Alexander Wang en Haydenshapes brengen modieuze surfplanken op de markt

Surfen, een sport die niet direct wordt geassocieerd met de modewereld vanwege de aard van de sport en de kleding (of het gebrek daaraan), ondergaat een transformatie. Alexander Wang, de veelgeprezen modeontwerper, heeft onlangs samengewerkt met het Australische surfplankbedrijf Haydenshapes om vijf opvallende gemarmerde surfplanken te creëren.

Deze prachtige stukken zijn meer dan alleen surfplanken met ongebruikelijke patronen. Ze zijn met de hand gemaakt door Hayden Cox, de oprichter van Haydenshapes, met behulp van een innovatief proces waarbij foto'svan unieke marmeren platen digitaal op zijde werden afgedrukt en vervolgens werden overgebracht op de bekende Hypto Krypto-surfplanken.

Deze opvallende surfplanken zullen tentoongesteld worden in Alexander Wang'sflagship store in New York, gelegen aan 103 Grand Street. De installatie in de winkel omvat een kooiachtige berg en een zwarte zandgolf, waardoor een unieke sfeer ontstaat (zie galerij hieronder). Het is nog niet bekend of deze creaties te koop zullen zijn, maar één ding is zeker: zelfs los van het ontwerp of de associatie met Wang, zouden deze surfplanken zeer begeerde items zijn. Dit komt mede doordat het Hypto Krypto-model is uitgeroepen tot Surfboard of the Year door de Australian Surf and Board Sports Industry Association.

De samenwerking tussen Alexander Wang en Haydenshapes is een inspirerende en onverwachte samensmelting van twee werelden. Het brengt het beste van mode en surfen samen en laat zien dat stijl en functionaliteit hand in hand kunnen gaan. Deze unieke samenwerking verlegt de grenzen en creëert iets dat we altijd graag zien: een innovatieve benadering die verschillende disciplines met elkaar verbindt.

De Hypto Krypto-surfplank, waarop de marmerpatronen zijn toegepast, is al op zichzelf een zeer gewaardeerd en bekroond model. Het winnen van de titel 'Surfboard of the Year' door de Australian Surf and Board Sports Industry Association bevestigt de uitstekende prestaties en populariteit van deze surfplank.

De installatie in de flagship store van Alexander Wang, met de kooiachtige berg en zwarte zandgolf, belooft een unieke ervaring te bieden voor bezoekers. Het combineert de esthetiek van de surfcultuur met het avant-garde karakter dat Alexander Wang'sontwerpen kenmerkt.

Ondanks het gebrek aan specifieke informatie over de beschikbaarheid en prijzen van de gemarmerde surfplanken, is het duidelijk dat deze samenwerking een spannende stap is om de grenzen van creativiteit en mode te verleggen. Het toont aan dat zelfs in ogenschijnlijk onverwachte combinaties zoals surfen en mode, er ruimte is voor innovatie en nieuwe artistieke uitdrukkingen.

Alexander Wang & Haydenshapes Marble Surfboard Collection:

  • De collectie omvat vijf opvallende surfplanken met gemarmerde patronen.
  • Handgemaakt door Hayden Cox, oprichter van Haydenshapes, met behulp van een innovatief digitaal afdrukproces op zijde.
  • De surfplanken zijn gebaseerd op het bekende Hypto Krypto-model, dat bekroond is als Surfboard of the Year.
  • Deze unieke samenwerking brengt de werelden van mode en surfen samen in een fusie van stijl en functionaliteit.
  • De surfplanken zullen tentoongesteld worden in Alexander Wang'sflagship store in New York, met een opvallende installatie met een kooiachtige berg en een zwarte zandgolf.


Over Alexander Wang

Alexander Wang is een invloedrijke modeontwerper die bekend staat om zijn moderne en edgy ontwerpen. Geboren in San Francisco, Californië, begon Wang zijn carrière in de mode op jonge leeftijd. Hij studeerde af aan het Parsons School of Design in New York en lanceerde zijn gelijknamige modelabel, Alexander Wang, in 2005.

Wang'sontwerpen staan bekend om hun minimalistische esthetiek, gecombineerd met een urban en rebelse flair. Hij creëert kleding en accessoires die een mix zijn van streetwear, sportinvloeden en luxe materialen. Zijn ontwerpen zijn geliefd bij beroemdheden en modebewuste individuen over de hele wereld.

Naast zijn kledinglijn heeft Alexander Wang ook verschillende succesvolle samenwerkingen gehad met andere merken en ontwerpers. Hij heeft samengewerkt met sportmerk Adidas, modehuis H&M en brillenmerk Linda Farrow, om er maar een paar te noemen. Deze samenwerkingen hebben geleid tot innovatieve en gewilde collecties die de grenzen van de mode verleggen.

Alexander Wang heeft ook zijn stempel gedrukt op de accessoirewereld. Hij staat bekend om zijn kenmerkende tassen, zoals de populaire 'Rocco' en 'Rockie' tassen, die een mix van luxe en edgy details combineren. Zijn accessoires, waaronder schoenen, zonnebrillen en sieraden, worden gekenmerkt door een eigentijdse en gedurfde uitstraling.

Met flagship stores in steden zoals New York, Londen, Parijs en Tokyo heeft Alexander Wang een wereldwijd bereik opgebouwd. Zijn winkels belichamen zijn avant-garde esthetiek en bieden een unieke winkelervaring voor zijn trouwe klanten.

Alexander Wang'sinvloed op de modewereld is niet te onderschatten. Hij heeft verschillende prijzen en erkenningen ontvangen, waaronder de prestigieuze CFDA Fashion Awards. Zijn ontwerpen blijven verrassen en inspireren, en hij blijft een belangrijke figuur in de hedendaagse mode-industrie.

Over Haydenshapes

Haydenshapes is een gerenommeerd Australisch surfplankbedrijf dat bekend staat om zijn innovatieve ontwerpen en technologische vooruitgang. Het bedrijf werd opgericht door Hayden Cox, een getalenteerde surfer en shaper, met een passie voor het creëren van hoogwaardige surfplanken.

Haydenshapes heeft zich onderscheiden door zijn gebruik van geavanceerde materialen en productietechnieken. Het bedrijf heeft baanbrekende innovaties geïntroduceerd, zoals de gepatenteerde FutureFlex-technologie. Deze technologie combineert een lichte en duurzame constructie met flexibiliteit, waardoor surfers een betere prestatie en respons van hun surfplank kunnen ervaren.

Het assortiment surfplanken van Haydenshapes omvat verschillende modellen die geschikt zijn voor verschillende surfstijlen en vaardigheidsniveaus. Van high-performance shortboards tot retro-inspired cruisers, elk board is zorgvuldig ontworpen en vervaardigd om een optimale surfervaring te bieden.

Naast de technische aspecten van de surfplanken hecht Haydenshapes ook veel waarde aan het visuele aspect. De boards zijn bekend om hun esthetisch aantrekkelijke ontwerpen en grafische prints. Het bedrijf combineert functionaliteit met stijl, waardoor surfers niet alleen beter kunnen presteren, maar er ook goed uitzien terwijl ze dat doen.

Hayden Cox, de oprichter van Haydenshapes, heeft er altijd naar gestreefd om de surfplankindustrie te vernieuwen en te verbeteren. Hij heeft samengewerkt met andere bekende merken en ontwerpers, zoals de samenwerking met Alexander Wang, om nieuwe en opvallende surfplanken te creëren die de grenzen tussen mode en surfen doen vervagen.

Met zijn continue focus op kwaliteit, innovatie en creativiteit heeft Haydenshapes een solide reputatie opgebouwd in de surfwereld. Het bedrijf wordt wereldwijd erkend en gewaardeerd door surfers van alle niveaus, van amateurs tot professionele surfers die op zoek zijn naar prestatiegerichte boards.

Haydenshapes blijft zich inzetten voor het ontwikkelen van geavanceerde surfplanken en het inspireren van surfers over de hele wereld. Met een combinatie van technologische vooruitgang, design en passie voor surfen, blijft Haydenshapes een belangrijke speler in de surfplankindustrie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...