De nieuwe boetiek van Fendi in Düsseldorf is een kunstwerk

Fendi, het beroemde Italiaanse modemerk, heeft onlangs een spectaculaire nieuwe boetiek geopend in de Königsallee in Düsseldorf, het hart van de Duitse mode. De winkel is niet alleen een plek waar de nieuwste collecties van Fendi worden gepresenteerd, maar ook een ruimte die zelf als een waar kunstwerk kan worden beschouwd.

Verspreid over twee verdiepingen en 460 vierkante meter, biedt de boetiek in Düsseldorf bezoekers een luxe winkelervaring die volledig in lijn is met de uitgesproken esthetiek van het merk. Het ontwerp weerspiegelt de rijke historie en de visuele identiteit van Fendi, met knipogen naar de architectonische elementen van hun hoofdkantoor in Rome - het Palazzo della Civiltà Italiana. Opvallend zijn de LED-bogen die niet alleen voor een unieke sfeerverlichting zorgen, maar ook direct de associatie wekken met dit iconische gebouw.

Bij binnenkomst op de begane grond worden klanten verwelkomd door een interieur dat elegantie en verfijning uitademt. Een metalen trap in een lichtroze tint trekt de aandacht, net als de bijpassende marmeren vloer die eronder door loopt. De dameslederwaren en accessoires zijn zorgvuldig tentoongesteld op metalen planken met een afwerking van champagnekleur. In contrast hiermee heeft de herensectie een meer masculiene ambiance, gecreëerd door nissen met een achtergrond van groene zijde en tapijten met geometrische patronen. Deze designelementen zijn een eerbetoon aan de nalatenschap van Karl Lagerfeld, wiens invloed op de mode- en ontwerpwereld nog steeds duidelijk voelbaar is.

Eenmaal op de eerste verdieping vinden bezoekers een ruimte die gewijd is aan confectiekleding, bont en schoenen voor dames. Dit gedeelte baadt in ivoor- en rozetinten met accenten van warm goud, wat bijdraagt aan een exclusieve en warme atmosfeer.

Voor speciale bezoekers is er een VIP-ruimte bedacht die zowel scenografisch als intiem aanvoelt. Deze lounge is uitgerust met op maat gemaakte Fendi Casa-meubels en biedt toegang tot een verborgen virtuele verkoopnis, omhuld door schuifwanden met een marmeren achtergrond. Een dergelijke ruimte verrijkt de ervaring van klanten in de boetiek, waardoor zij zich nog specialer en gewaardeerder voelen.

Om de opening van deze nieuwe boetiek te vieren, heeft Fendi samengewerkt met de Duitse hedendaagse kunstenaar Pepi Erdbories. Zij kreeg de taak om haar artistieke visie te vertalen naar een iconische witte canvas Peekaboo tas. Met haar werk, dat abstracte en tekstuele kunst combineert, daagt Erdbories mensen uit om persoonlijke connecties met haar kunst te maken en hun eigen verhalen eraan te verbinden. De tas is handbeschilderd met krachtige boodschappen in het herkenbare Fendi-geel.

Daarnaast exposeert de boetiek een bijzondere selectie Peekaboo-tassen die door de jaren heen zijn getransformeerd door internationaal gerenommeerde kunstenaars, ontwerpers en beroemdheden. Deze tassen belichamen niet alleen het vakmanschap en design waar Fendi om bekendstaat, maar vormen ook een brug tussen mode en kunst. Onder deze bijzondere exemplaren bevinden zich de Artist Peekaboo door de Nederlandse designer Sabine Marcelis en de Selleria Peekaboo van Aranda Lasch, een stuk speciaal ontworpen voor Design Miami/2010.

De nieuwe boetiek van Fendi in Düsseldorf bewijst wederom dat het merk niet slechts een modehuis is, maar een plek waar creativiteit, design en kunst samenkomen. Met deze prachtige nieuwe vestiging biedt Fendi een omgeving die zowel de toewijding aan het erfgoed van het huis viert als een unieke moderne winkelervaring biedt aan haar klanten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...