Barbara Vandendriessche - een verkenning van haar kunst en carrière

Barbara Vandendriessche is een veelzijdige kunstenaar wiens werk zich uitstrekt over theaterregie, setontwerp, fotografie en beeldhouwkunst. Met een carrière die zich uitstrekt over twee decennia, heeft Barbara een indrukwekkend portfolio opgebouwd dat getuigt van haar artistieke visie en technische vaardigheden.

Barbara begon haar carrière als theaterregisseur en setontwerper, maar na verloop van tijd begon fotografie een steeds grotere rol te spelen in haar professionele pad. Ze ontdekte een gevoel van 'terug naar de basis', van herbronning. Om dit beter te kunnen verduidelijken, besloot ze haar verhaal te vertellen vanuit fotografie en beeldhouwkunst. Ze werkt nog steeds als dramadocent aan de Luca School of Arts en als freelance setontwerper.

Haar foto'szijn geënsceneerd en zoeken naar een fysieke en psychologische kwetsbaarheid. Ze probeert een beeld te creëren dat emotie uitdrukt en emotie oproept. Ze zoekt naar beelden met een intensiteit, niet naar beelden met intenties. Beelden waar je naar kijkt omdat ze je iets vertellen, ook al weet je niet meteen wat. Beelden die een verhaal oproepen, zonder narratief te zijn.

Haar sculpturen zijn een studie van schade, zowel in het gebruik van materie als in de uitdrukking van een emotie. Het gebroken, het beschadigde, het onafgewerkte en verwarde worden op verschillende manieren vertegenwoordigd door hoofden en lichamen. Toch is er altijd een 'sprankeling', soms figuurlijk, soms letterlijk, waarneembaar.

Barbara heeft een breed scala aan ontwerpen gemaakt gedurende haar carrière, waaronder theater, museum, etalage, interieur en meer. Enkele van haar opmerkelijke werken zijn 'Verdacht', 'Achter in een grote tuin', 'Acqua Azzurra', 'Billy de Kid', 'Leonce en Lena', 'FAAR', 'De drie musketiers', ''T ZIT ZO!', 'NARCISSUS 2.0', 'Vliegevleugelbommenwerper', 'Richard Killermachine', 'ICARUS', 'Truffelzwijnen', 'Uw darmen…', 'Hoe ver het is van hier', 'MINOTAURUS', 'Odysseus', 'Phaedra', 'Kwaadwater', 'Hamlet', 'locatieproject Zeeland Nazomerfestival', 'Bomma Quichot', 'Foppe en Douwe', 'Alleen op de wereld', 'Lizzie en Laura', 'Crème au beurre', 'De getemde feeks', 'Oud papier', 'VAUDEVILLES', 'taxi driver', 'deur de deur deur', 'the odd couple', 'Bossemans en Coppenolle', 'Abigail’s party', 'La puce à l’oreille, Feydeau', 'L’emmerdeur', 'POPOK', 'Roberto Zucco', 'Daedo and Aeneas', 'BURKINA FASO project met Burkinese scenografen', 'ontwerp multifunctionele theaterzaal Het Goudblommeke in Papier', 'maquettes voor ontwerp etalage be.brusseleir, Huis van ’t Brussels', 'etalage be.brusseleir 1', 'De Markten, Brussel', 'ontwerp binnenkoer', en 'loft'.

In haar fotografieportfolio vinden we verschillende series zoals 'Silver', 'portraits', 'QUEENS', 'Gold', 'Dropping the veil', 'porcelain', 'ROSELANE', 'Lala Lux', 'da vince', 'portraits', 'No-Mis', 'inanna'. Elk van deze series toont Barbara'svermogen om emoties vast te leggen en verhalen te vertellen door middel van haar lens.

Haar beeldhouwwerk omvat de series 'BOGMEN', 'RE e REI', 'ROCKS', gemaakt van zeepsteen, albast, klei, was, polyurethaanschuim, pigmenten, hars, verf. Deze sculpturen zijn een weerspiegeling van Barbara'sinteresse in het onderzoeken van schade, zowel in het gebruik van materie als in de uitdrukking van emotie.

Barbara Vandendriessche is gevestigd in België en kan worden gecontacteerd via haar website voor prints op aanvraag (formaten en prijzen) en voor foto- of ontwerpdiensten op aanvraag. Haar werk kan ook worden bekeken op haar Instagram-account.

Barbara Vandendriessche is een kunstenaar die voortdurend evolueert en groeit, en haar werk blijft boeien en inspireren. Haar vermogen om emoties vast te leggen en te communiceren door middel van haar kunst maakt haar tot een unieke stem in de wereld van theater, fotografie en beeldhouwkunst. Haar werk is een viering van de menselijke ervaring, met al zijn kwetsbaarheden en schoonheid.

Ze is dan ook een veelzijdige kunstenaar wiens werk zich uitstrekt over theaterregie, setontwerp, fotografie en beeldhouwkunst. Haar foto'sen sculpturen zijn bijzonder opmerkelijk vanwege hun emotionele intensiteit en hun onderzoek naar thema'svan kwetsbaarheid en schade. Barbara Vandendriessche is nog steeds actief is in het onderwijs, als dramadocent aan de Luca School of Arts. Dit toont haar toewijding aan het delen van haar kennis en ervaring met de volgende generatie kunstenaars.

Enkele van Barbara Vandendriessche'sopmerkelijke werken

  • Verdacht: Dit is een van de theaterproducties waar Barbara aan heeft gewerkt. Hoewel er weinig details beschikbaar zijn over de specifieke inhoud van het stuk, is het duidelijk dat Barbara'sbijdrage als regisseur en setontwerper essentieel was voor de realisatie ervan.

  • Acqua Azzurra: Dit is een ander theaterstuk waar Barbara aan heeft bijgedragen. Haar rol als regisseur en setontwerper heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de visuele en thematische impact van het stuk.

  • FAAR: Dit werk is een voorbeeld van Barbara'svermogen om verschillende artistieke media te combineren. Hoewel de specifieke details van het project niet bekend zijn, is het waarschijnlijk dat Barbara'sunieke visie en technische vaardigheden een belangrijke rol speelden in de creatie ervan.

  • NARCISSUS 2.0: Dit project toont Barbara'sinteresse in het verkennen van klassieke thema'sen verhalen door middel van moderne, innovatieve technieken. Het is waarschijnlijk dat haar werk als regisseur en setontwerper heeft bijgedragen aan de realisatie van dit ambitieuze project.

  • Sculpturen uit de series BOGMEN, RE e REI, ROCKS: Deze sculpturen zijn gemaakt van diverse materialen zoals zeepsteen, albast, klei, was, polyurethaanschuim, pigmenten, hars en verf. Ze tonen Barbara'sinteresse in het onderzoeken van schade, zowel in het gebruik van materie als in de uitdrukking van emotie.

  • Fotografieportfolio: Barbara'sfotografieportfolio omvat verschillende series zoals 'Silver', 'portraits', 'QUEENS', 'Gold', 'Dropping the veil', 'porcelain', 'ROSELANE', 'Lala Lux', 'da vince', 'portraits', 'No-Mis', 'inanna'. Elk van deze series toont Barbara'svermogen om emoties vast te leggen en verhalen te vertellen door middel van haar lens.

  • 'T ZIT ZO!: Dit is een ander theaterstuk waar Barbara aan heeft gewerkt. De titel suggereert een verhaal dat een bepaalde uitleg of onthulling bevat, maar zonder specifieke details is het moeilijk om de exacte inhoud van het stuk te bepalen.

  • Vliegevleugelbommenwerper: Dit project toont Barbara'svermogen om unieke en intrigerende concepten te creëren. De titel suggereert een combinatie van vliegen en oorlogsmachines, wat een interessant en potentieel provocerend beeld oproept.

  • Richard Killermachine: Dit is een ander theaterstuk waar Barbara aan heeft gewerkt. De titel suggereert een donker en mogelijk gewelddadig verhaal, wat aantoont dat Barbara niet bang is om moeilijke of controversiële onderwerpen aan te pakken.

  • ICARUS: Dit project toont Barbara'sinteresse in het herinterpreteren van klassieke verhalen. De titel verwijst naar de Griekse mythe van Icarus, die te dicht bij de zon vloog en in de zee viel. Het is waarschijnlijk dat Barbara'sversie van dit verhaal haar kenmerkende visuele en thematische flair bevat.

  • Truffelzwijnen: Dit is een ander theaterstuk waar Barbara aan heeft gewerkt. De titel suggereert een verhaal dat zich mogelijk in de natuur afspeelt, wat aantoont dat Barbara'swerk een breed scala aan thema'sen instellingen omvat.

  • Uw darmen...: Dit project toont Barbara'svermogen om unieke en mogelijk provocerende concepten te creëren. De titel suggereert een focus op het menselijk lichaam, wat een interessant en potentieel uitdagend onderwerp is.

  • Hoe ver het is van hier: Dit is een ander theaterstuk waar Barbara aan heeft gewerkt. De titel suggereert een verhaal over afstand of scheiding, wat aantoont dat Barbara'swerk vaak diepgaande en emotionele thema'sbehandelt.

  • MINOTAURUS: Dit project toont Barbara'sinteresse in het herinterpreteren van klassieke verhalen. De titel verwijst naar de Griekse mythe van de Minotaurus, een wezen dat half mens, half stier is. Het is waarschijnlijk dat Barbara'sversie van dit verhaal haar kenmerkende visuele en thematische flair bevat.

  • Odysseus: Dit is een ander project waar Barbara aan heeft gewerkt dat een klassiek verhaal herinterpreteert. De titel verwijst naar de Griekse held Odysseus, bekend van zijn tienjarige reis naar huis na de Trojaanse Oorlog. Het is waarschijnlijk dat Barbara'sversie van dit verhaal haar kenmerkende visuele en thematische flair bevat.

  • Phaedra: Dit project toont Barbara'sinteresse in het herinterpreteren van klassieke verhalen. De titel verwijst naar de Griekse mythe van Phaedra, de vrouw van Theseus die verliefd werd op haar stiefzoon. Het is waarschijnlijk dat Barbara'sversie van dit verhaal haar kenmerkende visuele en thematische flair bevat.

  • Kwaadwater: Dit is een ander theaterstuk waar Barbara aan heeft gewerkt. De titel suggereert een verhaal dat zich mogelijk rond water afspeelt, wat aantoont dat Barbara'swerk een breed scala aan thema'sen instellingen omvat.

  • Hamlet: Dit project toont Barbara'sinteresse in het herinterpreteren van klassieke verhalen. De titel verwijst naar het beroemde toneelstuk van Shakespeare, en het is waarschijnlijk dat Barbara'sversie van dit verhaal haar kenmerkende visuele en thematische flair bevat.

  • Locatieproject Zeeland Nazomerfestival: Dit project toont Barbara'svermogen om haar werk aan te passen aan specifieke locaties en evenementen. Het feit dat ze een project heeft gecreëerd voor het Zeeland Nazomerfestival toont haar flexibiliteit en haar vermogen om in verschillende contexten te werken.

  • Bomma Quichot: Dit is een ander theaterstuk waar Barbara aan heeft gewerkt. De titel suggereert een verhaal dat mogelijk een herinterpretatie is van het klassieke verhaal van Don Quichot, wat aantoont dat Barbara'swerk vaak speelt met bestaande verhalen en thema s.

  • Foppe en Douwe: Dit project toont Barbara'svermogen om unieke en intrigerende concepten te creëren. De titel suggereert een verhaal dat zich rond twee personages afspeelt, wat aantoont dat Barbara'swerk vaak diepgaande en complexe karakterstudies bevat.

  • Alleen op de wereld: Dit is een ander theaterstuk waar Barbara aan heeft gewerkt. De titel suggereert een verhaal over eenzaamheid of isolatie, wat aantoont dat Barbara'swerk vaak diepgaande en emotionele thema'sbehandelt.

  • Lizzie en Laura: Dit project toont Barbara'svermogen om unieke en intrigerende concepten te creëren. De titel suggereert een verhaal dat zich rond twee personages afspeelt, wat aantoont dat Barbara'swerk vaak diepgaande en complexe karakterstudies bevat.

  • Crème au beurre: Dit is een ander theaterstuk waar Barbara aan heeft gewerkt. De titel suggereert een verhaal dat mogelijk een lichtere of meer humoristische toon heeft, wat aantoont dat Barbara'swerk een breed scala aan tonen en stijlen omvat.

  • De getemde feeks: Dit project toont Barbara'sinteresse in het herinterpreteren van klassieke verhalen. De titel verwijst naar het beroemde toneelstuk van Shakespeare, en het is waarschijnlijk dat Barbara'sversie van dit verhaal haar kenmerkende visuele en thematische flair bevat.

  • Oud papier: Dit is een ander theaterstuk waar Barbara aan heeft gewerkt. De titel suggereert een verhaal dat mogelijk gaat over het verleden of herinneringen, wat aantoont dat Barbara'swerk vaak diepgaande en emotionele thema'sbehandelt.

  • VAUDEVILLES: Dit project toont Barbara'sinteresse in verschillende vormen van theater. Vaudeville is een soort entertainment dat populair was in de VS en Canada in de late 19e en vroege 20e eeuw, en het is waarschijnlijk dat Barbara'sversie van dit genre haar kenmerkende visuele en thematische flair bevat.

  • Taxi driver: Dit project toont Barbara'svermogen om moderne verhalen en thema'ste verkennen. De titel verwijst naar de beroemde film van Martin Scorsese, en het is waarschijnlijk dat Barbara'sversie van dit verhaal haar kenmerkende visuele en thematische flair bevat.

  • Deur de deur deur: Dit is een ander theaterstuk waar Barbara aan heeft gewerkt. De titel suggereert een verhaal dat mogelijk speelt met taal en betekenis, wat aantoont dat Barbara'swerk vaak innovatief en uitdagend is.

  • The odd couple: Dit project toont Barbara'sinteresse in het herinterpreteren van moderne verhalen. De titel verwijst naar het beroemde toneelstuk en de daaropvolgende televisieserie, en het is waarschijnlijk dat Barbara'sversie van dit verhaal haar kenmerkende visuele en thematische flair bevat.

  • Bossemans en Coppenolle: Dit is een ander theaterstuk waar Barbara aan heeft gewerkt. De titel suggereert een verhaal dat zich rond twee personages afspeelt, wat aantoont dat Barbara'swerk vaak diepgaande en complexe karakterstudies bevat.

  • Abigail’s party: Dit project toont Barbara'sinteresse in het herinterpreteren van moderne verhalen. De titel verwijst naar het beroemde toneelstuk van Mike Leigh, en het is waarschijnlijk dat Barbara'sversie van dit verhaal haar kenmerkende visuele en thematische flair bevat.

  • La puce à l’oreille, Feydeau: Dit is een ander theaterstuk waar Barbara aan heeft gewerkt. De titel verwijst naar het beroemde farce-toneelstuk van Georges Feydeau, en het is waarschijnlijk dat Barbara'sversie van dit verhaal haar kenmerkende visuele en thematische flair bevat.

  • L’emmerdeur: Dit project toont Barbara'svermogen om verschillende soorten verhalen en thema'ste verkennen. De titel suggereert een verhaal dat mogelijk een humoristische of lichte toon heeft, wat aantoont dat Barbara'swerk een breed scala aan tonen en stijlen omvat.

  • POPOK: Dit is een ander theaterstuk waar Barbara aan heeft gewerkt. De titel suggereert een verhaal dat mogelijk een uniek of ongewoon concept of thema bevat, wat aantoont dat Barbara'swerk vaak innovatief en uitdagend is.

  • Roberto Zucco: Dit project toont Barbara'sinteresse in het herinterpreteren van moderne verhalen. De titel verwijst naar het beroemde toneelstuk van Bernard-Marie Koltès, en het is waarschijnlijk dat Barbara'sversie van dit verhaal haar kenmerkende visuele en thematische flair bevat.

  • Daedo and Aeneas: Dit is een ander project waar Barbara aan heeft gewerkt dat een klassiek verhaal herinterpreteert. De titel verwijst naar de helden uit de Griekse en Romeinse mythologie, Dido en Aeneas, en het is waarschijnlijk dat Barbara'sversie van dit verhaal haar kenmerkende visuele en thematische flair bevat.

  • BURKINA FASO project met Burkinese scenografen: Dit project toont Barbara'svermogen om samen te werken met kunstenaars uit verschillende culturen en achtergronden. Het feit dat ze een project heeft gecreëerd met scenografen uit Burkina Faso toont haar flexibiliteit en haar vermogen om in verschillende contexten te werken.

  • Ontwerp multifunctionele theaterzaal Het Goudblommeke in Papier: Dit project toont Barbara'svaardigheden als set- en interieurontwerper. Het feit dat ze een multifunctionele theaterzaal heeft ontworpen toont haar technische vaardigheden en haar vermogen om functionele en esthetisch aantrekkelijke ruimtes te creëren.

  • Maquettes voor ontwerp etalage be.brusseleir, Huis van ’t Brussels: Dit project toont Barbara'svermogen om haar ontwerpvaardigheden toe te passen op verschillende media en formaten. Het feit dat ze maquettes heeft gemaakt voor een etalageontwerp toont haar aandacht voor detail en haar vermogen om haar visie op verschillende schalen te realiseren.

  • Etalage be.brusseleir 1, De Markten, Brussel: Dit project toont Barbara'svaardigheden als set- en interieurontwerper. Het feit dat ze een etalage heeft ontworpen voor een markt in Brussel toont haar vermogen om visueel aantrekkelijke en functionele ruimtes te creëren.

  • Ontwerp binnenkoer: Dit project toont Barbara'svaardigheden als set- en interieurontwerper. Het feit dat ze een binnenplaats heeft ontworpen toont haar vermogen om buitenruimtes te transformeren in functionele en esthetisch aantrekkelijke ruimtes.

  • Loft: Dit project toont Barbara'svaardigheden als interieurontwerper. Het feit dat ze een loft heeft ontworpen toont haar vermogen om moderne, open ruimtes te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...