Art Center Horus in Sint-Martens-Latem nodigt kunstliefhebbers uit voor kersthappening

Art Center Horus is een kunstgalerij in Sint-Martens-Latem, België, die veel meer biedt dan alleen maar tentoonstellingsruimte. Het is een plek waar kunst tot haar recht komt in ruime en lichte ruimtes, een smaakvol ingericht modelappartement en een prachtige tuin met waterpartijen en een patio. Het interieur en de tuin zijn zorgvuldig ontworpen om de kunstwerken te versterken en omgekeerd. Het is duidelijk dat het verbindende element een passie voor schoonheid is.

De oprichter van Art Center Horus, Niña Van den Bosch, werkt uitsluitend met kunstenaars waar ze zelf honderd procent in gelooft. Voor haar draait kunst om authenticiteit en bezieling, en daarom houdt ze van haar kunstenaars en hun werken. Ze wil die liefde graag doorgeven aan andere mensen, want een mooi kunstwerk kan een interieur verrijken en andersom kan een smaakvol interieur een kunstwerk beter tot zijn recht laten komen. In de tuin toont ze hoe beelden het verschil kunnen maken en ze geeft graag advies over hoe kunstwerken het best kunnen worden geïntegreerd in een interieur of tuin.

Art Center Horus heeft niet alleen een galerij in Sint-Martens-Latem, maar ook een vaste locatie op de Zeedijk in Knokke. Van den Bosch investeert graag in haar kunstenaars en wil hen op de kaart zetten, ook internationaal. Elke kunstenaar heeft zijn eigen stem en palet, maar wat hen verbindt, is hun menselijkheid, waarachtigheid en de kracht om te inspireren.

In 2019 opende Art Center Horus een nieuwe vestiging in het Nederlandse Laren. Deze galerij, gevestigd op een prachtige locatie in een kunstenaarsdorp, biedt vaste en gastkunstenaars een warme sfeer om te schitteren.

Art Center Horus nodigt iedereen uit om de warme kerstsfeer te komen ervaren tijdens een speciaal evenement op zaterdag 18 en zondag 19 december in de galerij in Sint-Martens-Latem. Bezoekers kunnen genieten van winterse hapjes en drankjes terwijl ze omringd zijn door kunst en creatieve schoonheid. Bovendien zullen specifieke kunstenaars aanwezig zijn voor persoonlijke ontmoetingen. Hieronder een overzicht van de data waarop de kunstenaars aanwezig zullen zijn:

  • Rietje Geurts - 19/12: Rietje Geurts is een Nederlandse kunstenaar die zich toelegt op het maken van figuratieve schilderijen en beelden. Haar werk is zeer gedetailleerd en kleurrijk en heeft een realistische stijl. Ze gebruikt vaak natuurlijke elementen in haar werk, zoals dieren en bloemen, en voegt daar soms surrealistische elementen aan toe. Geurts heeft diverse prijzen gewonnen voor haar werk en haar kunst is tentoongesteld in galeries en musea over de hele wereld.

  • Petra Dorst - 18/12: Petra Dorst is een Nederlandse kunstenaar die bekend staat om haar abstracte schilderijen. Haar werk kenmerkt zich door heldere kleuren en een sterke compositie. Ze maakt gebruik van verschillende technieken en materialen om texturen en diepte in haar werk te creëren. Haar werk is tentoongesteld in galeries en kunstbeurzen in binnen- en buitenland.

  • Christiane Vleugels - 18/12: Christiane Vleugels is een Belgische kunstenaar die zich richt op het maken van hyperrealistische schilderijen van engelen. Haar werk is zeer gedetailleerd en geeft de engelen een serene, bijna spirituele uitstraling. Vleugels werkt met olieverf op canvas en heeft een indrukwekkende technische vaardigheid. Haar werk is tentoongesteld in galeries over de hele wereld.

  • Angelo Moyano - 18/12: Angelo Moyano is een Argentijnse kunstenaar die zich richt op het maken van abstracte schilderijen. Zijn werk kenmerkt zich door heldere kleuren en organische vormen. Hij maakt gebruik van verschillende technieken en materialen om zijn werk textuur en diepte te geven. Moyano'skunst is tentoongesteld in galeries en kunstbeurzen in Argentinië en daarbuiten.

  • Dirk De Keyzer - 18/12 & 19/12: Dirk De Keyzer is een Belgische kunstenaar die zich richt op het maken van schilderijen en beelden van dieren. Zijn werk is zeer gedetailleerd en realistisch en hij maakt gebruik van verschillende materialen, zoals brons, om zijn beelden te maken. Zijn schilderijen zijn vaak levendig en kleurrijk. De Keyzer'skunst is tentoongesteld in galeries en kunstbeurzen in binnen- en buitenland.

  • Babette Degraeve - 18/12: Babette Degraeve is een Belgische kunstenaar die zich richt op het maken van schilderijen en beelden van menselijke figuren. Haar werk is zeer expressief en ze maakt gebruik van verschillende technieken en materialen om haar werk textuur en diepte te geven. Haar werk is tentoongesteld in galeries en kunstbeurzen in binnen- en buitenland.

  • Nele Jacobs - 19/12: Nele Jacobs is een Belgische kunstenaar die zich specialiseert in het maken van keramische sculpturen en objecten. Haar werk is bekend om de organische vormen en de unieke texturen die ze creëert. Ze haalt inspiratie uit de natuur en de omgeving rondom haar, wat leidt tot prachtige abstracte composities. Haar werk is vaak minimalistisch en ingetogen, maar tegelijkertijd ook heel krachtig en expressief.
  • Luo Li Rong - 18/12: Luo Li Rong is een Chinese beeldhouwer die momenteel in België woont en werkt. Haar werk is vooral bekend om de nauwkeurige details en de realistische uitstraling. Ze gebruikt vaak brons en marmer als materialen en creëert sculpturen van mensen en dieren die een gevoel van beweging en emotie uitstralen. Haar werk is wereldwijd tentoongesteld en heeft verschillende prijzen gewonnen.
     
  • Merel - 19/12: Merel is een Nederlandse kunstenares die zich richt op schilderen en tekenen. Haar werk is heel persoonlijk en emotioneel geladen, vaak geïnspireerd door haar eigen innerlijke wereld en ervaringen. Haar stijl is heel divers, van abstracte composities tot figuratieve portretten. Haar werk is regelmatig te zien op tentoonstellingen in Nederland en daarbuiten.
     
  • Jean Paul Kala - 18/12: Jean Paul Kala is een Kameroense kunstenaar die woont en werkt in België. Zijn werk is heel divers en omvat verschillende disciplines, waaronder schilderen, sculpturen en installaties. Zijn stijl is vaak heel kleurrijk en expressief, en zijn werk is geïnspireerd door zijn Afrikaanse roots en zijn leven in België. Hij heeft tentoongesteld in verschillende landen en heeft meerdere prijzen gewonnen voor zijn werk.
     
  • Linde Ergo - 18/12: Linde Ergo is een Nederlandse kunstenaar die zich richt op schilderen en tekenen. Haar werk is heel divers en omvat verschillende stijlen en thema s, van abstracte composities tot figuratieve portretten. Haar stijl is vaak heel expressief en spontaan, waarbij ze speelt met kleur en textuur. Haar werk is regelmatig te zien op tentoonstellingen in Nederland en daarbuiten.


Meer over Art Center Horus

Art Center Horus, een kunstgalerie gelegen in Sint-Martens-Latem, is veel meer dan een gewone galerij. Het is een ruimte waar kunst tot haar volle recht komt, in royale kamers met veel natuurlijk licht, een smaakvol ingericht modelappartement en een prachtige tuin met waterpartij en patio. Het interieur en de tuin versterken de kunstwerken en omgekeerd. Het hart van deze locatie klopt voor schoonheid. Niña Van den Bosch werkt alleen met kunstenaars waarin ze honderd procent gelooft. Authenticiteit en bezieling zijn voor haar de sleutelwoorden. Zij is van mening dat kunst erg persoonlijk is en dat een mooi kunstwerk meerwaarde geeft aan een interieur, en omgekeerd kan een smaakvol interieur een kunstwerk beter tot zijn recht laten komen.

Naast de galerij in Sint-Martens-Latem heeft Art Center Horus ook een vaste stek op de Zeedijk in Knokke, zodat Niña haar kunstenaars de optimale kansen kan bieden die ze verdienen. Zij investeert in hen omdat ze dat verdienen en streeft ernaar om hen ook internationaal op de kaart te zetten. Elke kunstenaar heeft zijn eigen stem, zijn eigen palet, maar wat zij delen is hun menselijkheid, hun waarachtigheid en de kracht om te inspireren. Dat maakt hun kunst zo mooi en waardevol.

In 2019 opende Art Center Horus een nieuwe vestiging in het mooie kunstenaarsdorp Laren in Nederland. Niña richtte haar vierde galerij op een prachtlocatie in en ook hier kunnen vaste en gastkunstenaars schitteren in een warme en gezellige sfeer.

Om het eindejaarsseizoen in stijl te vieren, nodigt Art Center Horus klanten en potentiële kopers uit om de galerijen in Sint-Martens-Latem te bezoeken op zaterdag 18 en zondag 19 december, tussen 10u30-18u. Geniet van de warme kerstsfeer en winterse hapjes, terwijl je omringd bent door kunst en creatieve schoonheid. Op deze dagen zullen specifieke artiesten aanwezig zijn voor persoonlijke ontmoetingen, waaronder Rietje Geurts, Petra Dorst, Christiane Vleugels, Angelo Moyano, Dirk De Keyzer, Babette Degraeve, Nele Jacobs, Luo Li Rong, Merel, Jean Paul Kala, Linde Ergo, Michel Flamme, Rik Van de Walle, Romi Andoni, Nimrod Messeg-Aurai Lothar, Corinne Boureau, William Roobrouck, Le Maghien, en Joachim Louis.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...