Djimon Honsou opmerkelijke reis van op straat naar Hollywood

Djimon Honsou opmerkelijke reis van op straat naar Hollywood

Djimon Hounsou, geboren als Djimon Gaston Hounsou, is een bekroond model en acteur uit Benin, West-Afrika. Hij is beroemd om zijn personages in de films In America (2003) en Blood Diamond (2006), waar hij werd genomineerd voor de Academy Award voor Beste Mannelijke Bijrol voor beide films.

Hij is ook beroemd om zijn rollen in de Marvel Universe-films, waaronder Guardians of the Galaxy (2014), Captain Marvel (2019), Aquaman (2018) en Shazam! (2019). Djimon komt uit Benin, West-Afrika. Hij was het 5e, jongste kind en zijn ouders verhuisden naar Ivoorkust en lieten hem in de steek. Zijn oudere broers en zussen waren al volwassen genoeg om het huis te verlaten, en Djimon bleef achter. Hij ontmoette zijn vader voor het eerst toen hij 10 jaar oud was, en wilde meteen, zoals hij zegt, ontsnappen aan die omgeving. Hij verhuisde al snel met zijn broer naar Frankrijk toen hij een tiener was. Hij stopte met school en begon op straat te wonen, waardoor zijn verblijf in Frankrijk illegaal werd omdat hij geen student meer was.

Hij zocht jarenlang naar etensresten op straat. Gelukkig maakte hij kennis met Thierry Mugler, een bekende Franse modeontwerper, via een Parijse fotograaf die zijn knappe uiterlijk herkende. Thierry Mugler moedigde hem aan om model te worden. Vanwege zijn knappe lichaamsbouw werd hij een populair catwalkmodel in Londen en Parijs.

In 1990 emigreerde Djimon naar de VS om te acteren. Zijn eerste schermoptredens waren in muziekvideo's zoals Express Yourself van Madonna, Hold On van Envogues, Love Will Never Do (Without You) van Janet Jackson en Straight Up van Paula Abdul. Al snel speelde hij in verschillende films zoals Without You I'm Nothing (1990), Stargate (1994), Gladiator (2000), How to Train Your Dragon 2 (2014) en Furious 7 (2015).

Djimon verscheen ook in televisieseries, waaronder Beverly Hills, 90210 (1990), Alias (2003-2004), Wayward Pines (2016) en DreamWorks Dragons (2018). Naast acteren, modelleerde hij ook voor Calvin Klein. Djimon Hounsou heeft een dubbele nationaliteit: een Afro-Amerikaan. Hij werd geboren in Cotonou, Benin. Hij ontving zijn genaturaliseerde Amerikaanse staatsburgerschap in 2007. Djimon Hounsou, geboren op 24 april 1964, is nu 58 jaar oud. Hoe lang is Djimon Hounsou en hoeveel weegt hij? Djimon Hounsou is 6'1" of 187 cm lang en weegt ongeveer 198 lbs of 90 kg. Djimon Hounsou heeft een nettowaarde van €12 miljoen en werkt als acteur en model. Nee, Djimon Hounsou was nooit wettelijk getrouwd. Hij dateerde vroeger met ontwerper en model, Kimora Lee Simmons. Ze hadden een traditionele ceremonie in Benin om hun relatie te verstevigen, maar het werd niet als een bruiloft beschouwd. Djimon Hounsou en Kimora Lee Simmons waren gezegend met een zoon genaamd Kenzo.