Het veelzijdige talent van Michael Cera - van Arrested Development tot zang en Broadway

Michael Cera is een Canadese acteur die gemakkelijk te herkennen is en bekend staat om zijn rollen die voor iedereen toegankelijk zijn. Zijn bekendste rol is die van de tiener George Michael Bluth in de show Arrested Development, waarin hij de verlegen en wat onhandige zoon van de familie Bluth speelt. Na Arrested Development had hij vele andere gedenkwaardige rollen, waaronder in Juno, Superbad, Scott vs. the World en The Lego Batman Movie (waarin hij een stemrol vertolkte). Naast acteren heeft Michael Cera ook op Broadway gestaan en heeft hij veel erkenning gekregen voor zijn optredens. Hij blijkt een man met vele talenten te zijn, waaronder zingen, liedjes schrijven en lid zijn van een tourband.

Maar wat is er gebeurd met Michael Cera? Na vaak getypecast te zijn als tieneracteur, heeft hij zichzelf opnieuw uitgevonden door afstand te nemen van de rollen die hij regelmatig speelde en door andere talenten naar voren te brengen. Zijn inspanningen op het gebied van zang en vocaal acteren hebben geleid tot zijn rol in The Lego Batman Movie en het lijkt erop dat hij meer kansen krijgt in de toekomst.

Michael Cera is Canadees en is geboren in Ontario. Hij heeft een groot inkomen verdiend met zijn carrière en heeft een herenhuis in Brooklyn gekocht voor 2,4 miljoen dollar. Hij brengt waarschijnlijk ook tijd door in zijn geboorteplaats.

Toen Michael Cera voor het eerst de rol van George Michael Bluth speelde in Arrested Development, was hij slechts 15 jaar oud. Hij speelde de rol tot hij 18 was en hernam de rol op de leeftijd van 25 en 30 jaar oud. Michael Cera is nu 34 jaar oud.

Naast acteren heeft Michael Cera ook een rol gespeeld in de film Molly'sGame als speler X, waarin hij speelde naast beroemde acteurs zoals Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire en Alex Rodriguez.

Michael Cera is niet alleen bekend om zijn acteerprestaties, maar ook om zijn muzikale talenten. Hij heeft verschillende albums uitgebracht en heeft samengewerkt met andere artiesten zoals Sharon Van Etten en Alden Penner. Hij heeft zelfs meegewerkt aan de soundtrack van de film Scott Pilgrim vs. the World, waarin hij ook een hoofdrol speelde.

Naast zijn muziek- en acteercarrière heeft Michael Cera ook een aantal schrijf- en productiewerkzaamheden op zijn naam staan. Hij heeft bijvoorbeeld een korte film geregisseerd genaamd 'Brazzaville Teen-Ager' en heeft geschreven en geproduceerd voor de televisieshow 'Childrens Hospital'.

Het lijkt erop dat Michael Cera niet van plan is om zich te laten beperken door één vakgebied en dat hij zijn veelzijdige talenten blijft ontwikkelen. Zijn fans kijken dan ook uit naar wat hij in de toekomst nog meer zal bereiken.

Michael Cera is 1.70 meter lang en weegt ongeveer 66 kg. Hij is getrouwd met zijn vriendin Nadine en heeft geen kinderen. Zijn nettovermogen wordt geschat op 20 miljoen euro.

Hier is een lijst van enkele bekende films en tv-shows waarin Michael Cera heeft geacteerd:

  • 'Arrested Development' (2003-2019): In deze cult-klassieke komedieserie speelde Cera de rol van George Michael Bluth, de zoon van de hoofdpersonen Michael Bluth, gespeeld door Jason Bateman.

  • 'Superbad' (2007): In deze coming-of-age komediefilm speelde Cera de rol van Evan, een onzekere middelbare scholier die samen met zijn beste vriend Seth (gespeeld door Jonah Hill) op zoek gaat naar alcohol om indruk te maken op een meisje.

  • 'Juno' (2007): In deze tragikomediefilm speelde Cera de rol van Paulie Bleeker, de beste vriend en love interest van de hoofdpersoon Juno MacGuff, gespeeld door Ellen Page.

  • 'Scott Pilgrim vs. the World' (2010): In deze actiekomediefilm gebaseerd op de gelijknamige stripboekenreeks, speelde Cera de titulaire rol van Scott Pilgrim, een slacker en bassist die verliefd wordt op Ramona Flowers, gespeeld door Mary Elizabeth Winstead.

  • 'This Is the End' (2013): In deze apocalyptische komediefilm speelde Cera een fictieve versie van zichzelf, die een drugsverslaafde en seksueel roofdier speelt die tijdens een feestje om het leven komt.

  • 'The Lego Batman Movie' (2017): In deze animatiefilm, gebaseerd op de DC Comics, sprak Cera de stem in van Robin, de sidekick van Batman, gespeeld door Will Arnett.

  • 'Molly'sGame' (2017): In deze biografische misdaaddrama speelde Cera de rol van Player X, een beroemde Hollywood-acteur die regelmatig deelneemt aan de pokerwedstrijden die worden georganiseerd door de hoofdpersoon Molly Bloom, gespeeld door Jessica Chastain.

  • 'Twin Peaks: The Return' (2017): In deze tv-serie speelde Cera de rol van Wally Brando, de zoon van de personages Andy en Lucy uit de originele serie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ariana Grande’s nieuwe album 'Eternal Sunshine' nu te streamen In de kijker

Ariana Grande heeft de muziekwereld wederom een geschenk gegeven met haar nieuwste album, getiteld 'Eternal Sunshine'. Dit meesterwerk is nu voor f...