Vrijdag - 27 Jan 2023

Aanmelden

Hayden Christensen comeback als de nieuwe jonge Darth Vader

Hayden Christensen comeback als de nieuwe jonge Darth Vader

De meeste mensen herkennen de Canadese acteur Hayden Christensen als „Ani” of Anakin Skywalker, de jonge Darth Vader uit de sci-fi filmserie Star Wars. Nu de cultfranchise herboren werd na het succes van de jaren 80, hadden ze een acteur nodig om de rol van Ani te spelen - en vonden er een in Hayden Christensen.

Christensen maakte zich deze iconische rol eigen en speelde de jonge Anakin gevoelig en behield de visie die George Lucas had. De transformatie naar Darth Vader werd briljant afgehandeld, waarbij de jonge acteur de rol tot in de perfectie speelde. Met het succes van Hayden Christensen in Star Wars werden andere prominente rollen aangeboden, en een van de meest bekende was in de veelgeprezen biografische film Shattered Glass van rond de eeuwwisseling.

Christensen speelde als de controversiële journalist Stephen Glass. Ook tv-onderdelen kwamen op zijn pad, waaronder de dramashow Higher Ground en de Star Wars-televisieserie. Vanwege het succes van Hayden Christensen in de rol van de tiener Darth Vader, verwachtten veel mensen dat er grotere successen zouden volgen. Hij nam echter wat tijd weg van de showbusiness om zich op zichzelf te concentreren. Na het filmen van Episode III van Star Wars kocht Hayden een boerderij voor zichzelf! Hij zou later terugkeren naar de grote schermen.

Tijdens zijn onderbreking van de showbizz kreeg hij een kind met ex-vriendin Rachel Bilson. Hayden Christensen krijgt zijn groove terug in acteren. In 2018 speelde hij samen met Bruce Willis in de actiefilm First Kill. Het was ook in hetzelfde jaar dat Hayden Christensen samen met Emma Roberts speelde in de rom-com-film Little Italy. Hij speelde ook de stem achter Anakin Skywalker in de film Star Wars: The Rise of Skywalker uit 2019. Hayden Christensen, geboren op 19 april 1981, was pas 19 jaar oud toen hij de hoofdrol won van Anakin Skywalker in Star Wars Episode 1: The Phantom Menace. Daarvoor had hij al wat acteerwerk gedaan voor Canadese televisieshows.

Hij is nu 41 jaar oud. De naam van de acteur is Hayden Christensen. Hayden Christensen is Canadees en werd geboren in Vancouver in British Columbia. Hayden Christensen weegt ongeveer 160 pond en is 6 voet 2 centimeter lang. Hayden Christensen is vrijgezel. Hij date 10 jaar met actrice Rachel Bilson van 2007 tot 2017. Er gingen geruchten dat zijn co-ster Little Italy, Emma Roberts heeft mogelijk bijgedragen aan de splitsing van het paar. Maar slechts drie maanden na het verrassende uiteenvallen, Christensen smeekte de OC-actrice om hem terug te nemen. Hayden Christensen en ex-vriendin Rachel Bilson hebben samen een dochter. Ze werd geboren in 2014. Hayden Christensen heeft een nettowaarde van €15 miljoen.