Chanel onthult nieuwe ervaringsboetiek in Parijs gewijd aan horloges en sieraden

Chanel heeft zijn nieuwe ervaringsboetiek onthuld in Parijs op het prestigieuze Place Vendôme. Chanel President Watch and Fine Jewelry Frédéric Grangié heeft meer informatie gepresenteerd over de boetiek ontworpen door Peter Marino.

Na meer dan een jaar renovatie, de nieuwe 18, Place Vendôme moet worden beschouwd als een van de meest weelderige winkels aller tijden: gehamerde bronzen poorten en laden; patchwork maan gouden muren; Coromandel-achtige gelakte muren; kristallen kroonluchters van Goossens; en in het midden La Borne, Johan Creten'sdrie -meter hoog figuratief bronzen eerbetoon aan de gigantische zuil van Napoleon buiten.

Afgewerkt met vergulde Louis XV-bureaus; een Hamada Low tafel in wit brons en een ruwe zwarte eik van Jean-Luc Le Mounier; een portret van Mademoiselle Chanel gemaakt van diamanten van Brazilië'sgrootste kunstenaar Vik Muniz; of een werkelijk prachtige asculpturale bronzen fauteuil van Voukenas Petrides.

De winkelliften hebben prachtige Picasso-facsimile-schetsen; het trappenhuis, een punky zilveren Coco Chandelier-sculptuur van Joel Morrison Praktisch onzichtbare maar toch dichte glazen vitrinekasten bevatten een reeks stijlvolle maar nooit gespannen sieraden, variërend van Flying Cloud-kettingen of Boy Friend-armbanden tot prachtig Komeetbroches en een eigen tentoonstellingsruimte met fantastische archiefstukken.

Deskundigen schatten de kosten op ongeveer €30 miljoen, waardoor het misschien in vierkante meter termen de duurste luxewinkel ooit is gebouwd. Frédéric Grangié zei in een interview: „Ik zie het als veel meer dan een winkel; het is het herenhuis van Chanel fijne sieraden, dat ons terugbrengt naar de oorsprong van onze sieraden. Place Vendôme is het hart van fijne sieraden, die we nog steeds vieren.

Coco Chanel woonde en werkte op een steenworp afstand van deze winkel - tussen de Ritz en Rue Cambon. We hebben 25 ambachtslieden in het gebouw en we moeten uitbreiden. ” De uitgebreide boetiek die nu 1.000 m² beslaat, toont alle creaties van het Maison en brengt nieuwe ervaringen naar klanten. Een belangrijk element is een geweldig team voor verkoop op afstand.

Chanel is het enige geweldige huis dat nog steeds niet in e-commerce staat. Een deel van de ruimte bestaat uit twee salons. Eén ruimte toont de 55.55 ketting. Het is niet te koop, maar zal in de ruimte zweven en zal een hele ervaring zijn, een permanente installatie. Dan is er de Grand Salon - in de door Mansart ontworpen Piano Nobile met uitzicht op de zuil en de Ritz. Chanel President of Jewellery bevestigt de focus op drie specialiteiten - zoals het behoud van het rode koraal - een van de slechts twee natuurlijke edelstenen, de andere is parel.

Het onderzoek heeft mogelijk toepassingen die veel verder gaan dan rood koraal. Er is geen commerciële bedoeling - we plannen geen hoge sieraden in rood koraal. Hare Hoogheid Caroline is voorzitter van het project, en het is zeer lange termijn. Hij voegde er ook aan toe dat Chanel drie soorten boetieks heeft: rechtstreeks beheerde 58 boetieks en 60 tegen het einde van het jaar. Daarna delen we modeboetieks met Chanel - meer dan 200 hebben enkele horloges en fijne sieraden. Zoals bij het vlaggenschip Rue Cambon 19.

En ten derde zet de groothandel in ongeveer 350 high-end horlogeretailers - zoals Bucherer of Wempe Chanel zich in voor twee elementen - creatie de sleutel zijn en gevestigd in Parijs. Zowel voor sieraden als voor horloges, en voor het laatste is dat niet zo gebruikelijk. Ten tweede zouden we een technologische en industriële omgeving creëren die ons in staat zou stellen die creatie tot uitdrukking te brengen.

Excellence en savoir-faire in Watches verhuisden naar Zwitserland om een evenwicht te bereiken. Dat begon in 1987, toen de eerste investering de aankoop van een klein Zwitsers productiebedrijf was.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...