Alles wat je moet weten over Jacob Batalon de acteur achter Ned Leeds in de Marvel Cinematic Universe-films

Jacob Batalon is een opkomende acteur die bekend is geworden door zijn rol als Ned Leeds in de Marvel Cinematic Universe-films 'Spider-Man: Homecoming', 'Spider-Man: Far From Home' en 'Avengers: Endgame'. Ned Leeds is de beste vriend en collega van Peter Parker, gespeeld door Tom Holland. In de films ontwikkelt het personage zich van een slimme, nerdy tiener tot een moedige en toegewijde vriend van Spider-Man.

Jacob Batalon werd geboren in Honolulu, Hawaï, uit Filippijnse ouders. Hij groeide op in een typisch Filippijns gezin en begrijpt Tagalog perfect, maar spreekt het niet vloeiend. Hij studeerde eerst muziektheorie aan het Kapi'olani Community College, maar stopte ermee om zich te concentreren op acteren. Hij volgde een tweejarig programma aan het New York Conservatory for Dramatic Arts.

In 2017 werd bij Jacob Batalon Alopecia gediagnosticeerd, een auto-immuunziekte die leidt tot haaruitval. Dit was een uitdaging voor de acteur, maar hij heeft zich erdoorheen gewerkt en is blijven acteren.

Jacob Batalon is momenteel vrijgezel en heeft nog geen kinderen, maar hij heeft wel een peetdochter genaamd Kaleah Marie. Hij is nu 25 jaar oud en zijn sterrenbeeld is Weegschaal. Hij is ongeveer 165 cm lang en weegt ongeveer 100 kg. Hij is momenteel bezig met de voorbereidingen voor de aankomende Spider-Man 3-film, die in 2021 zal uitkomen en waarin hij opnieuw de rol van Ned Leeds zal spelen.

Jacob Batalon is niet alleen een succesvol acteur, maar ook een actief lid van de gemeenschap. Hij zet zich in voor verschillende liefdadigheidsinstellingen en organisaties die zich inzetten voor onderwijs, armoedebestrijding en gezondheid. Hij gebruikt zijn bekendheid en invloed om bewustzijn te creëren en mensen te inspireren om positieve veranderingen in de wereld te brengen.

Naast zijn werk als acteur en zijn betrokkenheid bij de gemeenschap, is Jacob Batalon ook actief op social media. Hij heeft een grote aanhang op platforms zoals Instagram en Twitter, waar hij zijn fans op de hoogte houdt van zijn werk en persoonlijke leven. Hij gebruikt deze kanalen ook om zich uit te spreken over belangrijke kwesties en om zijn fans te inspireren om hetzelfde te doen.

Jacob Batalon is dus een veelzijdige en getalenteerde acteur die bekendheid heeft gekregen door zijn rol als Ned Leeds in de Marvel Cinematic Universe-films. Maar hij is ook een toegewijd lid van de gemeenschap en een inspirerende persoonlijkheid die mensen over de hele wereld inspireert om het beste uit zichzelf te halen en bij te dragen aan een betere wereld.

Hier is een lijst van enkele bekende films waarin Jacob Batalon heeft geacteerd:

  • 'Spider-Man: Homecoming' (2017): In deze superheldenfilm speelt Batalon de rol van Ned Leeds, de beste vriend en collega van Peter Parker / Spider-Man, gespeeld door Tom Holland.

  • 'Avengers: Infinity War' (2018): In deze superheldenfilm speelt Batalon opnieuw de rol van Ned Leeds.

  • 'Spider-Man: Far From Home' (2019): In deze superheldenfilm speelt Batalon opnieuw de rol van Ned Leeds.

  • 'Let It Snow' (2019): In deze kerstfilm gebaseerd op het gelijknamige boek van John Green speelt Batalon de rol van Keon, een werknemer van een Wafelhuis in een klein stadje.

  • 'Uncharted' (2022): In deze aankomende actie-avonturenfilm speelt Batalon de rol van Sam, een vriend van de hoofdpersoon Nathan Drake, gespeeld door Tom Holland.


Naast zijn acteerwerk heeft Batalon ook stemacteerwerk gedaan in verschillende animatieseries en -films, waaronder 'Monsters at Work' en 'Infinity Train'.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ariana Grande’s nieuwe album 'Eternal Sunshine' nu te streamen In de kijker

Ariana Grande heeft de muziekwereld wederom een geschenk gegeven met haar nieuwste album, getiteld 'Eternal Sunshine'. Dit meesterwerk is nu voor f...