Aman Hotels opent Aman Interiors voor luxe design

Aman Hotels, een merk dat bekend staat om zijn luxueuze verblijven en serene omgevingen, heeft haar dienstenaanbod uitgebreid met de lancering van Aman Interiors. Deze nieuwe afdeling richt zich op het aanbieden van exclusieve interieurontwerp diensten die de kenmerkende esthetiek van Aman naar privéwoningen brengen.

Het concept van Aman is altijd geweest om gasten een gevoel van vrede en ruimte te bieden, waarbij elk resort zorgvuldig is ontworpen om in harmonie te zijn met zijn omgeving. Deze filosofie wordt nu vertaald naar interieurontwerp, waarbij de Aman Interiors-teams werken aan het creëren van omgevingen die niet alleen mooi zijn, maar ook vredig en therapeutisch.

Het idee om deze service op de markt te brengen ontstond als een natuurlijke uitbreiding van de op maat gemaakte meubels en armaturen die al voor Aman-resorts worden geproduceerd. Klanten die van het minimalistische, maar luxueuze gevoel van Aman-accommodaties houden, kunnen dat nu overbrengen naar hun eigen huizen. Aman Interiors biedt een volledige ontwerpservice, van concept tot voltooiing, waardoor klanten kunnen genieten van een huis dat de rust en eenvoud weerspiegelt waar Aman om bekendstaat.

De diensten van Aman Interiors zijn niet beperkt tot degenen die in de resorts hebben verbleven. Iedereen die geïnteresseerd is in het integreren van de Aman-stijl in hun huis kan gebruikmaken van de service. Het interieurontwerp team is samengesteld uit ervaren professionals die nauw samenwerken met ambachtslieden en leveranciers om unieke en op maat gemaakte stukken te creëren.

Voor Aman is dit een stap verder dan alleen hoteldiensten aanbieden. De onderneming ziet het als een manier om een meer omvattende levensstijlervaring aan te bieden, door de serene esthetiek waar Aman bekend om staat, bereikbaar te maken buiten de muren van haar resorts. Of het nu gaat om een volledige renovatie of om subtiele toevoegingen aan een bestaand interieur, Aman Interiors is erop gericht om een oase van rust in het thuisleven te creëren.

Terwijl de prijzen voor Aman Interiors-diensten niet publiekelijk beschikbaar zijn, gezien ze op maat zijn, kan men verwachten dat ze in lijn liggen met het luxe branding van Aman. Potentiële klanten kunnen rekenen op een hoog niveau van vakmanschap, exclusiviteit en persoonlijke service die aansluit bij de topklasse standaarden van het merk.

Aman heeft momenteel 33 luxueuze resorts, hotels en residentiële projecten wereldwijd, en met de toevoeging van interieurontwerpdiensten blijft het bedrijf zijn reputatie als een leider in de luxe-industrie versterken. Deze nieuwe dienst bevestigt Aman'sengagement naar haar klanten toe om een authentieke en holistische ervaring te bieden.

De expansie in de woonsector sluit aan bij de recente trend van luxe hotelmerken die hun merk uitbreiden naar residentiële design services. Dergelijke diensten bieden een nieuwe manier voor klanten om de luxe en het comfort van een hotelervaring in hun dagelijks leven te integreren. Aman Interiors kan worden gezien als een antwoord op de groeiende vraag naar persoonlijke en exclusieve interieurontwerpoplossingen die luxe en comfort combineren.

De lancering van Aman Interiors is slechts één voorbeeld van hoe luxe hotelmerken diversifiëren en inspelen op de behoeften en wensen van hun klanten. Dit illustreert de evolutie van luxe hotelketens van plaatsen waar men tijdelijk verblijft naar merken die een integraal onderdeel worden van het persoonlijke en dagelijkse leven van mensen die waarde hechten aan kwaliteit, esthetiek en welzijn.

Het unieke aan het aanbod van Aman Interiors ligt in hun benadering van design als een holistische ervaring. Niet alleen richten ze zich op het visueel aantrekkelijk maken van ruimtes, maar ze streven er ook naar om invloeden uit de natuur, culturele elementen en zelfs spirituele aspecten te integreren in hun ontwerpen. Dit resulteert in ruimtes die niet alleen visueel stijlvol zijn, maar ook bevorderlijk voor de geestelijke gezondheid en het welzijn van de bewoners.

Een ander belangrijk aspect van Aman Interiors is de focus op duurzaamheid en respect voor het milieu. In lijn met de algemene bedrijfsfilosofie van Aman, worden milieuvriendelijke materialen en processen toegepast waar mogelijk. Dit betekent het gebruik van natuurlijke, herbruikbare of recyclebare materialen en het minimaliseren van de ecologische voetafdruk tijdens het ontwerpproces.

Bovendien past Aman Interiors het principe van slow living' toe in haar ontwerpen, wat betekent dat er aandacht is voor het creëren van functionele, maar toch vreedzame ruimtes die uitnodigen tot mindful leven en ontspanning. Door een toevluchtsoord van rust te creëren in iemands huis, beoogt Aman Interiors de stressvolle hectiek van het dagelijks leven te verzachten.

Een van de uitgangspunten van Aman Interiors is ook dat echte luxe niet noodzakelijk overdaad betekent. Integendeel, de focus ligt op de zuiverheid van vorm, ruimte en licht. Elk detail wordt zorgvuldig overwogen en ontworpen om niet alleen esthetisch te zijn, maar ook om een specifiek doel te dienen binnen de leefruimte.

Klanten die besluiten de diensten van Aman Interiors in te schakelen, worden meegenomen in een uitgebreid proces waarbij hun visies en wensen worden verkend. Dit begint met een intensief consultatieproces om de lifestyle en voorkeuren van de klant in kaart te brengen. Vervolgens wordt een uniek ontwerpconcept ontwikkeld dat de individuele smaak en de filosofie van Aman combineert.

Het klantenbestand van Aman Interiors is divers, variërend van diegenen die een volledig opnieuw ontworpen ruimte wensen, tot klanten die slechts enkele elementen van de Aman-esthetiek in hun bestaande woning willen invoegen. Ongeacht de omvang van het project, de nadruk ligt op het scheppen van tijdloze en rustgevende ruimtes die een verlengstuk worden van het rustgevende karakter van de Aman resorts.

Ten slotte, Aman Interiors is niet alleen een zakelijke onderneming, het is een middel om klanten de Aman-levensstijl te laten ervaren waar ze ook zijn. Het is een belofte van een leefomgeving die rust, schoonheid en balans uitstraalt; een heiligdom waar men kan ontsnappen aan de drukte van de moderne wereld en kan herbronnen in comfortabele elegantie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...