederlandse ontwerpster Sabine Marcelis en de Hongkongse juwelier, filantroop en zakenvrouw Michelle Ong ter gelegenheid van de 10e verjaardag van Peekaboo, samen met de Selleria Peekaboo ontworpen door Aranda Lasch voor Design Miami/ 2010.

Fotos Persbericht Fendi

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...