Deze prestigieuze Franse business school bereid je voor op een carrière in de luxe-industrie

Als je aan luxe denkt, komen bepaalde beelden en verwachtingen bij je op. Een designer handtas, een weelderig hotel, een strakke sportwagen. Misschien denk je aan een uitstapje naar een restaurant met een Michelinster. Of een 100% biologische, duurzame, perfect passende spijkerbroek. Wat u ook oproept, het moet allemaal leiden tot goederen en ervaringen van de hoogste kwaliteit en standaard. Nergens is dit duidelijker dan in Frankrijk.

Frankrijk is een hoogtepunt van cultuur en heeft een lange geschiedenis als een van - zo niet de - meest luxueuze landen ter wereld. Mensen komen uit alle hoeken van de wereld om te winkelen in Parijs, de modehoofdstad van de wereld en de thuisbasis van enkele van de meest gewilde designermerken. Dat mag niet afleiden van de klassieke elegantie van de vele operahuizen, kastelen en decadente keuken van Frankrijk.

Gecombineerd maakt dit Frankrijk de ideale bestemming voor studenten die op zoek zijn naar een toekomst in de wereld van luxe, mode en gastvrijheid. Velen kiezen ervoor om dit te doen bij SKEMA Business School. Als een van Frankrijks toonaangevende business schools heeft SKEMA naam gemaakt op het wereldtoneel. De Financial Times noemde het de op twee na beste instelling ter wereld voor zijn MSc Financial Markets and Investments; L'Etudiant noemde het de vijfde beste school om een ​​Master in Management te studeren; en de MSc International Marketing and Business Development wordt door QS als 11e beste wereldwijd gerangschikt.

Er is ook de kwestie van de zeven wereldwijde campussen in vijf landen: Brazilië, China, Frankrijk, Zuid-Afrika en de VS. Zijn onderscheidende kenmerk? Gespecialiseerde cursussen gericht op de wereld van luxe. Een daarvan is de MSc Global Luxury and Management, een voltijds programma met acht maanden cursussen gevolgd door de mogelijkheid om werkervaring op te doen.

Studenten studeren een semester op de Raleigh-campus van SKEMA in de VS en volgen enkele cursussen in New York City, georganiseerd door de NYU School of Professional Studies; het tweede semester vindt plaats in Parijs en zorgt voor een echte internationale onderdompeling in de twee continenten. "Tegenwoordig heeft luxe managers nodig die operationeel zijn en weten hoe ze zich moeten aanpassen, flexibel en ruimdenkend zijn", zegt programmadirecteur Emmanuelle Rigaud-Lacresse. "Voor jonge managers is het erg belangrijk om luxecodes en -waarden te begrijpen en om emotie en gevoeligheid te hebben. De multiculturele dimensie is essentieel om klanten en alle belanghebbenden te begrijpen." Directe blootstelling aan de industrie drijft het curriculum van het programma. Studenten werken nauw samen met een aantal vooraanstaande luxebedrijven via missies, stages en ontmoetingen met professionals in de sector.

"We willen studenten alle competenties geven om duurzame en verbonden luxe in een multiculturele omgeving te begrijpen", voegt Rigaud-Lacresse toe. Aan het einde van het programma studeren studenten af ​​met een diploma dat is erkend en gelicentieerd door The University of North Carolina System en, aan Europese zijde, is geaccrediteerd door de Conference des Grandes Ecoles. Een andere SKEMA-master is de MSc Luxury and Fashion Management, die zich richt op het ontwikkelen van de vaardigheden van studenten op het gebied van design, trendherkenning en marketing - die allemaal de luxe- en modebedrijven van vandaag succesvol maken. "Ik heb echt genoten van alle lessen, vooral op het gebied van luxecommunicatie, branding, design, onderzoek en duurzaamheid", zegt afgestudeerde dr. Mukta Ramchandani.

"Er was altijd zoveel te leren van de professoren, die jarenlange ervaring hadden in de luxesector. Mijn meest memorabele les ging over onafhankelijke luxemerken en de strategieën die in hun branding werden gebruikt. Veel van die kennis pas ik nog steeds toe in mijn huidige carrière." Ramchandani's ervaring bij SKEMA was een waardevolle opstap voor de rest van haar carrière. Sinds haar afstuderen heeft ze in de luxe-industrie in Milaan en Dubai gewerkt en verschillende onderzoekspapers en boekhoofdstukken gepubliceerd in de academische wereld. Ze is nu eigenaar van een duurzaam luxe modemerk in Zwitserland, waar ze momenteel woont.

Evenzo is de in Zwitserland geboren Cedric Laforge een andere afgestudeerde MSc Luxury and Fashion Management die succes heeft gevonden in de branche. Hij heeft gewerkt met Backes & Strauss en Chopard, en is nu een internationale marketing operations manager bij Vacheron-Constantin. Hij beschouwt zijn stage bij Cartier, als onderdeel van het SKEMA-programma, als het startpunt voor zijn passie voor fijne uurwerken. "De meeste kennis die ik met het programma heb opgedaan, pas ik toe in mijn dagelijkse werk", zegt Laforge. "Ik herinner me nog heel goed hoe belangrijk het is om creatief te zijn en te differentiëren in alles wat we doen bij marketing- en communicatie-activaties."

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...