Bonhams gaat een veiling houden met werken van Keith Haring en Robert Colescott

Bonhams organiseert een veiling van naoorlogse en hedendaagse kunst, met werken van onder andere Keith Haring, Alexander Calder en Robert Colescott. Eerder dit jaar vond een vergelijkbare veiling plaats, waarbij een schilderij van Hans Hartung, getiteld T1962-E5 uit 1962, het hoogste bedrag opbracht met €687.812. Andere opvallende werken waren de samenwerking van Keith Haring en Jean-Michel Basquiat, Untitled (1980), en Martin Wong'sMeyer'sHotel, voltooid tussen 1980 en 1981.

Een hoogtepunt van de huidige veiling is de samenwerking uit 1982 tussen Keith Haring en LA II (Angel Ortiz), bekend om hun wereldwijde street art. Het aangeboden werk is een sculptuur in de vorm van een volle poot, versierd met tekeningen en ontwerpen in zwarte stift die de kenmerkende stijlen en motieven van beide kunstenaars weergeven. De dynamische patronen roepen de energie en geest van het New York City uit de jaren '80 op.

Daarnaast is Robert Colescotts iconische Hunchback of Notre Dame (Hommage aan Victor Hugo) uit 1991 te koop. Dit levendig gekleurde schilderij bevat het beroemde personage Quasimodo uit Victor Hugo'sroman uit 1833, als symbool voor sociale en politieke ongelijkheid. Colescotts gedurfde compositie daagt de kijker uit om een eigen interpretatie te vormen op basis van perspectieven en ideologieën.

Vier werken van Alexander Calder uit de periode 1964-1974 tonen zijn fascinatie voor het circus en dieren, uitgebeeld in levendige primaire kleuren. Daarnaast zijn er stukken van Adolph Gottlieb, Carlos Cruz-Diez, Grace Hartigan en anderen te vinden. Meer informatie over de veiling is beschikbaar op de veilingpagina van Bonhams' website, met kijkdagen van 4 tot 11 november 2021.

Ten slotte is onlangs George Condo'stentoonstelling 'Ideals of the Unfound Truth' geopend in Hauser & Wirth.

Naast de genoemde hoogtepunten zijn er nog tal van andere opmerkelijke kunstwerken te vinden op de veiling van Bonhams. Enkele andere kunstenaars die worden vertegenwoordigd zijn bijvoorbeeld Anish Kapoor, Yayoi Kusama, Joan Mitchell en Frank Stella.

Een interessant werk van Anish Kapoor is een sculptuur gemaakt van gepolijst roestvrij staal, waarin de kunstenaar zijn fascinatie voor het spel tussen licht en vorm verkent. Een ander opvallend stuk is een doek van Yayoi Kusama, waarin haar kenmerkende stippenpatronen en kleuren worden gebruikt om een hypnotiserend en meditatief effect te creëren.

Liefhebbers van abstract expressionisme zullen geïnteresseerd zijn in een schilderij van Joan Mitchell, waarin ze met haar kenmerkende penseelstreken en kleurgebruik een dynamische en emotionele compositie heeft gecreëerd. Frank Stella'sgeometrische abstracte schilderij, dat deel uitmaakt van zijn Protractor-serie, is ook te koop en biedt een interessant samenspel tussen vorm, kleur en lijn.

De veiling van Bonhams biedt een unieke kans voor verzamelaars en liefhebbers van naoorlogse en hedendaagse kunst om zeldzame en belangrijke werken van gerenommeerde kunstenaars te verwerven. De verscheidenheid aan stijlen en technieken die worden gepresenteerd, weerspiegelt de rijkdom en diversiteit van de kunstwereld tijdens de tweede helft van de 20e eeuw en het begin van de 21e eeuw.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het bijwonen van de veiling of het plaatsen van biedingen, is het raadzaam om de website van Bonhams te bezoeken en zich vooraf te registreren. Daarnaast is het mogelijk om de aangeboden kunstwerken tijdens de kijkdagen te bezichtigen om een beter beeld te krijgen van de stukken en hun conditie.

Deze veiling, samen met andere toonaangevende veilingen en tentoonstellingen zoals die van George Condo, onderstreept het belang van naoorlogse en hedendaagse kunst en de blijvende relevantie van de thema'sen vraagstukken die door deze kunstenaars worden aangepakt.

 

 

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...