Balenciaga opent eerste winkel in Charlottenburg Berlijn

Balenciaga heeft zijn eerste winkellocatie geopend in Berlijn, in Charlottenberg in het westen van Berlijn in het monumentale Haus Cumberland-gebouw en beslaat 296 vierkante meter over de begane grond. In schril contrast met de neoklassieke buitenkant van het gebouw, is het interieur van de winkel voorzien van Balenciaga'sRaw Architecture-concept, dat het merk introduceerde op zijn winkellocaties tijdens de recente onthulling van zijn Sloane Street-winkel in Londen.

Balenciaga versierde de winkel met een concept dat het omschrijft als Raw Architecture. Het Raw Architecture-concept heeft tot doel een 'onafgewerkte' kwaliteit te produceren die is ontworpen in combinatie met de typisch verfijnde omgeving van de detailhandel.

'De nieuw ontworpen ruimte zet Balenciaga'sRaw Architecture-concept voort, dat bestaande locaties behoudt en reageert, wat een onvoltooide of lopende kwaliteit beïnvloedt, waarvan de ruwheid en non-conformiteit in tegenspraak is met de grotendeels gepolijste omgeving van een winkel'. De stenen gevel van de Balenciaga Berlin winkel en zijn gewelfde ramen en luifels waren versierd met het sans-serif Balenciaga-logo.

Binnenin tonen digitale schermen de campagnebeelden en inhoud van het modehuis. Spiegelglas, grijze gordijnen en aluminium rekken bedekken de muren voor en tussen het verouderde beton, terwijl dunne metalen kledingleuningen een vleugje delicatesse toevoegen, maar toch de industriële omgeving van de winkel benadrukken. In 2001 werd het huis overgenomen door de Gucci Group, maar Ghesquière bleef als artistiek directeur aangesteld.

Deze jongeman, zoon van een Belgische vader en een Franse moeder, opgegroeid in Frankrijk, slaagde erin het huis te doen herleven. Hij keerde in zijn ontwerpen terug naar de technieken en stijl van Balenciaga zelf en de invloeden van het Balenciaga-huis op de modewereld zijn wereldwijd weer duidelijk merkbaar. Het huis bestaat nu uit een prêt-à-porterlijn voor vrouwen en voor mannen, alsook een accessoire- en schoenenlijn. In 2001 won hij de VH1 Designer of the Year award.

Meer over Balenciaga Berlijn - Charlottenburg

Balenciaga Berlijn is een flagship store van het luxemerk Balenciaga in de Duitse hoofdstad Berlijn. De winkel is gevestigd in de wijk Mitte en biedt een breed scala aan producten, waaronder kleding, schoenen, accessoires en tassen voor zowel mannen als vrouwen.

De winkel is ontworpen door het Amerikaanse ontwerpbureau Rem Koolhaas/OMA en heeft een uniek ontwerp dat speelt met contrasten van materialen en vormen. Het interieur is minimalistisch en industriëel, met betonnen muren en vloeren, terwijl er ook sprake is van verfijnde details zoals glanzende stalen afwerkingen en glazen wanden.

Naast het bieden van een breed scala aan modeartikelen, organiseert Balenciaga Berlijn ook regelmatig evenementen en exposities om het merk en de cultuur die het vertegenwoordigt te vieren. Bovendien is de winkel ook betrokken bij liefdadigheidsprojecten en werkt het samen met lokale organisaties om de gemeenschap te ondersteunen.

Balenciaga staat bekend om zijn innovatieve en avant-garde ontwerpen en heeft een sterke invloed gehad op de modewereld. Het merk werd in 1917 opgericht door de Spaanse modeontwerper Cristóbal Balenciaga en heeft sindsdien een lange geschiedenis van invloedrijke creaties en samenwerkingen met andere kunstenaars en ontwerpers. De Berlijnse winkel biedt een unieke kans om deze invloedrijke mode-erfenis te ervaren en te genieten van de avant-garde mode van vandaag.

Charlottenburg

Charlottenburg is een stadsdeel in het westen van Berlijn, Duitsland. Het is een van de grootste stadsdelen van Berlijn en staat bekend om zijn historische architectuur, grote winkelstraten en culturele attracties. Charlottenburg heeft een rijke geschiedenis en was ooit een aparte stad voordat het werd opgenomen in Berlijn. Het is vernoemd naar Sophie Charlotte, de vrouw van koning Frederik I van Pruisen, die in de 17e eeuw een paleis liet bouwen dat nog steeds te bezichtigen is.

Tegenwoordig is Charlottenburg een populaire woonwijk en toeristische bestemming, met tal van restaurants, cafés, winkels en galerieën. Het stadsdeel heeft ook een aantal beroemde attracties, waaronder het Charlottenburg-paleis, de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, de Zoologischer Garten en de Kurfürstendamm, een van de belangrijkste winkelstraten van Berlijn.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...