Hayden Christensen - van Anakin Skywalker tot Hollywood-acteur

Hayden Christensen is een Canadese acteur die bij het grote publiek vooral bekend is vanwege zijn rol als Anakin Skywalker, beter bekend als de jonge Darth Vader, in de Star Wars-franchise. Hij speelde de rol gevoelig en behield de visie van George Lucas tijdens de transformatie naar Darth Vader.

Na het succes van Star Wars werden er andere prominente rollen aangeboden, waaronder die van de controversiële journalist Stephen Glass in de film Shattered Glass. Ook verscheen hij in tv-series zoals Higher Ground en de Star Wars-televisieserie. Na enige tijd weg te zijn geweest uit de showbizz, keerde hij in 2018 terug naar het grote scherm met rollen in First Kill en Little Italy, waarin hij samenwerkte met Emma Roberts.

Hayden Christensen werd geboren op 19 april 1981 in Vancouver, British Columbia. Op 19-jarige leeftijd won hij de hoofdrol van Anakin Skywalker in Star Wars Episode 1: The Phantom Menace. Hij is nu 41 jaar oud. Hayden Christensen weegt ongeveer 160 pond en is 6 voet 2 centimeter lang.

Hayden Christensen had een langdurige relatie met actrice Rachel Bilson, met wie hij in 2014 een dochter kreeg. Het stel ging in 2017 uit elkaar, maar Christensen smeekte Bilson om hem terug te nemen. Hij is momenteel vrijgezel.

Hayden Christensen heeft zich in de afgelopen jaren gericht op zijn persoonlijke leven en heeft zijn tijd doorgebracht met het opvoeden van zijn dochter. Hij heeft echter onlangs aangekondigd dat hij terug zal keren naar het Star Wars-universum om de rol van Anakin Skywalker opnieuw te spelen in de Disney+ serie Obi-Wan Kenobi. Fans zijn verheugd om Hayden terug te zien keren naar het Star Wars-universum en zijn prestaties te zien in een rol die zo belangrijk is voor de franchise.

Naast zijn werk als acteur heeft Hayden Christensen ook geïnvesteerd in onroerend goed. Hij bezit verschillende eigendommen, waaronder een boerderij in Ontario, Canada en een huis in Los Angeles. Hij heeft ook betrokkenheid getoond bij verschillende goede doelen, waaronder de Make-A-Wish Foundation en de Starlight Children's Foundation.

Hayden Christensen heeft een unieke stijl en persoonlijkheid die hem geliefd maken bij fans over de hele wereld. Zijn passie voor acteren en toewijding aan zijn werk hebben hem gemaakt tot een van de meest succesvolle acteurs van zijn generatie. Met zijn terugkeer naar het Star Wars-universum, lijkt het erop dat zijn succes nog lang zal voortduren.

Hoewel Hayden Christensen zich een tijdje terugtrok uit de showbusiness om zich te concentreren op zijn persoonlijke leven en zijn boerderij, is hij de afgelopen jaren weer actief geworden als acteur. In 2018 speelde hij in de actiefilm First Kill, samen met Bruce Willis, en in dezelfde periode verscheen hij ook in de romantische komedie Little Italy, waarin hij speelde naast Emma Roberts. Bovendien vertolkte hij opnieuw de rol van Anakin Skywalker in de film Star Wars: The Rise of Skywalker uit 2019.

Hayden Christensen werd geboren op 19 april 1981 in Vancouver, British Columbia, en hij is Canadees. Voordat hij de rol van Anakin Skywalker won, had hij al wat acteerervaring opgedaan in Canadese televisieseries. Hij was pas 19 jaar oud toen hij de hoofdrol kreeg in Star Wars Episode 1: The Phantom Menace.

Wat betreft zijn persoonlijke leven is Hayden Christensen vrijgezel. Hij had echter 10 jaar lang een relatie met actrice Rachel Bilson, van 2007 tot 2017. Het paar kreeg samen een dochter, die werd geboren in 2014. Na de breuk smeekte Hayden Christensen Rachel Bilson om hem terug te nemen, maar het paar kwam niet meer bij elkaar.

Hayden Christensen heeft een geschatte nettowaarde van €15 miljoen, voornamelijk verdiend met zijn werk als acteur en zijn rollen in grote filmfranchises zoals Star Wars.

Naast acteren heeft Hayden Christensen een boerderij gekocht voor zichzelf. Hij is ook betrokken bij liefdadigheidsorganisaties en heeft bijgedragen aan de renovatie van een kinderziekenhuis in Vancouver.

Hier is een lijst van enkele bekende films waarin Hayden Christensen heeft geacteerd:

 • "Higher Ground" (2000): In deze dramafilm speelde Christensen de rol van Young Ethan.

 • "Life as a House" (2001): In deze dramafilm speelde Christensen de rol van Sam Monroe, de zoon van de hoofdpersoon George Monroe, gespeeld door Kevin Kline.

 • "Star Wars: Episode II - Attack of the Clones" (2002): In deze sciencefictionfilm speelde Christensen de rol van Anakin Skywalker, de jonge Jedi-leerling die later Darth Vader wordt.

 • "Shattered Glass" (2003): In deze biografische dramafilm speelde Christensen de rol van Stephen Glass, een journalist die werd betrapt op het verzinnen van verhalen voor het tijdschrift The New Republic.

 • "Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith" (2005): In deze sciencefictionfilm speelde Christensen opnieuw de rol van Anakin Skywalker / Darth Vader.

 • "Awake" (2007): In deze thriller speelde Christensen de rol van Clay Beresford, een man die tijdens een operatie onder narcose gaat, maar zich bewust blijft van zijn omgeving.

 • "New York, I Love You" (2008): In deze romantische anthologiefilm speelde Christensen de rol van Ben, een jonge kunstenaar die valt voor een meisje, gespeeld door Olivia Thirlby.

 • "Jumper" (2008): In deze sciencefictionfilm speelde Christensen de rol van David Rice, een man die ontdekt dat hij kan teleporteren.

 • "Takers" (2010): In deze actiefilm speelde Christensen de rol van A.J., een lid van een groep bankrovers die worden achtervolgd door de politie.

 • "American Heist" (2014): In deze actiefilm speelde Christensen de rol van James Kelly, een voormalige gevangene die wordt gerekruteerd om mee te doen aan een overval.

 • "90 Minutes in Heaven" (2015): In deze drama-film gebaseerd op het waargebeurde verhaal speelde Christensen de rol van Don Piper, een man die een bijna-doodervaring heeft na een auto-ongeluk.

 • "Little Italy" (2018): In deze romantische komedie speelde Christensen de rol van Leo Campo, een chef-kok die terugkeert naar zijn geboorteplaats in Little Italy, New York, waar hij herenigd wordt met zijn jeugdvriendin Nikki, gespeeld door Emma Roberts

Vanessa Kirby is de nieuwe Cartier Panthère In de kijker

Al 75 jaar is de panter een signatuur van het Huis van Cartier. La Panthère, zoals het legendarische merk het noemt, staat symbool voor kracht, el...